Blogolj!

Kemecsi Lajos marad a Néprajzi Múzeum főigazgatója

2018. február 1-jétől újabb öt évre dr. Kemecsi Lajost bízta meg a Néprajzi Múzeum főigazgatói teendőinek ellátásával az emberi erőforrások minisztere.

A múzeum főigazgatói álláshelyének betöltésére 2017. december 1-jén írt ki pályázatot a minisztérium, amelyek elbírálását követően az eddigi főigazgató nyerte el az intézmény vezetését.

Kemecsi Lajos

A hamarosan saját otthont kapó Néprajzi Múzeum a múltbeli és a jelenkori tárgykultúra, valamint a társadalmi jelenségek kutatásának és bemutatásának helyszíne, a néprajztudomány, az európai etnológia, a kulturális antropológia meghatározó hazai intézménye. Közel 150 éves története során soha nem működött olyan épületben, amelyet számára építettek volna: évtizedeket töltött bérházban, iparcsarnokban, gimnáziumban, végül a Parlamenttel szemben, a Kúria palotájában. A múzeum új épületeinek tervezése és megépítése, a gyűjtemények átköltöztetése, illetve az új épületben az állandó kiállítások megvalósítása nagy jelentőségű, felelősségteljes feladat.

A Néprajzi Múzeum hamarosan elkészülő új otthona a Városligetben

Dr. Kemecsi Lajos elmúlt öt évben elvégzett munkája, a költözés előkészítésének komplex feladatrendje szervesen kapcsolódik a következő időszak kihívásaihoz. Az infrastrukturális fejlesztésekkel párhuzamosan a teljes szakmai megújulás kidolgozása és megvalósítása is a főigazgatói program része. Cél, hogy az új épületben a dinamikusan fejlődő Néprajzi Múzeum a hazai és nemzetközi múzeumi világ jelentős tényezőjévé váljon.

Címkék: Emmi, Városliget
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48022/pics/lead_800x600.jpg
Emmi,Városliget
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Új játékelemekkel gazdagodik a városligeti Nagyjátszótér

2019.06.11. 09:20
A tereprendezést követően megkezdődött a csaknem 50 különleges játékelem telepítése a városligeti új Nagyjátszótéren, amely Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz …

Lemondott az egészségügyi államtitkár

2018.10.02. 18:35
Nagy Anikó október 12-i határidővel távozik posztjáról.

Új ifjúsági sportpályával bővült a Városliget (videó)

2018.08.29. 13:15
Az idei tanév kezdetétől a környék iskoláit szolgálja, tanítási időn kívül azonban bárki látogathatja, aki testmozgásra vágyik a ligetben.

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

2018.07.30. 17:25
Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn.

Gyorgyevics Benedek: A gyalogoséké lesz a Kós Károly sétány!

2018.07.18. 09:05
Volt itt minden, mint a búcsúban. Szabálysértés, milliós munkagép rongálása, tüntetések, politikai csata, pályázatok, győztesek és vesztesek. Ahhoz túl nagy a …

Elkezdődik az Olof Palme Ház felújítása

2017.11.14. 13:35
A Városliget egyik legszebb épülete a Millennium Házaként újul meg, ugyanis még ebben az évben megindul az épület rekonstrukciója.

Nemzetközi elismerés a Liget-projektnek

2017.10.10. 14:25
A müncheni Expo Real-on jelenlévő szakemberek tetszését is elnyerte a Liget Budapest Projekt, amely Európa legnagyobb városfejlesztési projektje.

Nincs azbeszt a Városligetben

2017.09.19. 17:05
Bebizonyosodott, hogy alaptalanok azok a híresztelések, amelyek a Városliget fertőzöttségéről szóltak.

Külön kormányzati kabinet a hatékony családpolitikáért

2017.08.29. 13:45
A stratégiai és gazdasági kabinet után családügyi kabinetet is létrehozott a kormány - derült ki a keddi Magyar Közlönyből.

Novák Katalin: Nem hozunk meggondolatlan döntéseket

2017.07.06. 09:35
A bölcsődéket és az óvodákat támogató programokban vannak eltérések, amelyeket figyelembe kell venni. S miközben a kormányzatnak számtalan, a családokat segítő kezdeményezése van, …

Ezeket a cikkeket olvastad már?