Blogolj!

Blogstar kávéház

Passz

B-terv.

Kiszorulhatnak a Liberálisok az MSZP és a Párbeszéd közös listájáról, és nemcsak azért, mert a szocialisták nem szívesen adnának fel befutó helyeket – boncolgatja a Zoom.hu.

„Szocialista forrásaink szerint egyébként azért utasítják el az MSZP-ben Fodorék jelenlétét az egységes politikai irányt jelző országos listán, mert 'a liberálisoknak van egy sor olyan programpontja, illetve álláspontja, amely összeegyeztethetetlen nem csak az MSZP programjával, hanem a választók többségének véleményével is.' Példaként hozták, hogy Fodorék voltak az egyetlen ellenzéki párt, amely a 2016-os kvótanépszavazáson az 'igen' mellett voksoltak, továbbá a marihuána legalizációját támogató programjuk sem 'passzol' a baloldali szavazók többségének véleményével.”

Fodor Gábornak van „B" terve az MSZP elutasítása után

Fodor Gábornak van „B" terve az MSZP elutasítása után A Magyar Liberális Párt (MLP) még nem egyeztetett és nem is kapott hivatalos értesítést arról, hogy a Változás Szövetségének listája milyen sorrend szerint áll fel, a tárgyalások tehát jelenleg is folynak, így nincs hivatalos és végleges döntés arról, kinek mi lesz a feladata vagy hogy ki hányadik helyen, és hol indul majd - közölte a Zoom.hu kérdésére a Liberálisok elnöke, Fodor Gábor.

Kaszálógép

Páratlan kultúra.

„Egy csoda” – mondja a magyar kultúráról Szarka Tamás, a felvidéki Ghymes együttes énekes-gitárosa a Mandiner.hu-nak, hozzáfűzve: botmixeres nyakkendő idióták nem moshatnak össze előre megtervezetten kultúrákat.

„Láthatóan vannak olyan törekvések, hogy hatalmas kaszálógépekkel minden kulturálisan kiugró értéket levágjanak. Ilyen kiugró tényező a magyarság kultúrája is. Az Európai Egyesült Államok koncepciója a kultúrát is nagyon erősen érintené. Ez pont olyan, mintha az ebédünket, a húslevest, a rántott húst, a krumplit, az uborkasalátát és egy szelet sütit beöntenénk egy tálba s botmixerrel jól összekevernénk. Hát, nem is tudom. Ugyan benne van minden összetevő, de egye, igya meg, aki kitalálta!”

„Nincs párja a magyar kultúrának" - Szarka Tamás a Mandinernek | Mandiner

„Egy csoda" - mondja a magyar kultúráról Szarka Tamás, a felvidéki Ghymes együttes énekes-gitárosa a Mandinernek. Szarkával a nemzeti kultúráról, a felvidéki magyar létről, zenéről és dalszövegekről is beszélgettünk. Szóba kerülnek a szlovák-magyar feszültségek is, de a Gyhmes frontembere hozzáteszi: élete egyik nagy élménye, amikor egy szlovák néptáncos fiú azt mondta: „Magyarok, ne menjetek a Duna mögé!"

Hév

Válasz nélkül.

Hogyan lehet fenntartani a gombamód szaporodó sportcsarnokokat, stadionokat? Ez a sportkormányzat egyik, ha nem a legégetőbb kérdése manapság – vázolja a Magyar Nemzet Online.

„Jó volna, ha a hazai egyesületek elgondolkodnának azon, hogyan tudnának tőkét behozni a piacról, mert az biztos, hogy még egy olyan kormánya nem lesz az országnak, amely ekkora hévvel öntené a sportba a százmilliárdokat – komoly eredmény megkövetelése nélkül.”

A TAO nélkül a gyerekek is kiszorulnának pályáról

Hogyan lehet fenntartani a gombamód szaporodó sportcsarnokokat, stadionokat? Ez a sportkormányzat egyik, ha nem a legégetőbb kérdése manapság, amire válasz egyelőre nincs. Mi is számtalan cikkben boncolgattuk a megoldási lehetőségeket, költségeket: egy 10 milliárdos stadion - ilyen kaliberű például a debreceni, szombathelyi aréna - esetében évi több száz milliós, csarnokoknál néhány tíz milliós üzemeltetési tétellel kell a kluboknak számolniuk Kis lépés a megoldás felé, hogy februártól elindul a sportlétesítmény-menedzsment szak a Zsigmond Király Egyetemen.

Példa

Politikai földrengés.

A két német nagy párt hanyatlásában közrejátszik, hogy nem tudják kezelni a migránsválságot, illetve nem tudnak megegyezni a kormányalakításban – írja az Origo.hu.

„A Merkel-párt sem áll valami fényesen, mivel az INSA kutatása szerint csak 30,5 százalékot kapnának, ha most lennének a választások. Mindezek miatt jelenleg egy olyan helyzet állt elő, hogy esetleges előrehozott választáson a CDU és az SPD nem szerezné meg a parlamenti mandátumok több mint felét, így közös kormányzásukhoz szükség lenne egy harmadik félre is. Németország 1949 utáni történetében még nem volt példa arra, hogy a két legnagyobb párt ilyen alacsony támogatottságnak örvendjen.”

Politikai földrengés zajlik Németországban

Soha nem látott mélységekbe zuhant a Martin Schulz vezette szociáldemokrata párt támogatottsága, és már csak hibahatáron belül nagyobb a támogatottságuk a bevándorlásellenes AfD-nél. Németországban több hónapja nincsen kormány, a választóknak egyre inkább elegük van ebből a helyzetből, így ha most szavaznának a CDU-nak és az SPD-nek együttesen sem sikerülne többséget szereznie a parlamentben, amire még soha nem volt példa a német politikatörténetben.

Akrobata

A pókember áldozatai.

A Hirado.hu V. Károly-t, a magyar betörőszakma koronázatlan királyát mutatja be, aki 2013 és 2015 között legalább 34 otthonba tört be, és minimum 350 millió forint értékű zsákmányt lopott el.

„A betörő órákig figyelte a kiszemelt házat, tanulmányozta az utcáról is látható riasztó és biztonsági berendezéseket, az épületek falait, kerítéseit, és ha nem volt mozgás, az épülettől messzebb parkolt le. Elrejtette valahol a slusszkulcsot, hogyha véletlenül igazoltatják, ne tudják hozzá kötni az autót. Ezután vetette be a szuperképességét: áthatolhatatlannak tűnő kerítéseken ugrott át, akrobatikus ügyességgel mászott fel a falakon az emeleti ablakokhoz, erkélyajtókhoz. Ott már ugyanis kisebb eséllyel van rács vagy riasztó, mint a földszinten.”

Csak tehetős áldozatokra utazott a magyar pókember

Az artistából lett betörő olyan magasra mászott fel az épületeken, ahová már riasztókat sem szereltek. V. Károly a magyar betörőszakma koronázatlan királya volt. 2013 és 2015 között legalább 34 otthonba tört be, és minimum 350 millió forint értékű zsákmányt lopott el, legalábbis ennyi bizonyítható. Családjának luxuskörülményeket biztosított a lopott pénzből.

Macsó

Kóbor papa.

Kóbor János és felesége, Zsóka nem mond le a babázásról: Zsóka lányának, a harmincéves Titanillának a napokban kisbabája született – számol be róla a Lokál Online.

„Alig várjuk viszont, hogy nagyobb legyen, együtt pancsoljunk a medencénkben, esetleg magunkkal vigyük vitorlázni a Balatonra úgy, ahogy Lénát is visszük minden évben. Aktív, fiatalos életet élünk, a férjem például nem is bírná elviselni, hogy nagypapinak szólítsák, ő annál sokkal hiúbb és macsóbb típus, mit is mondhatnék, egy vérbeli rocker – tette hozzá Zsóka.”

Nagypapa lett Kóbor János | Lokál

Titanilla ugyanannál a nőgyógyásznál, ugyanabban a kórteremben szült, mint én, kislányát ugyanaz az orvos vizsgálta meg először, mint az én kislányomat, és még azt is megbeszéltük, hogy ugyanazt a ruhát adjuk először Elzára, amit anno Lénácska is adtunk. Fantasztikus ez az egész, ennél jobb forgatókönyvet nem is írhattam volna.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48185/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.14. 05:05
Vona köpönyegforgatása, Hadházy pártoskodása, a CEU létbizonytalansága, a videobíró tökéletessége és Nyári Dia ragyogása szombati online lapszemlénkben.

Vigyázat, pornóval zsarolnak a neten!

2018.07.13. 20:00
A gyanús fenyegető levelek nem számítanak újdonságnak, de mostanában a pornós-zsarolás terjed.

Bajban vannak a futárcégek?

2018.07.13. 07:40
A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Blogstar kávéház

2018.07.13. 05:10
A magyar nemzethalál fenyegetése, Soros afrikai migránscsomagja, Európa kusza ébredezése és Labancz Lilla vadító domborulatai pénteki online lapszemlénkben.

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

Blogstar kávéház

2018.07.12. 05:10
Európa válságmagja, a Jobbik vészforgatókönyve, felgyorsuló tudományállamosítás és Weisz Fanni forró kádfürdője csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?