hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Rovás

Egymással küzdenek az ellenzékiek.

Kiszelly Zoltán politológus a Hirado.hu-nak arról beszél, kezd felpörögni a kampány, de míg a kormánypártok egységes plakát- és telefonkampányt szerveztek, addig az ellenzék még mindig tanácstalan.

„Az ellenzék egymás rovására tud csupán erősödni és politizálni. Felhívta arra is a figyelmet, hogy papíron hiába adná ki az ellenzék és a Jobbik szavazó tábora a Fideszét, ez a valóságban nem így adódik össze. Friss kutatások adatai szerint a Jobbik-szavazó nem szavazna át az LMP-re és fordítva – magyarázta. Az egymás javára történő visszalépések jelenleg szimbolikus helyeken történnek – fűzte hozzá.”

Kiszelly: Az ellenzék egymás rovására politizál

Kezd felpörögni a kampány, alig több mint két hónap van hátra a választásokig. Az ellenzéki oldalon még mindig az esetleges összefogás, a koordináció a fő téma, a kormánypártok meg plakát és telefonos kampányt indítottak. Az ellenzék támogatottsága nem növekszik, hanem stagnál vagy csökken - mondta Kiszelly Zoltán politológus.

Alap

Telefonbetyárok országlása.

A Magyar Nemzet Online a Fidesz legújabb, Vona Gábort érintő telefonos kampánya kapcsán úgy vélekedik, a hazudozás az országot nyolc éve kormányzó kormány kormányzásának valóságos tartalma.

„A csúsztatás, a csűrés, a csavarás, a nettó hazudozás alap. Említhetnék harmadik, negyedik, ötödik, századik példát is. A mennyiség rég átcsapott minőségbe, szintjét és mértékét tényleg nehéz befogadni a legkonkrétabb hányinger nélkül. Persze tudom: ez is a cél. A saját tábor elszántságának fenntartása mellett – nehogy aztán belebetegedjenek szegények a rengeteg feszültségbe – az is fontos, hogy az Orbán Viktort és hadseregét elutasítók minél nagyobb hányadának menjen el a kedve mindentől.”

Fideszbácsi hazudik

Telefonbetyárok vezetik az országot - vonta le a következtetést a 444 a Fidesz friss választóhívogató kampányának szövegét bemutató írása végén. Pontosabban nem fogalmazhattak volna. Amit mindenképp indokolt még hozzátenni: a gond az, hogy ez és ennyi az országot nyolc éve kormányzó kormány kormányzásának valóságos tartalma.

Hígítás

Kormányzati kettős beszéd.

Egyetlen barátja van Orbánnak Brüsszelben, de még őt sem fárasztja Sorossal meg a kereszténytelenítős, népességhígítós őrületettel – fogalmaz Günther Oettinger költségvetésért felelős biztos látogatása kapcsán a 444.hu.

„A magyar kormány csak a magyar embereknek nyomja azt a szöveget, hogy az Európai Bizottság fel akarja hígítani az európai népességet, meg akarja törni a keresztény kultúrát, és ennek érdekében embercsempészekkel és Soros Györggyel játszik össze. Miközben ezt Orbán Viktor és a kormány politikusai rendszeresen megismétlik magyar közönség előtt, addig úgy tűnik, hogy az érintetteknek, vagyis a bizottság tagjainak ezt még soha nem hozták fel.”

Egyetlen barátja van Orbánnak Brüsszelben, de még neki sem hozta föl Sorost meg a kereszténytelenítős, népességhigítós őrületet - 444

Régóta gyanítható, hogy a magyar kormány csak a magyar embereknek nyomja azt a szöveget, hogy az Európai Bizottság fel akarja hígítani az európai népességet, meg akarja törni a keresztény kultúrát, és ennek érdekében embercsempészekkel és Soros Györggyel játszik össze.

Vakság

A kormányzó becsülete.

Lehet, hogy Horthy Magyarországa olyan sziget volt Európában, „ahol kellemetlen és szűkülő lehetőségekkel, de élni lehetett”, ám ez a sziget 1944-ben úgy süllyedt el, mint Atlantisz, dicstelenül – írja a Mandiner.hu.

„A kormányzó nem volt sem zsarnok, sem diktátor. Őt olyan figurákkal egy lapon említeni, mint Hitler és Benito Mussolini, merő rosszindulatra vall és történelmi vakságról árulkodik. A Horthy-rendszer alkotmányos tekintélyuralmi parlamentáris monarchia volt – mindhárom jelzőn kéretik eltűnődni –, amely szintén nem egyedülálló a maga korában és e földrajzi-politikai térségben. Horthy kivételes méltósággal viselte kormányzói hivatalát; a reprezentatív államfői méltóság és a politikus történelmi felelőssége persze nem ugyanazon érem két oldala.”

Finta László: Beszéljünk a becsületről - kommentár a Horthy-vitához | Mandiner

Lehet, hogy Horthy kormányzó Magyarországa olyan sziget volt Európában, „ahol kellemetlen és szűkülő lehetőségekkel, de élni lehetett", ám ez a sziget 1944-ben úgy süllyedt el, mint Atlantisz, dicstelenül. Horthy Miklós kormányzó lelki üdvéért bemutatni szándékozott - az auschwitzi haláltábor felszabadításának emléknapjára időzített - szentmise apropóján gondolatébresztő vita bontakozott ki a Mandineren, erre kívánok reflektálni néhány gondolattal, különös tekintettel Trombitás Kristóf Beszéljünk a realitásról - kommentár a Horthy-vitához című cikkére.

Perc

Újra énekel a legenda.

Agyvérzése után már jól van a Kossuth-díjas Sólyom Nagy Sándor, aki operába is jár – derül ki az Origo.hu interjújából.

„Nagyon szeretni kell énekelni. A nap minden percét, gyakorlattal bemutatva, énekelve, vagy rágondolva, vagy tanulva kell tölteni. Ez nem csak egy odahintett szöveg, ez tényleg így van. Aki egyszer ebbe a társaságba belépett, annak szeretnie kell élete végéig ezt a dolgot. Nem lehet azt mondani, hogy én két hétig inkább nyaralok.”

Egy rosszul beadott érzéstelenítéstől 160 napig nem tudott beszélni

Agyvérzése után már jól van a Kossuth-díjas Sólyom Nagy Sándor. Sőt, az egyik legismertebb magyar operaénekes az Origónak azt is elmondta, hogy esténként már rendszeresen énekelnek a feleségével. És operába is jár, ahol észreveszi a jó és a rossz dolgokat is. Másfél hete hívtam azzal, hogy szeretnék önnel interjút készíteni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48042/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?