Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Elismerés

Forró nyom.

A Fővárosi Törvényszék egy amerikai–magyar leszbikus pár keresetére kimondta, hogy a magyar közigazgatásnak bejegyzett élettársi kapcsolatként kell elismernie az azonos nemű párok külföldön kötött házasságát – olvasható a 444.hu cikkében.

„Náluk például az amerikai fél nem kaphatott volna családtagként tartózkodási engedélyt Magyarországon. Ráadásul mivel az amerikai fél származási országában házasnak minősül, ezért Magyarországon a pár már nem is kérvényezhetné, hogy bejegyzett élettársi kapcsolatot kössön. Az elsőfokú ítélet szerint a bejegyzett élettársi kapcsolat elismerésének megtagadása sértené az érintettek alapvető jogait, mivel a magyar jog megtagadná a tartós együttélésük jogi elismerését.”

Kimondta a bíróság, hogy a magyar államnak élettársi kapcsolatként kell elismernie a külföldön kötött melegházasságokat - 444

A Fővárosi Törvényszék szerdán kimondta, hogy a magyar közigazgatásnak bejegyzett élettársi kapcsolatként kell elismernie az azonos nemű párok külföldön kötött házasságát, írja a Mérce. A bíróság ezzel helyben hagyta a tavaly áprilisi elsőfokú ítéletet és annak indoklását is. Korábban egy amerikai-magyar leszbikus pár azért kezdett perelni, mert a budapesti kormányhivatal visszautasította a Belgiumban kötött házasságuk anyakönyvezését.

Lendület

Európa sóhaja.

Megszületett a megegyezés, húsvétra felállhat az új kormány is, amivel Angela Merkel megkapta az utolsó esélyt – elemez a Magyar Nemzet Online.

„Merkel tehát utolsó kancellári ciklusát azzal teheti sikeressé, ha új pályára helyezve dinamizálja Németországot. Nem is nagyon tehet mást, hiszen a néppártok általános gyengülése közepette csak új lendületet adva állíthatja meg saját pártját is a lejtőn. A nagykoalíció adta szociális stabilitással a háta mögött ehhez a lecsúszó elégedetlenek és a stabilitást merevségként megélők szimpátiáját egyaránt élvező kihívó, az AfD vitorlájából kell kifognia a szelet. Ehhez pedig most már nem elég a jólét fenntartása. Az elkerülhetetlen generációváltással túl kell lendülni a posztnemzeti kultúrán és ennek jegyében a hitként kezelt multikulturalizmuson is.”

Merkel esélye

Megszületett a megegyezés, húsvétra felállhat az új kormány is. Fellélegezhetnek a németek, s megkönnyebbülten sóhajthat fel Európa is. A német uniópártok és a szociáldemokraták megállapodtak a kormányprogramról, amelynek két oszlopa a szociális helyzettel, valamint az Európával foglalkozó rész. Ezzel teljesül a jólét fenntartására és a stabilitásra vágyó németek óhaja, s felpöröghet az Európai Uniónak a német belpolitika lefagyásával leálló átalakítása is.

Bátorítás

Brüsszel ultimátuma.

Összehangolt támadás zajlik a nemzetállamokkal szemben – mondja ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Hirado.hu cikkében.

„Rámutatott: az, hogy Brüsszel Belgiumban van, az még nem hatalmazza fel a belga miniszterelnököt, hogy uniós direktívákat képezzen és irányvonalat határozzon meg. A most még 28 tagállam vezetői közül ő az egyik, ugyanakkor a földrajzi közelségből fakadóan juthat olyan információkhoz, ami a 'susmus demokrácia' körébe tartozik, tehát lehet, hogy volt egy olyan háttérbeszélgetés, ahol felbátorították a belga miniszterelnököt, hogy ilyen kijelentést tegyen. Tehát nem feltétlenül üres a fenyegetése.”

Lomnici: Összehangolt támadás zajlik a nemzetállamokkal szemben

Charles Michel belga miniszterelnök a dublini rendszer reformja ügyében ultimátumot fogalmazott meg a visegrádi országok felé. Szavaira Szijjártó Péter úgy reagált: Magyarország soha nem fogadott be és nem is fog befogadni illegális bevándorlókat, függetlenül attól, hogy milyen nyomás lesz ez irányban a határokon vagy Brüsszel részéről.

Nevező

A zene és a futball.

Az Origo.hu Medveczky Ádám útját mutatja be az üstdobtól az 1974-es televíziós karmesterverseny sikerén át az Operaházig és a Kossuth-díjig.

„A zenekar csodálatos muzsikusokból áll, de egységes hangzást, játékmódot kell kialakítani. Ők kiválóan képzett zenészek, de mégis át kell beszélni minden szólammal a másik szólamhoz való viszonyát, ez minden nagy zenekarnál így van. Össze kell hozni, egy nevezőre kell hozni. Olyan, mintha egy csodálatos futballcsapat játékosai, akik közül mindenki sztár, külön edzenének, és nem szoknának össze.”

Ha a partnert nem zavarja, hogy figyelik, akkor engem sem

Velem nem történhetett más, függetlenül a génektől. Persze nyilván azok is számítottak - többek között ezt mondta az Origónak adott interjújában Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház és a MATÁV Szimfonikusok egykori zenei igazgatója. Azt mondja, hetven felett sem érzi magát fáradnak, és amíg fel tudja emelni a kezét, és lábra tud állni, vezényel.

Dög

Dia és a ló.

Saját kislányaként terelgeti a Keresztes Ildikó Lingura Diát, és igyekszik megóvni a gyereksztárokat fenyegető veszélyektől, mivel a tinédzsernek már most akadnak rosszakarói – írja a Lokál Online.

„Azt szoktuk mondani valamire, ha jól sikerült, hogy ebben benne volt a 'dög'. Ildikó pont egy olyan ember, akiben nagyon benne van a 'dög'. Ami a szívén, az a száján, elsőre megdöbbentő volt számomra, de ő is olyan maximalista, mint én. Gyorsan kiderült, hogy sokkal jobban egyezik az ízlésünk, mint gondolnánk: ő is énekes-színésznő, és én is az szeretnék lenni.”

Keresztes Ildikó: Nem hagynám, hogy Diával elszaladjon a ló | Lokál

Saját kislányaként terelgeti Keresztes Ildikó Lingura Diát az útján. A Sztárban sztár + 1 kicsi párosának profi tagja szerint Dia ígéretes tehetség, és igyekszik megóvni a gyereksztárokat fenyegető veszélyektől, mivel a tinédzsernek már most akadnak rosszakarói. Mozgalmas heteket tudhat maga mögött Keresztes Ildikó és Lingura Diána.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48243/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?