Blogolj!

Ki a leggazdagabb a parlamentben?

Kecskés István

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a lista élén évek óta egy volt miniszterelnök áll. Nem Boros Péter…

A vagyonnyilatkozatok alapján továbbra is Gyurcsány Ferenc a parlament leggazdagabb képviselője, ráadásul nem is volt rossz éve, hiszen 200 millióval gyarapodtt a vagyona. Bár lehet, hogy az értékpapírjainak értékcsökkenése miatt feszült egy kicsit. 

A Fidesz frakcióvezetője – a többi párt képviselőcsoportjának vezetőjéhez hasonlóan – 1,3 milliós fizetést kap havonta, van egy 1,1 millió forintos banki folyószámlája, valamint egy 95 és egy 52 négyzetméteres ingatlanja, ám a nagyobbik haszonélvezeti jogával nem ő rendelkezik. Emellett törleszti a 120 ezer svájci frankos hitelét is. 

Szocialista kollégája Tóth Beralan 5,4 millióvan van előrébb a tavaly ilyenkori állapotokhoz képest és még a hiteltartozása is csökkent 22 millióval. Van egy 17 millió forint értékű életbiztosítása, két pécsi lakásban, egy nagykozári edrőben, két beépítetlen területben, egy kft.-ben és egy ügyvédi irodában van tulajdonrésze. 

Volner János (Jobbik) nem rendelkezik autóval, de emelkedett a képszpénzben tartott megtakarítása, ami immár 8,4 millió forintot tesz ki. Nincs tartozása, emellett isméteten feltüntette, hogy a Magyar Gárda Pest megye Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. tagja. A főnöke, Vona Gábor 500 ezer forintot spórolt tavaly, megtartotta a tavaly másodmagával vásárolt 1500 négyzetméteres bárdudvarnoki legelőt, nagy értékű ingósága, tartozása vagy megtakarítása továbbra sincs, pedig a sajtóperekből 1,7 milliós bevétele keletkezett. 

A KDNP-s Harrach Péter egy zuglói társasházi lakásnak, egy 83 négyzetméteres tahitótfalui háznak, egy budakeszi zártkertnek, valamint egy Kisnémediben található erdőnek résztulajdonosa. Se autója, se megtakarítása, se tartozása nincs.

Szél Bernadett (LMPÖ szintén jól elvan autó nélkül, megtakarítása és adóssága sincs, de egy budakeszi és pátyi kertes házban van tulajdona. Párttársa Hadházy Ákos sem lépett előrébb: van egy Skodája, de a Trabantjához is ragaszkodik. 1,1 millió készpénze van, 16,8 millió az adóssága, egy szekszárdi lakóház fele is az övé és akad egy 5000 négyzetméteres szőlője is. 

Gyurcsány Ferenc tavaly 1,2 milliárd osztalékot vett fel az Altustól, most 228 írt a papírra, értékpapírban tárolt megtakarítása pedig 36 millió forintot apadt egy év alatt, így az most 606 millió forint értékű. A kötcsei nyaralójára felvett hiteléből 1,8 millió forintot fizetett vissza egy év alatt, a törlesztésből még alig kevesebb mint 60 millió forint van hátra. A DK vezetőjének megmaradt 50 négyzetméteres pápai lakása

A Magyar Liberális Párt elnöke Fodor Gábor biztosítási alapú megtakarításának névértéke félmillió forinttal 4,3 millió forintra emelkedett. Az ellenzéki politikus változatlanul egy 60 négyzetméteres zuglói társasházi lakás felét tudhatja magáénak, továbbá egy balatonmáriafürdői üdülőben és egy gyöngyösi családi házban is hasonló tulajdonrésze van, 2015 óta egy használt Skoda Superbet lízingel, 2012-ben örökölt egy 1987-es Ford Oriont.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47962/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

Három budapesti járatot érint a Ryanair júliusi sztrájkja

2018.07.20. 14:20
A fapados légitársaság dolgozói július 25-ére és 26-ára hirdettek sztrájkot a bérviták miatt. A munkabeszüntetés nagyjából 50 ezer utast érint.

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Tüntetők várták Orbán Viktort Jeruzsálemben

2018.07.19. 20:10
Azt pontosan nem tudni, hogy az izraelieknek mi a bajuk Orbán Viktorral, de magyar feliratú táblákkal is tüntettek a miniszterelnök ellen.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Az MKB banktörténelmet írt Magyarországon

2018.07.18. 18:40
A pénzintézet az országban elsőként állt át digitális és nyílt banki működésre. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója szerint a jövő másképp elképzelhetetlen lenne számukra.

Gyorgyevics Benedek: A gyalogoséké lesz a Kós Károly sétány!

2018.07.18. 09:05
Volt itt minden, mint a búcsúban. Szabálysértés, milliós munkagép rongálása, tüntetések, politikai csata, pályázatok, győztesek és vesztesek. Ahhoz túl nagy a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?