Blogolj!

Számlázási lánc, 900 milliós adócsalással?

Olyan tizenegy személy előzetes letartóztatását indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség, akik a gyanú szerint közel 900 millió forintnyi ÁFÁ-val károsították meg az állami költségvetést.

A gyanú szerint egy olyan részben szegedi, részben budapesti, illetőleg az ország több pontján működő gazdasági társaságból álló bűnszervezetet hoztak létre a gyanúsítottak, amely az Európai Unió területéről nagy értékű mobiltelefonokat szerzett be. A cégek egymás között számlázási láncot alakítottak ki, melynek végén a nagy értékű mobiltelefonok ugyancsak az Unió területén értékesítették. A számlázási lánc elején a magyarországi forgalomba hozatalhoz kapcsolódó általános forgalmi adót nem fizették ki, majd a számlázási lánc végén a telefonokat ismét az unió területére értékesítő gazdasági társaságok az ÁFA visszaigénylő pozícióba kerültek, vagy azt jogosulatlanul vonták le.

A bűnszervezet működésében érintettek voltak olyan társaságok, amelyeket kifejezetten úgynevezett bukócégként, strómanok vezetésével hozták létre, hogy a mobiltelefonokat az Európai Unió területéről beszerezzék, majd az adók megfizetése nélkül azokat Magyarországon tovább értékesítsék. Ezen túl a bűnszervezet részét képezték olyan gazdasági társaságok is, amelyek fő profilja nem a mobiltelefonok értékesítése volt, azonban az ezzel kapcsolatos bizonylatok könyvelésben való szerepeltetésével tudták a fizetendő adójukat csökkenteni, vagy azt visszaigényelni.

A főügyészség a mai napon a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint egyes gyanúsítottaknál a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az előzetes letartóztatást.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48257/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

A választóknak elegük van az ellenzékből

2018.07.17. 06:40
Április 8-a után is tovább rontottak helyzetükön és megítélésükön az ellenzéki erők – ezt bizonyítják az időközi választások.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Kábítószer fogás, zajongás – bezárt három kocsmát a hatóság, hiszti lett belőle

2018.07.16. 18:50
A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető …

Visszavihetők a patikákba a szennyezett vérnyomáscsökkentők

2018.07.16. 15:20
A betegek számára már csak a megfelelő minőségben gyártott készítmények elérhetők, a korábban megvásárolt termékeket pedig a patikák augusztusban visszaváltják.

Hogyan kell számlaadatokat szolgáltatni a NAV részére?

2018.07.16. 06:45
Mint megírtuk, július 1-jétől kötelező számlaadat-szolgáltatással tartoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak azok a vállalkozások, melyek belföldi adóalanyok számára legalább …

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Nem is lesz csúcs az amerikai–orosz csúcs?

2018.07.15. 19:15
Donald Trump lehűtötte a kedélyeket: nem tekint ugyanis nagy várakozással a Vlagyimir Putyinnal való helsinki tárgyalás elé.

A horvát államfő hisz a vb-aranyban és a földrengésekben

2018.07.15. 16:10
Kolinda Grabar-Kitarociv előrejelzése szerint készülhetnek a földrengésmérő állomások szerte Horvátországban!

Pokoli hőségre kell számítanunk hétfőtől

2018.07.15. 14:00
Kisebb-nagyobb záporok azért minden nap lesznek, de a hőmérséklet nem nagyon csökken 30 fok alá.

Ezeket a cikkeket olvastad már?