Blogolj!

Blogstar kávéház

Kontroll

Falusi központosítás.

Tízből kilenc településvezető úgy véli: a Fidesz valóban megszüntetné az önkormányzatiságot, ha újra teljhatalmat kapna, azaz 2019-ben az ötezer fő alatti településeken már nem választhatnának a hagyományos értelemben vett képviselő-testületeket – olvasható a Népszava Online cikkében.

„Az általunk megkérdezett polgármesterek kilencven százaléka – függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy épp ellenzéki beállítottságú településvezetőről volt-e szó – elképzelhetőnek tartott egy ilyen forgatókönyvet. Szerintük nyilvánvalóan nem a takarékosság vezérelné a kormányzatot, sokkal inkább az, hogy a kormány az utolsó emberig érő 'kontrollt akar'. Ezt pedig csak a jelenlegi képviseleti rendszer átalakításával érhetnék el.”

"Annyi a falvaknak"

Tízből kilenc településvezető úgy véli: a Fidesz valóban megszüntetné az önkormányzatiságot a községekben, kisvárosokban, ha újra teljhatalmat kapna. Számítások szerint évente legfeljebb tízmilliárd forint megtakarítást eredményezne, ha megszűnnének a kistelepülési önkormányzatok: ez egy "izmosabb" futballstadion ára.

Tűz

Macronra éghet Korzika.

Emmanuel Macron kedden Korzikára látogat, a Franciaországtól nagyobb önállóságot követelő szigetlakók többezres tüntetéssel adták tudtára a francia elnöknek, hogy nem szívesen látott vendég a kis Földközi-tengeri szigeten – számol be róla a Magyar Nemzet Online.

„Gilles Simeoni, a Korzikáért ötvenéves vezetője, a sziget végrehajtó tanácsának elnöke már a tavaly év végi győzelem után rögtön kijelentette, hogy innentől megint terítéken van a Korzika-kérdés, Franciaország nem teheti meg, hogy nem foglalkozik a problémával. A múlt héten a brit Reuters hírügynökségnek adott interjújában úgy fogalmazott, Párizs a tűzzel játszik, ha nem veszi komolyan a sziget autonómiaigényét.”

Korzika nem kér Emmanuel Macronból

Emmanuel Macron kedden Korzikára látogat, a Franciaországtól nagyobb önállóságot követelő szigetlakók a hétvégén többezres tüntetéssel adták tudtára a francia elnöknek, hogy nem szívesen látott vendég a kis Földközi-tengeri szigeten. Macron nem is választhatott volna érzékenyebb időpontot a látogatásra. Kedden lesz húsz éve, hogy a ma 320 ezer lakosú sziget végrehajtó testületének számító ajacciói népi gyűlés elnökét, Claude Érignacot meggyilkolták.

Szemétség

Mérgező gyógyszerek.

Jobb, ha nem a kukába dobjuk a lejárt gyógyszereket, a fel nem használt gyógyszereket inkább a patikába vigyük vissza – hívja fel a figyelmet a Hirado.hu.

„A gyógyszerek veszélyes hulladékok elsősorban abból a szempontból, hogyha a szemétbe kerülnek, akkor avatatlan kezekbe kerülhetnek, és veszélyes lehet abból a szempontból, hogy ha a folyóvizeinkbe jut, akkor mérgezéseket okoz.”

Jobb, ha nem a kukába dobja a lejárt gyógyszereket

Mindannyiunk háztartásában van egy gyógyszeres szekrény vagy fiók, ahova legtöbbször csak bedobáljuk a gyógyszereket, és ha már nem kellenek, ott is felejtjük. A fel nem használt gyógyszereket a lejárati idő után visszavihetjük a patikába. Nagyon fontos odafigyelnünk, mert a lejárati idő után ezek a gyógyszerek használata már nem biztonságos.

Becsület

Katinka kacsingatása.

Hosszú Katinka több januári versenyt is kihagyott az elmúlt hetekben, de ez korántsem jelenti azt, hogy csak a szobájában ül, hiszen elkötelezett a sebesség mellett – írja az Origo.hu.

„Habár azt nem lehet mondani, hogy ne dolgozna becsülettel, a kikapcsolódás ilyenkor legalább annyit segít, mint egy jó konditermi másfél óra. Talán ezért is látogatott el Katinka ezen a hétvégén egy gokartpályára, ahol az uszodától ugyan távol volt, de a sebességről nem kellett lemondania.”

A technikai sportok felé kacsingat Hosszú Katinka

A januári versenyek helyett a benzingőzös kikapcsolódást választotta olimpiai bajnokunk.

Bélyeg

Claudia megbocsátása.

Liptai Claudia sugárzóan jól érzi magát a bőrében a Lokál Online szerint, és úgy tűnik, végre tényleg leszámolt összes múltbéli sérelmével,

„Mint ismert, a műsorvezető és apja nem ápoltak jó viszonyt, Liptai többször vallott arról, hogy édesapja alkoholizmusa tette tönkre szülei házasságát is, amit nagyon nehezen tudott megbocsátani neki. Mindez gyerekkorára és később a férfiakkal való kapcsolatára is rányomta bélyegét. István a halála előtt többször próbálta szorosabbra fűzni viszonyát lányával, Diával – ahogyan ő nevezte –, Liptai azonban nem tudta elengedni gyermekkori gyötrődéseinek nyomasztó emlékét. A műsorvezető ugyan mindig is támogatta anyagilag a férfit, ám ritkán találkoztak.”

Liptai Claudia megbocsátott elhunyt édesapjának | Lokál

Egyetlen szívfájdalmuk csupán, hogy Claudia szülei és Ádám édesapja sem tudnak már jelen lenni az esküvőn. Ennek ellenére a szertartás során róluk is megemlékeznek. - Nagyon fognak hiányozni a nagy napról. Éppen ezért a szertartáson tervezünk egy részt, ami csak róluk szól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48122/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?