Blogolj!

Blogstar kávéház

Sor(o)s

Alternatív valóság.

Egy friss felmérés szerint az emberek többsége elhiszi, hogy a Soros György Pártja nevű politikai alakulat is indul a választáson, a Magyar Nemzet Online szerint a jelenség túlmutat önmagán, az illiberális tömegdemokráciában a részletekkel foglalkozni csak értelmiségi maszatolás.

„Ebben a helyzetben az SGYP-jelenség valami fontosat üzen, de azt hangsúlyosan: egyszerűen muszáj a valóságos valóságról beszélni. Sokat. Még többet. Érthetően. A hazug politikát ugyanis mindig utoléri a sorsa. Közeli példák hosszú sorát említhetnénk itt. Azaz a történelmet Orbán Viktorék sem úszhatják meg.”

Soros nem nyerhet!

Ha valaki, akkor a fideszesek egészen biztosan nem tévedhetnek ebben. Márpedig nem kevesebb mint 81 százalékuknak határozott meggyőződése, hogy az SGYP-nek semmi esélye az április 8-i választáson. Orbán Viktor győzni fog, a sunyi vén spekuláns pártja pedig nyekken hatalmasat. Ezen a ponton nyilván felvetődik a kérdés, hogy mi az az SGYP.

Érzékenyítés

A soros támadás.

Az Origo.hu úgy fogalmaz: a nyíltan sorosista Átlátszó pályázatot hirdetett vidéki újságírók toborzása érdekében, a projektet vállaltan Soros alapítványa: az Open Society finanszírozza, azaz: Soros most vidéki újságíró-hálózattal akarja támadni Magyarországot.

„Vélhetően erre irányul a spekuláns által működtetett Átlátszó felhívása is, vagyis az, hogy az erősen bevándorlás-ellenes vidéki lakosság egy-egy véleményformáló tagját jól fizetett helyi újságíróvá stafírozzák ki spekulánspénzből, aki a helyi lakossághoz – mint közéjük való – hitelesen szólhat, és természetesen a 'honor' fejében már köteles végrehajtani Soros meghosszabbított kezeinek utasításait, azaz a helyi lakosság 'érzékenyítését' a migránsok iránt, illetve az Orbán-kormány lejáratását a konkrét cikkeken keresztül.”

Soros most vidéki újságíró-hálózattal akarja támadni Magyarországot

Soros bosszút esküdött Magyarország ellen: nemrégiben a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti ügyvivője elárulta a Simicska Lajos tévéjében, hogy Soros ellentámadásba fog lendülni, az őt ért úgymond kormányzati támadások miatt.

Gyűlöletbeszéd

Intő a Fidesznek.

A Népszava Online arról ír, hogy erősen kritikus hangvételű országjelentést fogadott el Magyarországról az Európa Tanács, az anyagot a friss néppárti frakcióvezető, a román Florin Preda írta, és az ET parlamenti közgyűlésének néppárti tagjai is megszavazták.

„A jelentéstevő 'sajnálatosnak' nevezi a sajtó- és médiaszabadság csökkenését, illetve a médiapiac erős politikai befolyásolását. Megállapítja, hogy egyre jellemzőbb a civil szervezetek megbélyegzése és felszólítja a magyar kormányt, hogy a civiltörvényt – a jelentést még a Stop Soros-törvényjavaslat előtt írták – hozzák egyensúlyba az európai joggal, ahogy azt is szomorúnak tartja, hogy nem ítélik el eléggé a politikai szereplők által elkövetett gyűlöletbeszédet sem. A jelentés 'aggasztónak' nevezi, hogy a Fidesz által levezényelt rohamos jogalkotás a demokratikus intézmények feletti politikai kontrollt szolgálja.”

Újabb európai intő a Fidesznek

Erősen kritikus hangvételű országjelentést fogadott el Magyarországról az Európa Tanács (ET). A jelentést a Fidesz európai pártcsaládjának, az ET frissen megválasztott néppárti frakcióvezetője, a román Florin Preda írta és az ET parlamenti közgyűlésének néppárti tagjai is megszavazták.

Könny

Radikális döntésképtelenség.

Nincs egység a baloldali ellenzéki összefogás szereplői között arról, mi legyen a Jobbikkal – elemez a Hirado.hu.

„A Jobbik nagyon rövid idő alatt olyan radikálisan megváltoztatta a véleményét, olyan kérdésekben, ahol az ember életében egyszer változtat, ez egy kicsit számomra hiteltelen. Ha 10 év múlva Vona Gábor ugyanilyen könnyes szemekkel fog beszélni az Európai Unióról, akkor el fogom neki hinni, hogy komolyan gondolja: jelenleg nem itt tart – nyilatkozta Karácsony Gergely. A Jobbik való közös lista gondolatát kategorikusan visszautasította, abban viszont már nem tűnt olyan határozottnak, hogy az egyéni választókörzetekben sem segítik majd egymást.”

Ellenzéki összefogás: mi legyen a Jobbikkal?

Az ellenzéki összefogás amúgy is megoldhatatlannak látszó ügyét az elmúlt napokban egy újabb kérdés bonyolítja: a baloldali erőknek már arról is dönteniük kell, hogyan álljanak a Jobbikhoz. Ebben az ügyben sincs egység. Nem tudni, hogy a Jobbik most milyen is pontosan - ezt nevezte Karácsony Gergely a legnagyobb kifogásnak Vona Gábor pártjával szemben.

Világtérkép

Az utolsó esély.

Nem szórja a pénzt külföldre, de erejével arányosan segít a magyar kormány a közel-keleti üldözött Krisztus-hívőkön – vázolja a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár.

„Alapvető morális kötelességünk segíteni a közel-keleti és az afrikai keresztény embereket, akik hitük miatt szenvednek üldöztetést, de ezzel hazánk identitáspolitikai üzenetet is megfogalmaz, elhelyezi magát a világtérképen. Egymilliárd keresztény ember megbecsülése sem kis szó, emellett az újjáépítési munkálatokban egyre nagyobb lehetőséget kapnak a magyar szereplők. A programjainkon keresztül eddig közel százezer ember szülőföldjén való újrakezdéséhez járultunk hozzá, máskülönben a migráció maradt volna számukra lehetőségként. Így összhangban a kormány migrációpolitikai szándékával, nem a bajt importáljuk Európába, hanem a segítséget visszük oda, ahol baj van. Ez hasznos Európának és Magyarországnak is.”

Ez az utolsó esély az ősi keresztény közösségek megmentésére

Nem véletlenül kongatjuk a vészharangot: hónapok kérdése, és az összes, Krisztus óta létező keresztény közösség elmenekül a Közel-Keletről - mondta lapunknak Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár. Rámutatott: mindenkinek az lenne a legjobb, ha a térség sokat szenvedett családjai szülőföldjükön maradhatnának; ebben segítik őket a magyar segélyprogramok, amelyek fő szemlélete, hogy nem a bajt kell Európába importálni, hanem a segítséget odavinni, ahol szükség van rá.

Harc

Megmagyarázza a megmagyarázhatatlant.

A Lokál Online-nak nyilatkozó Peller Mariann hisz a láthatatlan világ létezésében: látott szellemet, előfordult, hogy egy tárgy megmozdult mellette, jelezve, hogy nincs egyedül, és azt is pontosan tudja, hogy előző életében férfi volt.

„Számtalanszor ért hátrányos megkülönböztetés amiatt, hogy nő vagyok, és még szőke is. Butának hittek az emberek. Egy utaztatás során megbizonyosodtam arról, hogy előző életemben valóban férfi voltam, csak nem hímsoviniszta, hanem depressziós, akinek megváltás volt a halál. Harcoltam a hazámért, és sok kegyetlenséget, erőszakot éltem át, ami rengeteg tanulsággal szolgált a jelenlegi életemre nézve. Ma már tudom, hogy az életben nem harcolni, hanem játszani kell – mondta Mariann, akit egykor olyannyira hatalmába kerített az ezotéria, hogy rövid időre angyalfüggővé vált.”

Peller Mariann: Előző életemben hímsoviniszta disznó voltam | Lokál

Peller Mariann szerint mindenkivel történnek megmagyarázhatatlan, ép ésszel felfoghatatlan dolgok, és ez alól természetesen ő sem kivétel. Számtalanszor bizonyosságot nyert már számára a láthatatlan világ létezése: látott szellemet, előfordult, hogy egy tárgy megmozdult mellette, jelezve, hogy nincs egyedül, és azt is pontosan tudja, hogy előző életében férfi volt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47858/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.14. 05:05
Vona köpönyegforgatása, Hadházy pártoskodása, a CEU létbizonytalansága, a videobíró tökéletessége és Nyári Dia ragyogása szombati online lapszemlénkben.

Vigyázat, pornóval zsarolnak a neten!

2018.07.13. 20:00
A gyanús fenyegető levelek nem számítanak újdonságnak, de mostanában a pornós-zsarolás terjed.

Bajban vannak a futárcégek?

2018.07.13. 07:40
A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Blogstar kávéház

2018.07.13. 05:10
A magyar nemzethalál fenyegetése, Soros afrikai migránscsomagja, Európa kusza ébredezése és Labancz Lilla vadító domborulatai pénteki online lapszemlénkben.

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

Blogstar kávéház

2018.07.12. 05:10
Európa válságmagja, a Jobbik vészforgatókönyve, felgyorsuló tudományállamosítás és Weisz Fanni forró kádfürdője csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?