Blogolj!

Blogstar kávéház

Cenzúra

Le a migránsbűnözéssel!

Nőmozgalom alakult Németországban a bevándorlók által megerőszakolt, illetve bántalmazott nők emlékére, az elhallgatott erőszakos cselekmények nyilvánosságra hozása: a kezdeményezés a „120 decibel” nevet kapta az általánossá váló táskariasztó berendezés hangereje után – írja az Origo.hu.

„A videóban megjelenő fiatal lányok beszámolnak arról is, hogy nem érzik biztonságban magukat, mivel szerintük nem védi meg őket senki, mert a politikai vezetők nem akarják megvédeni a határokat, és nem ellenőrzik, hogy kik jönnek be az országukba. Felróják továbbá a mozgalom tagjai, hogy nem utasítják ki a migránsbűnözőket, és minden ellenük irányuló kritikát cenzúráznak.”

Mozgalom indult a nők elleni migránserőszak miatt

Nőmozgalom alakult Németországban a bevándorlók által megerőszakolt, illetve bántalmazott nők emlékére, illetve az elhallgatott erőszakos cselekmények nyilvánosságra hozása és az ellene történő felszólalás érdekében. A mozgalomnak a "120 decibel" nevet adták a kezdeményezők, amely a Németországban most már általánossá váló táskariasztó berendezés hangerejére utal. Ez a szerkezet arra hivatott, hogy elriassza az erőszakos támadókat.

Hegemónia

Eljobbosodó társadalom.

A hagyományos baloldal haldoklik, de van egy „falon kívüli” új baloldal, tele új gondolatokkal – mondja Kévin Boucaud-Victoire francia gondolkodó, publicista a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„Valójában a jobboldal mozgósító képessége az elmúlt években kizárólag annak köszönhető, hogy a kormányzati baloldal elvesztette kulturális hegemóniáját. Miután ez a baloldal a nyolcvanas években a kapitalizmus mellé állt, bebiztosította a helyét a Jók táborában, az olyan értékekre alapozta a diskurzusát, mint a tolerancia, nyitottság, mindezt pedig vékony 'társadalmi' mázzal vonta be. Ma ugyanakkor úgy tűnik, hogy a határok nélküliség, a multikulturalizmus vagy az identitás kérdésében a baloldal nem jut szóhoz. Ez lenne a társadalom sokat emlegetett 'eljobbosodása', amely semmiképpen nem a régi jobboldal győzelmét jelenti.”

A magyar '56 szellemét érzem a magaménak - egy francia konzervatív anarchista a Mandinernek | Mandiner

A hagyományos baloldal haldoklik, de van egy „falon kívüli" új baloldal, tele új gondolatokkal - mondja Kévin Boucaud-Victoire francia gondolkodó, publicista a Mandinernek. A keresztény hitet és szocialista elveket egyaránt valló, magát konzervatív anarchistának is nevező Boucaud-Victoire-ral a baloldal és a jobboldal, az elit és a tömegek, a keresztények és szekulárisok, valamint a globalisták és a lokális közösségek közötti feszültségekről is beszélgettünk.

Boszorkánygyűlés

Trump-ellenes hisztéria.

A Magyar Nemzet Online szerint az utóbbi hónapokban azok szellemi vagy szakmai integritása is meredek romlást mutat, akik az ész és a haladás jegyében mielőbb kiakolbólítanák az elnököt a Fehér Házból.

„De mit csinál eközben a populáris Trump-ellenes mozgalom? Ha úgy adódik, egyes vezéralakjai boszorkánygyűlést szerveznek 'A' Donald New York-i felhőkarcolója vagy a washingtoni Fehér Ház elé, hogy ráolvasással kipurgálják onnan a gonoszt. Ez nem vicc: számtalan ilyen tömegrendezvényt tartottak az elmúlt évben az Egyesült Államokban. A magát mérvadónak tartó sajtó egy része pedig nemegyszer komoly politikai fejleményként állítja be az efféle, a popbaloldal legrosszabb kellékeit felvonultató ostobaságokat.”

Ütni Trumpot

Én készséggel megértem, hogy sokan aggódnak a világ jövőjéért, amikor Trump elnök reggeli Twitter-üzeneteit olvassák. Felettébb nyugtalanító, amikor e sárgolyó első számú vezetője azzal kezdi a napját, hogy az előző esti tévéműsort kritizálja sértődötten. Ilyenkor összerezzenünk, vajon hány méter van az éppen a telefonon babráló elnöki ujj és a között az aktatáska között, amelynek segítségével ki lehet adni bizonyos interkontinentális ballisztikus rakéták indítására az engedélyt.

Márka

Eladó a Rednex.

Az interneten árulja magát a Cotton Eye Joe című számával világhírűvé vált svéd együttes – olvasható a Blikk Online cikkében.

„A kiírásból az is kiderült, hogy amennyiben valaki valóban megveszi őket, akkor ezúttal az a személy rendelkezik majd az összes dal és videoklip jogával, övé lesz az összes szerződés, a weboldal és a márka is, sőt ő dönthet arról, hogy szülessenek-e új felvételek, és hogy mikor koncertezzenek.”

Az interneten árulja magát a Rednex, bárki megvásárolhatja őket

A svéd zenekar hivatalos oldalán hirdeti: 2,9 millió dollárért (720,6 millió forintért) bárki megvásárolhatja őket. - Megkaphatod, amiről mindig is álmodtál, egy saját popbandát! Vedd meg a Rednexet legjobb barátodnak. Legyél te a világon az első, aki megvásárol egy együttest! - olvasható az oldalukon.

Kókler

Ötkarikás csodák.

Egy héttel a phjongcshangi játékok kezdete előtt a Zom.hu összegzi a korábbi téli olimpiák legjeit, tragédiáit, csalásait, sikereit.

„A téli olimpiákat nehezen kötjük a meleg éghajlatú országokhoz, nem véletlenül. A déli félteke sportolói egészen 1992-ig még érmet sem szereztek, ekkor az új-zélandi alpesi síző Annelise Coberger szlalomban nyert ezüstöt. A 'déliek” legelső aranyára még tíz évet kellett várni: 2002-ben a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Steven Bradbury szerezte meg. Bradbury elsősége egyben a téli olimpiák legvalószerűtlenebb győzelme is egyben. 1000 méteren az elődöntőben is többen kiestek előle, majd a döntőben az utolsó körben egy tömeges bukás során mindenki elesett előtte és így nyert aranyat. Bradbury mégsem egy szerencsés kókler volt, hiszen 1994-ben váltóban részese volt már az első ausztrál téli éremnek is.”

Téli olimpiai legek: elsők, tragédiák, csalások és sikerek

Téli olimpiai legek: elsők, tragédiák, csalások és sikerek Hamarosan megkezdődik a dél-koreai Pjongcsangban a huszonharmadik téli olimpia, és a részvevők tökéletesen tisztában lesznek vele, hol is versenyeznek majd. Ellentétben a Téli Sportok Nemzetközi Hetének (amelyet a NOB csak később nyilvánított hivatalosan olimpiának) résztvevőivel, akik 1924-ben, Chamonix-ban versenyeztek az érmekért.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48083/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.14. 05:05
Vona köpönyegforgatása, Hadházy pártoskodása, a CEU létbizonytalansága, a videobíró tökéletessége és Nyári Dia ragyogása szombati online lapszemlénkben.

Vigyázat, pornóval zsarolnak a neten!

2018.07.13. 20:00
A gyanús fenyegető levelek nem számítanak újdonságnak, de mostanában a pornós-zsarolás terjed.

Bajban vannak a futárcégek?

2018.07.13. 07:40
A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Blogstar kávéház

2018.07.13. 05:10
A magyar nemzethalál fenyegetése, Soros afrikai migránscsomagja, Európa kusza ébredezése és Labancz Lilla vadító domborulatai pénteki online lapszemlénkben.

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

Blogstar kávéház

2018.07.12. 05:10
Európa válságmagja, a Jobbik vészforgatókönyve, felgyorsuló tudományállamosítás és Weisz Fanni forró kádfürdője csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?