Blogolj!

Számlázási lánc, 900 milliós adócsalással?

Olyan tizenegy személy előzetes letartóztatását indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség, akik a gyanú szerint közel 900 millió forintnyi ÁFÁ-val károsították meg az állami költségvetést.

A gyanú szerint egy olyan részben szegedi, részben budapesti, illetőleg az ország több pontján működő gazdasági társaságból álló bűnszervezetet hoztak létre a gyanúsítottak, amely az Európai Unió területéről nagy értékű mobiltelefonokat szerzett be. A cégek egymás között számlázási láncot alakítottak ki, melynek végén a nagy értékű mobiltelefonok ugyancsak az Unió területén értékesítették. A számlázási lánc elején a magyarországi forgalomba hozatalhoz kapcsolódó általános forgalmi adót nem fizették ki, majd a számlázási lánc végén a telefonokat ismét az unió területére értékesítő gazdasági társaságok az ÁFA visszaigénylő pozícióba kerültek, vagy azt jogosulatlanul vonták le.

A bűnszervezet működésében érintettek voltak olyan társaságok, amelyeket kifejezetten úgynevezett bukócégként, strómanok vezetésével hozták létre, hogy a mobiltelefonokat az Európai Unió területéről beszerezzék, majd az adók megfizetése nélkül azokat Magyarországon tovább értékesítsék. Ezen túl a bűnszervezet részét képezték olyan gazdasági társaságok is, amelyek fő profilja nem a mobiltelefonok értékesítése volt, azonban az ezzel kapcsolatos bizonylatok könyvelésben való szerepeltetésével tudták a fizetendő adójukat csökkenteni, vagy azt visszaigényelni.

A főügyészség a mai napon a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint egyes gyanúsítottaknál a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az előzetes letartóztatást.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48257/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Tarlós szerint maximum 3 és fél évig tarthat a Lánchíd rekonstrukciója

2018.02.23. 20:05
Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján egyebek mellett a Lánchíd rekonstrukciójáról, a fővárosi költségvetésről és a BAH …

Belvárosi Főplébánia – Több ezer látogató egy-egy nap alatt

2018.02.23. 10:20
A profi szakmai irányításnak köszönhető, hogy tavaly voltak olyan napok, amikor huszonnégy óra alatt több ezer látogató is megfordult a Belvárosi Nagyboldogasszony …

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Idegenvezetői Világnap a turizmus diplomatáinak tiszteletére

2018.02.22. 07:30
A fővárosi turizmus dinamikus fejlődésében a technika, a gazdagon tájékoztató információs online felületek mellett leginkább az idegenvezetők által megvalósított …

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor 

2018.02.21. 16:45
Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Csúcsév az idegenforgalomban – Budapest biztonságos, a turisztikai szolgáltatóink profik

2018.02.20. 09:35
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) elsősorban vállalkozásfejlesztési programokkal támogatja a …

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?