Blogolj!

Blogstar kávéház

Érvelés

Kerítésbontó Karácsony.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – úgy tűnik – kerítésügyben ellentmondásba keveredett saját pártjának korábbi javaslataival – fogalmaz a Hirado.hu.

„A Karácsony Gergely nevével fémjelzett párt 2015-ös (vagyis a migrációs hullán kellős közepén írott) javaslatai között azonban a politikus állításával ellentétben egyértelműen ott áll a határzár felépítésének ellenzése. A párt 2015. október 15-e keltezéssel közzétett másik hivatalos állásfoglalásában ez olvasható: 'Ezerszer elmondtuk: a déli határon épített kerítés értelmetlen, embertelen és pazarlóan drága. (…) építése nem járul hozzá a menekültprobléma enyhítéséhez.' Mint ismeretes, 2015. szeptember 14-én – vagyis a fentiek közzététele előtt jó egy hónappal – vált teljessé a magyar–szerb zöldhatárt lezáró műszaki határzár egy vasúti átjáró lezárásával. Egy már megépült kerítés elleni érvelés pedig nehezen értelmezhető másként, mint a lebontásra való utalással.”

Önellentmondásba keveredett Karácsony: Most akkor jó, hogy van határkerítés, vagy el kell bontani?

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje - úgy tűnik - kerítésügyben ellentmondásba keveredett saját pártjának korábbi javaslataival. Míg 2015-ben a kerítés megépítésének szükségtelensége mellett érvelt, addig nemrégiben azon vélekedésének adott hangot Karácsony Gergely, hogy a kerítés a „választópolgárok" biztonságérzetét szolgálja, márpedig az a Párbeszéd számára fontos.

Perspektíva

Integrálódó Nyugat-Balkán.

Tizenkét uniós tagállam az EU asztalához invitálja a Nyugat-Balkán hat, egyelőre még nem csatlakozott országát, többek között évente tartanának uniós csúcsot tartani Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Macedónia, Montenegró és Szerbia kormányaival közösen – számol be róla a Magyar Nemzet Online.

„Tény, az Európai Unió az orosz és kínai befolyásszerzési kísérletektől megrettenve úgy döntött, uniós integrációs perspektívát nyújt a régiónak. Ennek konkrét jele az a kedden bemutatandó dokumentum, amely a Financial Times értesülése szerint tartalmazza a két tagjelölt – Montenegró és Szerbia – számára a 2025-ös céldátumot.”

Tényleg megindul a Nyugat-Balkán integrációja

Tizenkét uniós tagállam az EU asztalához invitálja a Nyugat-Balkán hat, egyelőre még nem csatlakozott országát. Ausztria, Csehország, Észtország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia kormányainak közös, az Európai Bizottsághoz január végén benyújtott szakpolitikai javaslatában - amelyet a Reuters szerzett meg - tizenkét konkrét ötlet szerepel.

Ciklus

A zöldautózás forradalma.

Németh Bence, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban arról is beszél, hogy a zöldautózás előnyei közé tartoznak az alacsony fenntartási költségek.

„Hazai viszonylatban még drága a zöldautózás, de ha ötéves intervallumra bontjuk le, a kötelező karbantartások egy része, így például az olajcsere elhagyható. A e-autó képes fékezéskor is energiát visszatermelni, ekkor a fékbetétek sem kopnak. Az elérhetőbb árú villanyautók optimális esetben már egy ötéves ciklust figyelembe véve is ledolgozhatják a drágább vételár jelentette pluszköltséget. Egy elektromos autó mai energiaárakon számolva száz kilométert maximum ezer forintból meg tud tenni. Nincs gépjárműadó, különböző illetékektől is mentesül az autó, valamint ingyenesen parkolhat.”

A zöldautózás vonzó hívószó hazánkban

Az autógyártók leginkább úgy tudják tartani a szigorú kibocsátási flottaértékeket, hogy a hagyományos benzin-, illetve dízelüzemű járművek mellett egyre nagyobb mértékben elektromos és hibrid járműveket is értékesítenek. Mint azt Németh Bence, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója elmondta, a zöldautózás előnyei közé tartoznak az alacsony fenntartási költségek.

Tény

A Titanic magyarjai.

Az elsüllyeszthetetlennek tartott Titanic katasztrófája után két túlélő kisgyermek fotója járta be a világsajtót, a „Titanic árváiként” fennmaradt két gyermek apja magyar volt, erre a megállapításra jutott Dr. Koszner Aladár orvos – idézi fel az Origo.hu.

„Dr. Koszner Aladár is olvasta a Titanicról szóló híreket 1912 áprilisában, majd írt egy érdekes levelet a Pesti Hírlapnak, amelyet az újság le is hozott 1912. május 18-ai lapszámában. Koszner így kezdte a Pesti Hírlap szerkesztőségének írt levelét: Talán érdekelni fogja a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy a Navratil-fiúk tulajdonképpen magyarok! El is mondom, hogy jöttem rá erre a tényre!”

Szenzációs új magyar szál a Titanic történetében

A White Star Line luxusgőzöse, az elsüllyeszthetetlennek tartott RMS Titanic katasztrófája után két túlélő kisgyermek fotója járta be a világsajtót. A tragikus sorsú óceánjáró történetében csak a „Titanic árváiként" fennmaradt két gyermek apja magyar volt, erre a megállapításra jutott Dr. Koszner Aladár orvos, aki még a tragédia előtt Nizzában magyarul beszélt a szabómesterrel.

Fricska

Kérdés lett Tímeából.

Az RTL Klub kvízműsora sem ment el szó nélkül Vajna Tímea nehéz anyagi helyzete mellett – így a 24.hu.

„Az első adásban pedig rögtön dobtak egy fricskát és kérdést csináltak Vajna Tímeából, akinek a cikizése sem maradhatott el.”

Vajna Tímeából kérdés lett az RTL Klub kvízműsorában

A vérszívás sem maradt el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48158/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

Blogstar kávéház

2018.02.18. 04:00
Nagyvonalú pénzszórás, mesterséges válsághelyzet, kolbászreneszánsz, eladható karakterek, emberi történetek és elvadult kutyák vasárnapi online lapszemlénkben.

Négyszeres életfogytiglanra ítélték a pedofil gyilkost

2018.02.17. 17:35
Egy hónappal ezelőtt törtek ki zavargások a pakisztáni Kasurban, miután a hétéves Zainab Anszárit elrabolták, megerőszakolták végül megölték. Az elkövetőt most négyszeres …

Blogstar kávéház

2018.02.17. 03:45
Pitiáner hatalmi játszmák, gyermeki biodíszletek, a migránsok gránátjai, a diktátor csapdája, az önvezetés forradalma és a státuszszimbólumok kényszerképzete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?