Blogolj!

Elhunyt Barsiné Pataky Etelka volt EP-képviselő

Életének 77. évében vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt Barsiné Pataky Etelka, korábbi fideszes európai parlamenti képviselő - tudatta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja hétfőn az MTI-vel.

A közleményben felidézték: Barsiné Pataky Etelka 1990-ben az MDF színeiben lépett a demokratikus politikai életbe, majd 2000 és 2003 között Magyarország bécsi nagykövete volt. 2004-ben a Fidesz listáján szerzett európai parlamenti mandátumot, 2009-ben a Magyar Mérnöki Kamara elnökévé választották, 2010-ben pedig az Európai Unió Duna Régió Stratégiáért felelős kormánybiztossá nevezték ki.

„Barsiné Pataky Etelka a magyar polgári politizálás egyik meghatározó alakja volt, sokoldalúságával és munkabírásával sokunk számára példaképként is szolgált. A Fidesz az elhunytat saját halottjának tekinti. Temetéséről később gondoskodnak. A Képviselőcsoport osztozik a család gyászában."

- olvasható a közleményben.

Ma már sokan talán nem is emlékeznek rá, de Barsiné Pataky Etelka volt az egyik zászlóvivője a Magyarországra tervezett Budapesti Világkiállításnak, amely az első olyan esemény lehetett volna a magyarok életében a rendszerváltozás után, amelynek keretében a nemzet megmutathatta volna igazi arcát a negyven éves szovjet megszállás után.

Mint az Expó ’96 főbiztosa kemény harcot folytatott a szocialista, liberális erőkkel, hogy az akkor érthetetlenül szívós ellenállásuk ellenére sikerüljön megrendezni ezt a magyaroknak oly fontos, világraszóló eseményt. A sors azonban nem volt kegyes hozzá(nk). A ’94-es választásokon hatalomra került szocialista-liberális vezetés egyik elsőintézkedéseként aljas módon lemondta a precízen előkészített eseményt. A társadalom nagy megdöbbenéssel volt kénytelen tudomásul venni mindezt, amihez hasonlót mostanában akkor élhettek át a magyarok, amikor az olimpiai pályázatot hiúsították az egykori expómegfúró pártok mai utódai.

Barsiné Pataky Etelka óriási fájdalommal, de nagy méltósággal kezelte az érzéseit. Ezt követő munkássága példát mutatott arra, hogy a nemzet felemelésért folytatott küzdelmet soha nem adta fel.

Öröm, hogy még aktív részese lehetett a 2010 utáni éveknek, megélhette, hogy egykori erőfeszítései nem voltak hiábavalók. Örülhetett annak, hogy a rendszerváltozás ideje eljöhetett végre.

Akkoriban sokat dolgoztunk együtt. Felkészültsége, rendszeretete, munkabírása mindannyiunk számára példa értékű volt. Társult mellé az elvhűség és az emberszeretet, amely alapja annak, hogy virágzó, keresztény Magyarországot lehessen felépíteni. Az ő munkája is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy kialakuljon az a tisztán látó, meghatározó többség az országban, amely biztos felhatalmazást képes adni mai követőinek a közös nemzeti célok megvalósításához.

Nagyon fáj a szív, hogy már nincs közöttünk.

Címkék: Fidesz, gyász
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48128/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,gyász

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-02-06 11:52:55
Nagy fájdalommal vettem én is tudomásul, hogy idejekorán távozott közülünk! Részvétemet nyilvánítom az őt gyászolóknak!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2018.02.18. 14:35
Huszadik alkalommal tartott évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. Azt üzente: nekünk Magyarország az első, nem hagyjuk, hogy bevándorlóországgá változtassák. A polgári tábornak pedig "a választás …

Elhunyt Wacha Imre nyelvész, beszédtanár

2018.02.14. 13:25
Életének 87. évében, kedden este elhunyt Wacha Imre nyelvész, a közmédiában dolgozó rádiós és televíziós bemondók beszédtanára - közölte a család az MTI-vel szerdán.

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

Meghalt Hevesi István olimpiai bajnok

2018.02.10. 09:40
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Hevesi István olimpiai bajnok vízilabdázó.

Havasi Katalin: Vásárhely nem kísérleti terep, hanem az otthonunk!

2018.02.03. 08:00
Gyerekorvos, a Fidesz helyi elnöke, lokálpatrióta hódmezővásárhelyi. Türelmes asszony, de nála is betelt a pohár. Elege lett abból, hogy az országos politikai …

Öngyilkos lett Fidel Castro fia

2018.02.02. 07:45
Csütörtökön halt meg a 68 éves Fidel Castro Díaz-Balart, a kubai vezető legidősebb fia.

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Fidesz: az ellenzék bénának látszik, mégis veszélyes

2018.01.30. 13:35
A nagyobbik kormánypárt bemutatta pártja legújabb plakátját, melyen Soros György és négy magyar ellenzéki politikus szerepel.

Ismét nekirongyolt a „Soros-hálózatnak” a Fidesz

2018.01.16. 14:00
A kormánypárt választmánya döntött a Fidesz–KDNP 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is.

Rástartoltak a választásokra a hazai pártok

2018.01.13. 17:05
Az ellenzék és a kormánypárt is készül a választásokra. A Fidesz a régóta várt szegedi jelöltjét nevezte meg, Vona Gábor szakállat növesztett, az Együtt pedig Szigetvárit fogadta el …

Ezeket a cikkeket olvastad már?