Blogolj!

Ki a leggazdagabb a parlamentben?

Kecskés István

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a lista élén évek óta egy volt miniszterelnök áll. Nem Boros Péter…

A vagyonnyilatkozatok alapján továbbra is Gyurcsány Ferenc a parlament leggazdagabb képviselője, ráadásul nem is volt rossz éve, hiszen 200 millióval gyarapodtt a vagyona. Bár lehet, hogy az értékpapírjainak értékcsökkenése miatt feszült egy kicsit. 

A Fidesz frakcióvezetője – a többi párt képviselőcsoportjának vezetőjéhez hasonlóan – 1,3 milliós fizetést kap havonta, van egy 1,1 millió forintos banki folyószámlája, valamint egy 95 és egy 52 négyzetméteres ingatlanja, ám a nagyobbik haszonélvezeti jogával nem ő rendelkezik. Emellett törleszti a 120 ezer svájci frankos hitelét is. 

Szocialista kollégája Tóth Beralan 5,4 millióvan van előrébb a tavaly ilyenkori állapotokhoz képest és még a hiteltartozása is csökkent 22 millióval. Van egy 17 millió forint értékű életbiztosítása, két pécsi lakásban, egy nagykozári edrőben, két beépítetlen területben, egy kft.-ben és egy ügyvédi irodában van tulajdonrésze. 

Volner János (Jobbik) nem rendelkezik autóval, de emelkedett a képszpénzben tartott megtakarítása, ami immár 8,4 millió forintot tesz ki. Nincs tartozása, emellett isméteten feltüntette, hogy a Magyar Gárda Pest megye Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. tagja. A főnöke, Vona Gábor 500 ezer forintot spórolt tavaly, megtartotta a tavaly másodmagával vásárolt 1500 négyzetméteres bárdudvarnoki legelőt, nagy értékű ingósága, tartozása vagy megtakarítása továbbra sincs, pedig a sajtóperekből 1,7 milliós bevétele keletkezett. 

A KDNP-s Harrach Péter egy zuglói társasházi lakásnak, egy 83 négyzetméteres tahitótfalui háznak, egy budakeszi zártkertnek, valamint egy Kisnémediben található erdőnek résztulajdonosa. Se autója, se megtakarítása, se tartozása nincs.

Szél Bernadett (LMPÖ szintén jól elvan autó nélkül, megtakarítása és adóssága sincs, de egy budakeszi és pátyi kertes házban van tulajdona. Párttársa Hadházy Ákos sem lépett előrébb: van egy Skodája, de a Trabantjához is ragaszkodik. 1,1 millió készpénze van, 16,8 millió az adóssága, egy szekszárdi lakóház fele is az övé és akad egy 5000 négyzetméteres szőlője is. 

Gyurcsány Ferenc tavaly 1,2 milliárd osztalékot vett fel az Altustól, most 228 írt a papírra, értékpapírban tárolt megtakarítása pedig 36 millió forintot apadt egy év alatt, így az most 606 millió forint értékű. A kötcsei nyaralójára felvett hiteléből 1,8 millió forintot fizetett vissza egy év alatt, a törlesztésből még alig kevesebb mint 60 millió forint van hátra. A DK vezetőjének megmaradt 50 négyzetméteres pápai lakása

A Magyar Liberális Párt elnöke Fodor Gábor biztosítási alapú megtakarításának névértéke félmillió forinttal 4,3 millió forintra emelkedett. Az ellenzéki politikus változatlanul egy 60 négyzetméteres zuglói társasházi lakás felét tudhatja magáénak, továbbá egy balatonmáriafürdői üdülőben és egy gyöngyösi családi házban is hasonló tulajdonrésze van, 2015 óta egy használt Skoda Superbet lízingel, 2012-ben örökölt egy 1987-es Ford Oriont.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47962/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Tarlós szerint maximum 3 és fél évig tarthat a Lánchíd rekonstrukciója

2018.02.23. 20:05
Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján egyebek mellett a Lánchíd rekonstrukciójáról, a fővárosi költségvetésről és a BAH …

Belvárosi Főplébánia – Több ezer látogató egy-egy nap alatt

2018.02.23. 10:20
A profi szakmai irányításnak köszönhető, hogy tavaly voltak olyan napok, amikor huszonnégy óra alatt több ezer látogató is megfordult a Belvárosi Nagyboldogasszony …

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Idegenvezetői Világnap a turizmus diplomatáinak tiszteletére

2018.02.22. 07:30
A fővárosi turizmus dinamikus fejlődésében a technika, a gazdagon tájékoztató információs online felületek mellett leginkább az idegenvezetők által megvalósított …

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor 

2018.02.21. 16:45
Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Csúcsév az idegenforgalomban – Budapest biztonságos, a turisztikai szolgáltatóink profik

2018.02.20. 09:35
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) elsősorban vállalkozásfejlesztési programokkal támogatja a …

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?