Blogolj!

Egyelőre nem sokra megy a bíróság a Teréz körúti robbantás szemtanúival

Szerdán folytatódott a Teréz körúti robbantó pere a Fővárosi Törvényszéken. Most a szemtanúk kihallgatásán volt a sor.

Nehéz volt a bíróság dolga a szemtanúkkal kapcsolatban, mivel ötük közül csak egy volt, aki egyértelműen azonosítani tudta a vádlottat, de ő sem a robbantás helyszínén látta az illetőt.

Egy fiatal nő a tárgyaláson határozottan megismerte és azonosította a vádlottat. Elmondta, hogy a VIII. kerületben az "utcán dolgozik, férfiakat szokott leszólítani", ezért is szokta alaposan megfigyelni és megjegyezni az arra járók arcát. A tanú a vádlottat a késő esti órákban, a robbantás után nem sokkal látta az Illés utcában.

A nőnek az időjáráshoz képest szokatlanul téliesen öltöző férfi egyből feltűnt, aki állítása szerint furcsán viselkedett.

Azt gondolta, hogy a férfi „biztos bolond”.

Egy másik szemtanú hajléktalan, aki elmondta, hogy előfordul, hogy néha más holmijához nyúl, ezért a robbantás előtt ki is nézte magának az elhagyott csomagot (amiben a bomba volt), de egy „isteni érzés” miatt mégsem nyitotta ki azt. Elmondása szerint egy másik férfit is látott a közelben, és azt hitte, esetleg övé a csomag.

Állítása szerint felismeri a vádlottat – a teremben azonosította is – de a bíró emlékeztette arra, hogy korábban már egy másik férfiban is felismerni vélte az elkövetőt.

Egy alkalmi segédmunkákból élő férfi arról beszélt, hogy a robbantás előtt egy héttel találkozott és szóváltásba is keveredett a vádlottal a Gubacsi hídnál, amikor egy hajléktalan ismerősének hulladék húst vitt, ám a tárgyaláson már ő is bizonytalanul azonosította a vádlottat.

Egy férfi a tanúvallomásában elmondta, hogy a robbanástól pár méterre haladt el autójával. Nyomban kiszállt és próbált segíteni a sértetteknek. A nagy por és füst miatt alig látott, ezért nem tud azonosítani senkit, aki gyanús lett volna. A büntetés-végrehajtásban dolgozó férfi elmondta, hogy a robbanás után percekkel már nagy tömeg gyűlt össze a helyszínen, és többen is fotózni kezdték a vérző sebekkel borított két fiatal rendőrt. A bámészkodó, fényképező embereket próbálta elzavarni a helyszínről, de végül ez nem sikerült.

Az ötödik szerdán meghallgatott tanú egy fiatal egészségügyi dolgozó volt, aki a robbanást hallva odarohant segíteni, de ő sem azonosított gyanús személyt a helyszínen.

A tanúmeghallgatások után a védő az előzetes letartóztatás megszüntetését kérte, ám ezt az ügyész ellenezte, a bíró pedig elutasította, részben a szökés, részben a bűnismétlés veszélye miatt.

Ugyanis a férfinak családja nincs, nagy mennyiségű pénzösszeg áll rendelkezésére, illetve mivel nem volt hajlandó megszólalni a bíróságon és megbánás jelét nem mutatta, így a védelem kérését elutasították.

A bíró elme- és pszichológus szakértő kirendeléséről is döntött. A következő tárgyalásokon várhatóan mintegy ötven tanú vallomását ismertetik, meghallgatják a vádlott apját, majd a szakértők következnek.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48208/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Fucsovics megállíthatatlan: 34 év óta ő az első magyar, aki döntőt játszhat ATP-versenyen

2018.05.25. 18:30
Fucsovics Márton bejutott a fináléba az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi férfi …

Bombariadó volt az Árkádban

2018.05.25. 15:25
Kiürítették pénteken dél körül a budapesti Árkád üzletközpontot – számolt be róla a hvg.hu.

Robbantás egy kanadai étteremben

2018.05.25. 08:45
Pokolgépet robbantott fel két férfi pénteken egy indiai étteremben a kanadai Ontario tartományban, a detonációban 15 ember megsebesült, három állapota válságos.

Blogstar kávéház

2018.05.25. 05:15
Európa vészharangja, az MSZP huligánja, Tusup teregetése, életveszélyes maciszelfi és Pásztor Anna erotikus varázsdoboza pénteki online lapszemlénkben.

Sikertörténetet szült Mezőhegyesen a kormányzati bátorság

2018.05.24. 19:35
Az állami tulajdonba került ménesbirtok és tangazdaság mára olyan központtá vált, mely biztos alapokat nyújt a település és a régió gazdasági fejlődéséhez.

A régió egyik legnagyobb közösségi irodája nyílik a Millenárison

2018.05.24. 13:30
Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb közösségi irodája nyílik meg július 1-én, Budapesten. A Millenáris Startup Campus (MSC) 250 munkaasztallal, 1500 fős …

Adatvédelmi változások: találkozott a kamara és a kormány elképzelése

2018.05.24. 12:50
Változnak az adatvédelmi előrírások egy EU-s rendelet miatt, ami nagy feladatokat hárít a vállalkozásokra. A kamara és a kormány is arra törekszik, …

ÉLŐ: Kormányinfó 113.

2018.05.24. 10:55
Ismét kiderül, hogy mit és miért tesz a kormány. Mostantól Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszol a kérdésekre Kovács Zoltán kormányszóvivő társaságában.

Blogstar kávéház

2018.05.24. 03:50
Orbán és Trump közös nevezője, jobbikos merevedés, szocialista szétesés, Singh Viki vetkőzése és lopakodó maciveszély csütörtöki online lapszemlénkben.

Sokkoló videó: a sofőr Facebook élője a kilenc halálos áldozattal járó baleset előtt

2018.05.23. 05:25
Elképesztő videót hozott nyilvánosságra a román Adevarul online kiadása: a ceglédberceli baleset előtt a kisbuszt …

Ezeket a cikkeket olvastad már?