Blogolj!

Ultimátumot kaptunk migrációs kérdésben

No, nem mi magyarok egyedül, hanem a teljes V4. A belga miniszterelnök küldte meg a csoportot, mert szerinte nem jól állunk a bevándorlási kérdéshez.

Charles Michel egy hétvégi lapinterjúban úgy fogalmazott: nagyon elkötelezett vagyok a dublini rendszer reformja mellett, ez ügyben ultimátumot fogalmaztunk meg a visegrádi országok felé, akik megtagadják a szolidaritást és a migránsok befogadását. Egészen pontosan arra gondolt, hogy megállapodás hiányában fogják az egész ügyet és minősített többséggel elérik, hogy a V4 tagországai nélkül hozzák meg a döntéseket ebben a kérdésben. 

Az EU-ban nem ez lenne az első alkalom, hogy furán értelmezik a deomokráciát, hiszen ennek a leple alatt kényszerítenek tagországokra olyan döntéseket, amelyeket nem akarnak elfogadni.

Az egész persze a pénzről szól, hiszen már 2016-ban is kilátásba helyezték, hogy azon országok, amelyek nem akarnak ész nélkül gazdasági migránsokat befogadni, azok jóvátételt fizetnének a központi kasszába, s az összeget végül a kvótarendszert betartók között osztanák szét. 

Minden tagállam köteles lesz szolidaritást mutatni. Ez lehet pénzügyi szolidaritás is. Ha egy tagállam átmenetileg nem fogad menedékkérőket, támogatnia kell azokat, akik ezt megteszik helyette

– mondta korábban Frans Timmermans.

Cecilia Wikström svéd liberális EP képviselő állandó, felső korlát nélküli betelepítési kvótáról szóló javaslatát tavaly év végén fogadta el az Európai Parlament. A politikus később arra emlékeztette az Európai Parlament képviselőit, hogy migrációs ügyekben többségi döntéssel is hozhatnak határozatot.

Robert Fico visszautasította azokat az unió felől érkező kritikákat, amelyek például a kötelező kvóták elutasítása miatt érték a V4-eket. A szlovák kormányfő úgy fogalmazott: a visegrádi országok Európáért harcolnak, a véleménykülönbség miatt nem tehetnek minket vakvágányra az unióban.

Orbán Viktor a V4-ek legutóbbi találkozóján azt mondta: a migrációs problémákra választ kell adnia Európának.

A miniszterelnök kijelentette: Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

A kormányfő hozzátette: azokban a nyugat európai országokban, amelyek bevándorlóországokká váltak, mára párhuzamos társadalmak alakultak ki, romlott a közbiztonság, és egyre gyakoriabb a terrorizmus. Mint mondta: Magyarországnak távol kell magát tartania ettől, és meg kell őriznie a hagyományos életformáját.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48163/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-02-06 11:27:43
Nagyon köszönöm, hogy a V4-ek együttesen kiállnak Magyarország és Európa védelméért. Hiszem és bízom benne, hogy ez mindvégig így is marad. Nem hiányoznak nekünk olyan egyének, mint akik a képen is láthatóak, akik tele vannak agresszívitással, erőszakkal, kegyetlenséggel. Ezeket tartsa el az az ország (ha akarja! és ha már becsődítette) amelyik behívta (felelőtlenül!!!!!!) őket. Ezek után hogy mer megnyilatkozni bárki, akit védelmez a testőrsége??????? Az a férfire vágyó Cecilia is inkább költözzön ki hozzájuk, mintsem saját népére hozza a bajt!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

Három budapesti járatot érint a Ryanair júliusi sztrájkja

2018.07.20. 14:20
A fapados légitársaság dolgozói július 25-ére és 26-ára hirdettek sztrájkot a bérviták miatt. A munkabeszüntetés nagyjából 50 ezer utast érint.

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Tüntetők várták Orbán Viktort Jeruzsálemben

2018.07.19. 20:10
Azt pontosan nem tudni, hogy az izraelieknek mi a bajuk Orbán Viktorral, de magyar feliratú táblákkal is tüntettek a miniszterelnök ellen.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Az MKB banktörténelmet írt Magyarországon

2018.07.18. 18:40
A pénzintézet az országban elsőként állt át digitális és nyílt banki működésre. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója szerint a jövő másképp elképzelhetetlen lenne számukra.

Gyorgyevics Benedek: A gyalogoséké lesz a Kós Károly sétány!

2018.07.18. 09:05
Volt itt minden, mint a búcsúban. Szabálysértés, milliós munkagép rongálása, tüntetések, politikai csata, pályázatok, győztesek és vesztesek. Ahhoz túl nagy a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?