Blogolj!

Ultimátumot kaptunk migrációs kérdésben

No, nem mi magyarok egyedül, hanem a teljes V4. A belga miniszterelnök küldte meg a csoportot, mert szerinte nem jól állunk a bevándorlási kérdéshez.

Charles Michel egy hétvégi lapinterjúban úgy fogalmazott: nagyon elkötelezett vagyok a dublini rendszer reformja mellett, ez ügyben ultimátumot fogalmaztunk meg a visegrádi országok felé, akik megtagadják a szolidaritást és a migránsok befogadását. Egészen pontosan arra gondolt, hogy megállapodás hiányában fogják az egész ügyet és minősített többséggel elérik, hogy a V4 tagországai nélkül hozzák meg a döntéseket ebben a kérdésben. 

Az EU-ban nem ez lenne az első alkalom, hogy furán értelmezik a deomokráciát, hiszen ennek a leple alatt kényszerítenek tagországokra olyan döntéseket, amelyeket nem akarnak elfogadni.

Az egész persze a pénzről szól, hiszen már 2016-ban is kilátásba helyezték, hogy azon országok, amelyek nem akarnak ész nélkül gazdasági migránsokat befogadni, azok jóvátételt fizetnének a központi kasszába, s az összeget végül a kvótarendszert betartók között osztanák szét. 

Minden tagállam köteles lesz szolidaritást mutatni. Ez lehet pénzügyi szolidaritás is. Ha egy tagállam átmenetileg nem fogad menedékkérőket, támogatnia kell azokat, akik ezt megteszik helyette

– mondta korábban Frans Timmermans.

Cecilia Wikström svéd liberális EP képviselő állandó, felső korlát nélküli betelepítési kvótáról szóló javaslatát tavaly év végén fogadta el az Európai Parlament. A politikus később arra emlékeztette az Európai Parlament képviselőit, hogy migrációs ügyekben többségi döntéssel is hozhatnak határozatot.

Robert Fico visszautasította azokat az unió felől érkező kritikákat, amelyek például a kötelező kvóták elutasítása miatt érték a V4-eket. A szlovák kormányfő úgy fogalmazott: a visegrádi országok Európáért harcolnak, a véleménykülönbség miatt nem tehetnek minket vakvágányra az unióban.

Orbán Viktor a V4-ek legutóbbi találkozóján azt mondta: a migrációs problémákra választ kell adnia Európának.

A miniszterelnök kijelentette: Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

A kormányfő hozzátette: azokban a nyugat európai országokban, amelyek bevándorlóországokká váltak, mára párhuzamos társadalmak alakultak ki, romlott a közbiztonság, és egyre gyakoriabb a terrorizmus. Mint mondta: Magyarországnak távol kell magát tartania ettől, és meg kell őriznie a hagyományos életformáját.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48163/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-02-06 11:27:43
Nagyon köszönöm, hogy a V4-ek együttesen kiállnak Magyarország és Európa védelméért. Hiszem és bízom benne, hogy ez mindvégig így is marad. Nem hiányoznak nekünk olyan egyének, mint akik a képen is láthatóak, akik tele vannak agresszívitással, erőszakkal, kegyetlenséggel. Ezeket tartsa el az az ország (ha akarja! és ha már becsődítette) amelyik behívta (felelőtlenül!!!!!!) őket. Ezek után hogy mer megnyilatkozni bárki, akit védelmez a testőrsége??????? Az a férfire vágyó Cecilia is inkább költözzön ki hozzájuk, mintsem saját népére hozza a bajt!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Tarlós szerint maximum 3 és fél évig tarthat a Lánchíd rekonstrukciója

2018.02.23. 20:05
Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján egyebek mellett a Lánchíd rekonstrukciójáról, a fővárosi költségvetésről és a BAH …

Belvárosi Főplébánia – Több ezer látogató egy-egy nap alatt

2018.02.23. 10:20
A profi szakmai irányításnak köszönhető, hogy tavaly voltak olyan napok, amikor huszonnégy óra alatt több ezer látogató is megfordult a Belvárosi Nagyboldogasszony …

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Idegenvezetői Világnap a turizmus diplomatáinak tiszteletére

2018.02.22. 07:30
A fővárosi turizmus dinamikus fejlődésében a technika, a gazdagon tájékoztató információs online felületek mellett leginkább az idegenvezetők által megvalósított …

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor 

2018.02.21. 16:45
Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Csúcsév az idegenforgalomban – Budapest biztonságos, a turisztikai szolgáltatóink profik

2018.02.20. 09:35
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) elsősorban vállalkozásfejlesztési programokkal támogatja a …

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?