Blogolj!

Egyelőre nem sokra megy a bíróság a Teréz körúti robbantás szemtanúival

Szerdán folytatódott a Teréz körúti robbantó pere a Fővárosi Törvényszéken. Most a szemtanúk kihallgatásán volt a sor.

Nehéz volt a bíróság dolga a szemtanúkkal kapcsolatban, mivel ötük közül csak egy volt, aki egyértelműen azonosítani tudta a vádlottat, de ő sem a robbantás helyszínén látta az illetőt.

Egy fiatal nő a tárgyaláson határozottan megismerte és azonosította a vádlottat. Elmondta, hogy a VIII. kerületben az "utcán dolgozik, férfiakat szokott leszólítani", ezért is szokta alaposan megfigyelni és megjegyezni az arra járók arcát. A tanú a vádlottat a késő esti órákban, a robbantás után nem sokkal látta az Illés utcában.

A nőnek az időjáráshoz képest szokatlanul téliesen öltöző férfi egyből feltűnt, aki állítása szerint furcsán viselkedett.

Azt gondolta, hogy a férfi „biztos bolond”.

Egy másik szemtanú hajléktalan, aki elmondta, hogy előfordul, hogy néha más holmijához nyúl, ezért a robbantás előtt ki is nézte magának az elhagyott csomagot (amiben a bomba volt), de egy „isteni érzés” miatt mégsem nyitotta ki azt. Elmondása szerint egy másik férfit is látott a közelben, és azt hitte, esetleg övé a csomag.

Állítása szerint felismeri a vádlottat – a teremben azonosította is – de a bíró emlékeztette arra, hogy korábban már egy másik férfiban is felismerni vélte az elkövetőt.

Egy alkalmi segédmunkákból élő férfi arról beszélt, hogy a robbantás előtt egy héttel találkozott és szóváltásba is keveredett a vádlottal a Gubacsi hídnál, amikor egy hajléktalan ismerősének hulladék húst vitt, ám a tárgyaláson már ő is bizonytalanul azonosította a vádlottat.

Egy férfi a tanúvallomásában elmondta, hogy a robbanástól pár méterre haladt el autójával. Nyomban kiszállt és próbált segíteni a sértetteknek. A nagy por és füst miatt alig látott, ezért nem tud azonosítani senkit, aki gyanús lett volna. A büntetés-végrehajtásban dolgozó férfi elmondta, hogy a robbanás után percekkel már nagy tömeg gyűlt össze a helyszínen, és többen is fotózni kezdték a vérző sebekkel borított két fiatal rendőrt. A bámészkodó, fényképező embereket próbálta elzavarni a helyszínről, de végül ez nem sikerült.

Az ötödik szerdán meghallgatott tanú egy fiatal egészségügyi dolgozó volt, aki a robbanást hallva odarohant segíteni, de ő sem azonosított gyanús személyt a helyszínen.

A tanúmeghallgatások után a védő az előzetes letartóztatás megszüntetését kérte, ám ezt az ügyész ellenezte, a bíró pedig elutasította, részben a szökés, részben a bűnismétlés veszélye miatt.

Ugyanis a férfinak családja nincs, nagy mennyiségű pénzösszeg áll rendelkezésére, illetve mivel nem volt hajlandó megszólalni a bíróságon és megbánás jelét nem mutatta, így a védelem kérését elutasították.

A bíró elme- és pszichológus szakértő kirendeléséről is döntött. A következő tárgyalásokon várhatóan mintegy ötven tanú vallomását ismertetik, meghallgatják a vádlott apját, majd a szakértők következnek.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48208/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: Elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata

2018.02.19. 17:50
Az Európai Uniónak van egy új migrációs javaslata, ami nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is kötelező áthelyezés van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Szófiában, …

A leggyorsabb jelölt?

2018.02.19. 14:05
Gyopáros Alpár (Fidesz-KDNP) máris képviselő-jelöltnek tekinthető – talán ő volt a leggyorsabban ajánlásokat gyűjtő politikus.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

Érvénytelen lett az erzsébetvárosi népszavazás

2018.02.18. 21:40
A helyi képviselő-testület által kezdeményezett "bulinegyedes" voksoláson mindösszesen a jogosultak 15,89 százaléka vett csak részt.

Orbán évértékelője és az ellenzék: tucatnyi tüntetőt szedett össze az Együtt

2018.02.18. 16:50
Az idén huszadik alkalommal megtartott évértékelő nemcsak a kormánypárt híveit mozgatta meg, hanem az ellenzéket is.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2018.02.18. 14:35
Huszadik alkalommal tartott évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. Azt üzente: nekünk Magyarország az első, nem hagyjuk, hogy bevándorlóországgá változtassák. A polgári tábornak pedig "a választás …

Temesvárról támadnak az embercsempészek

2018.02.18. 13:15
Egyre intenzívebb a teherautós embercsempészet, ráadásul a csempészek egyáltalán nem törődnek az emberek biztonságával.

BRÉKING: lezuhant egy utasszállító repülőgép Iránban

2018.02.18. 09:05
Újabb katasztrófa: hatvanhat emberrel a fedélzetén csapódott földbe a repülőgép. Senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Szovjet katonának képzelte magát a reptéri rakodómunkás

2018.02.18. 07:50
Probléma lett belőle, mert nem mindenkinek jött be az ötlet

Ezeket a cikkeket olvastad már?