Blogolj!

Orosz föld: korrupció miatt csaptak le egy kormányfőre és két helyettesére

Illusztráció

Korrupció gyanúja miatt őrizetbe vett az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy ügyvezető miniszterelnököt és két kormányfő-helyettest - jelentették hétfőn orosz hírügynökségek. Természetesen nem Vlagyimir Putyinról és kollégáiról van szó, hanem az Oroszországi Föderáció egyik tagköztársaságának, Dagesztánnak a vezetőiről.

Abduszamad Gamidov kormányfő, valamint Samil Iszajev és Rajudin Juszufov miniszterelnök-helyettes lakásán házkutatást tartanak, a politikusokat az FSZB kihallgatja – számolt be orosz hírforrások alapján az MTI. Sajtójelentések szerint a hatósági fellépés összefüggésben áll azzal, hogy a jogkörével való visszaélés miatt januárban letartóztatták a köztársaság fővárosa, Mahacskala polgármesterét, Musza Muszajevet. Muszajev a vád szerint szabálytalanul juttatott földterülethez egy magánvállalatot.

A polgármester letartóztatását követően Moszkvából egy különleges, az FSZB, a belügyminisztérium és főügyészség munkatársaiból álló vizsgálóbizottság érkezett Mahacskalába. A testület múlt héten eljárást indított a főváros főépítésze, Magomedraszul Gityinov ellen 4 millió rubelnyi (több mint 17 és fél millió forintnyi) kár okozása miatt.

Az Interfax úgy értesült, hogy a köztársaság hét vezetője ellen indult az elmúlt két napban akció, amelyben a biztonsági szervek központi apparátusának több tucat munkatársa vesz részt. A hírügynökség úgy tudja, hogy az érintettek a gyanú szerint a dagesztáni egészségügyi infrastruktúrát "fölözték le".

A Kavkazszkij Uzel hírportál rámutatott, hogy a polgármester és a kormányfő egyaránt a befolyásos "mekegi klán" érdekköréhez tartozik és utalt arra is, hogy a hatósági fellépés összefüggésben állhat azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly októberben ideiglenesen Vlagyimir Vasziljevet nevezte ki a köztársaság vezetőjének.

Címkék: Oroszország
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48183/pics/lead_800x600.jpeg
Oroszország

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Oroszok vs. terroristák – 24:2

2018.02.15. 21:25
Oroszországban 2017-ben 24 terrortámadást sikerült megakadályozni - közölte Jurij Csajka orosz főügyész az irányítása alatt működő hatóság vezetőségének csütörtöki moszkvai tanácskozásán. Arról viszont nem …

Hazudott Putyinról a holland külügyér - belebukott

2018.02.13. 20:30
Halbe Zijlstra holland külügyminiszter lemondott kedden. Bevallotta, nem volt igaz az a kijelentése, miszerint 2006-ban részt vett egy Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével tartott …

Tenger alá, román!

2018.02.04. 08:30
Tengeralattjárót építene keleti szomszédunk, mert aggódnak az oroszok krími támaszpontjának közelsége miatt. Egyébként van már egy szovjet gyártmányú tengeralattjárójuk, csak éppen akkumulátoruk nincs hozzá.

Késes támadás egy iskolában: sokan megsebesültek

2018.01.15. 09:45
Az oroszországi Permben történt a súlyos eset.

Orbán: "Nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktálja nekünk azt, hogy kit kell befogadnunk"

2018.01.14. 11:00
A Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy az EU-nak segítenie kell a menekülteken, de …

Saját csapdájába esett Trump a Közel-Keleten?

2017.12.16. 05:10
Az amerikai elnök kiszorította magát az izraeli-palesztin békefolyamatból – állítja a szakértő, aki szerint Oroszország, Irán és Törökország együttműködése uralhatja a Közel-Keletet.

Moszkvai öngyilkos merényleteket akadályoztak meg

2017.12.12. 10:40
A közép-ázsiai származású terroristáktól robbanószerkezeteket, lőfegyvereket és lőszert foglaltak le, és felszámoltak egy terroristaeszközöket előállító laboratóriumot is.

Nem ússza meg KGBéla?

2017.11.27. 08:00
Néhány hónap múlva Kovács „KGB” Béla már a bíróság előtt állhat – a vádak között szerepelhet az EU intézményei elleni kémkedés. Az új fejlemények mellett a témához kapcsolódó korábbi információkat is összegyűjtöttük.

Blokkolja a Facebookot Oroszország?

2017.09.27. 07:45
Jövőre blokkolhatják az oroszok a legnépszerűbb közösségi oldalt, ha a Facebook nem tesz eleget annak a helyi törvénynek, hogy országon belül kezelje a felhasználók adatait.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt a koreai válság

2017.09.15. 05:00
Észak-Korea újabb rakétakísérlete után péntekre összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését.

Ezeket a cikkeket olvastad már?