Blogolj!

Blogstar kávéház

Kontroll

Falusi központosítás.

Tízből kilenc településvezető úgy véli: a Fidesz valóban megszüntetné az önkormányzatiságot, ha újra teljhatalmat kapna, azaz 2019-ben az ötezer fő alatti településeken már nem választhatnának a hagyományos értelemben vett képviselő-testületeket – olvasható a Népszava Online cikkében.

„Az általunk megkérdezett polgármesterek kilencven százaléka – függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy épp ellenzéki beállítottságú településvezetőről volt-e szó – elképzelhetőnek tartott egy ilyen forgatókönyvet. Szerintük nyilvánvalóan nem a takarékosság vezérelné a kormányzatot, sokkal inkább az, hogy a kormány az utolsó emberig érő 'kontrollt akar'. Ezt pedig csak a jelenlegi képviseleti rendszer átalakításával érhetnék el.”

"Annyi a falvaknak"

Tízből kilenc településvezető úgy véli: a Fidesz valóban megszüntetné az önkormányzatiságot a községekben, kisvárosokban, ha újra teljhatalmat kapna. Számítások szerint évente legfeljebb tízmilliárd forint megtakarítást eredményezne, ha megszűnnének a kistelepülési önkormányzatok: ez egy "izmosabb" futballstadion ára.

Tűz

Macronra éghet Korzika.

Emmanuel Macron kedden Korzikára látogat, a Franciaországtól nagyobb önállóságot követelő szigetlakók többezres tüntetéssel adták tudtára a francia elnöknek, hogy nem szívesen látott vendég a kis Földközi-tengeri szigeten – számol be róla a Magyar Nemzet Online.

„Gilles Simeoni, a Korzikáért ötvenéves vezetője, a sziget végrehajtó tanácsának elnöke már a tavaly év végi győzelem után rögtön kijelentette, hogy innentől megint terítéken van a Korzika-kérdés, Franciaország nem teheti meg, hogy nem foglalkozik a problémával. A múlt héten a brit Reuters hírügynökségnek adott interjújában úgy fogalmazott, Párizs a tűzzel játszik, ha nem veszi komolyan a sziget autonómiaigényét.”

Korzika nem kér Emmanuel Macronból

Emmanuel Macron kedden Korzikára látogat, a Franciaországtól nagyobb önállóságot követelő szigetlakók a hétvégén többezres tüntetéssel adták tudtára a francia elnöknek, hogy nem szívesen látott vendég a kis Földközi-tengeri szigeten. Macron nem is választhatott volna érzékenyebb időpontot a látogatásra. Kedden lesz húsz éve, hogy a ma 320 ezer lakosú sziget végrehajtó testületének számító ajacciói népi gyűlés elnökét, Claude Érignacot meggyilkolták.

Szemétség

Mérgező gyógyszerek.

Jobb, ha nem a kukába dobjuk a lejárt gyógyszereket, a fel nem használt gyógyszereket inkább a patikába vigyük vissza – hívja fel a figyelmet a Hirado.hu.

„A gyógyszerek veszélyes hulladékok elsősorban abból a szempontból, hogyha a szemétbe kerülnek, akkor avatatlan kezekbe kerülhetnek, és veszélyes lehet abból a szempontból, hogy ha a folyóvizeinkbe jut, akkor mérgezéseket okoz.”

Jobb, ha nem a kukába dobja a lejárt gyógyszereket

Mindannyiunk háztartásában van egy gyógyszeres szekrény vagy fiók, ahova legtöbbször csak bedobáljuk a gyógyszereket, és ha már nem kellenek, ott is felejtjük. A fel nem használt gyógyszereket a lejárati idő után visszavihetjük a patikába. Nagyon fontos odafigyelnünk, mert a lejárati idő után ezek a gyógyszerek használata már nem biztonságos.

Becsület

Katinka kacsingatása.

Hosszú Katinka több januári versenyt is kihagyott az elmúlt hetekben, de ez korántsem jelenti azt, hogy csak a szobájában ül, hiszen elkötelezett a sebesség mellett – írja az Origo.hu.

„Habár azt nem lehet mondani, hogy ne dolgozna becsülettel, a kikapcsolódás ilyenkor legalább annyit segít, mint egy jó konditermi másfél óra. Talán ezért is látogatott el Katinka ezen a hétvégén egy gokartpályára, ahol az uszodától ugyan távol volt, de a sebességről nem kellett lemondania.”

A technikai sportok felé kacsingat Hosszú Katinka

A januári versenyek helyett a benzingőzös kikapcsolódást választotta olimpiai bajnokunk.

Bélyeg

Claudia megbocsátása.

Liptai Claudia sugárzóan jól érzi magát a bőrében a Lokál Online szerint, és úgy tűnik, végre tényleg leszámolt összes múltbéli sérelmével,

„Mint ismert, a műsorvezető és apja nem ápoltak jó viszonyt, Liptai többször vallott arról, hogy édesapja alkoholizmusa tette tönkre szülei házasságát is, amit nagyon nehezen tudott megbocsátani neki. Mindez gyerekkorára és később a férfiakkal való kapcsolatára is rányomta bélyegét. István a halála előtt többször próbálta szorosabbra fűzni viszonyát lányával, Diával – ahogyan ő nevezte –, Liptai azonban nem tudta elengedni gyermekkori gyötrődéseinek nyomasztó emlékét. A műsorvezető ugyan mindig is támogatta anyagilag a férfit, ám ritkán találkoztak.”

Liptai Claudia megbocsátott elhunyt édesapjának | Lokál

Egyetlen szívfájdalmuk csupán, hogy Claudia szülei és Ádám édesapja sem tudnak már jelen lenni az esküvőn. Ennek ellenére a szertartás során róluk is megemlékeznek. - Nagyon fognak hiányozni a nagy napról. Éppen ezért a szertartáson tervezünk egy részt, ami csak róluk szól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48122/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

Blogstar kávéház

2018.02.18. 04:00
Nagyvonalú pénzszórás, mesterséges válsághelyzet, kolbászreneszánsz, eladható karakterek, emberi történetek és elvadult kutyák vasárnapi online lapszemlénkben.

Négyszeres életfogytiglanra ítélték a pedofil gyilkost

2018.02.17. 17:35
Egy hónappal ezelőtt törtek ki zavargások a pakisztáni Kasurban, miután a hétéves Zainab Anszárit elrabolták, megerőszakolták végül megölték. Az elkövetőt most négyszeres …

Blogstar kávéház

2018.02.17. 03:45
Pitiáner hatalmi játszmák, gyermeki biodíszletek, a migránsok gránátjai, a diktátor csapdája, az önvezetés forradalma és a státuszszimbólumok kényszerképzete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?