Blogolj!

Blogstar kávéház

Mumus

Focistából külügyér.

Valószínűleg nem bontottak pezsgőt szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, amikor kiderült, hogy Martin Schulz lehet a német külügyminiszter, hiszen köztudottan sem rejti véka alá véleményét Magyarországról – így a Zoom.hu.

„A leendő német külügyminiszter sok más politikussal ellentétben nem az országos politikában, hanem Brüsszelben alapozta meg jó hírnevét, ami szintén szúrhatja az Európai Unióval szemben szabadságharcot folytató Orbán-kormány szemét. Nem véletlenül vetették már sokszor az SPD elnökének szemére, hogy még érettségije sincs, hiszen Schulz esetében valóban ez a legnagyobb támadási felület. Csakhogy az egykori profi focistának készülő politikus (sportolói karrierjét egy sérülés miatt hagyta abba) az elmúlt évtizedekben bebizonyította, hogy végzettség nélkül is van keresnivalója a politikában.”

Egy érettségi nélküli, egykor focistának készülő német lehet Orbán Viktor új mumusa

Egy érettségi nélküli, egykor focistának készülő német lehet Orbán Viktor új mumusa Valószínűleg nem bontottak pezsgőt szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bem téri irodáiban, amikor kiderült, hogy a következő német nagykoalícióban Martin Schulz lehet a külügyminiszter. Az Európai Parlament volt elnöke régóta szálka az Orbán-kormány szemében, de a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője sem rejti véka alá véleményét Magyarországról.

Marok

Féloldalas gazdaság.

A multiknak lejt a pálya a hazai kisvállalkozásokkal szemben, Vértesy László, a Civitas Intézet vezérigazgatója szerint emiatt igen sérülékeny a magyar gazdaság – a Civitas Intézet Gazdasági és Társadalomtudományi Kutató Zrt. konferenciájáról a Magyar Nemzet Online tudósít.

„A nemzetközi cégek egyre több támogatást kapnak. Amíg 2005 és 2010 között 115 milliárd forint ütötte markukat, addig 2011 után 170 milliárd forintnyi támogatást kaptak. Pedig a kisebb cégeknek lenne szükségük a segítségre, hiszen termelékenységük messze elmarad a multikétól, s éppen ezért nem tudnak magas béreket fizetni. És miután hazánkba nem a legmagasabb technológiai szintű termelést hozzák a külföldi cégek, a magyarországi multiknál kapható fizetések is elmaradnak a fejlett országokban szokásosnál. Annál nagyobb a lemaradás, minél fejlettebb technológiáról van szó.”

A multiknak lejt a pálya a kisvállalkozásokkal szemben

Alapjaiban változtatnák meg a multinacionális cégeknek nyújtott kedvezményeket, támogatásokat a Civitas Intézet Gazdasági és Társadalomtudományi Kutató Zrt. Magyarország és a multinacionális cégek című konferenciáján részt vevő pártok képviselői. Penz András, a Demokratikus Koalíció gazdasági kabinetének titkára szerint a lejáró támogatásokat nem szabad újra megadni a multiknak, és az egész kedvezményrendszert újra kell gondolni.

Igény

Leplezetlen propaganda.

Egy friss kutatás szerint kormánypárti szavazók szinte nem is nézik az RTL Klub kereskedelmi tévé hírműsorát, ami nem véletlen – írja az Origo.hu.

„A legutóbbi rendkívüli parlamenti ülésnapról is úgy számoltak be, hogy csak Vona Gábor mondatait idézték szó szerint, míg a kormánypárt válaszát már be sem mutatták, csak röviden összefoglalták. Hogy miért így szerkesztették meg a január 30-i Híradót, azt Kolosi Péter korábbi nyilatkozata magyarázhatja. A csatorna vezérigazgató-helyettese ugyanis még novemberben úgy nyilatkozott az egyik ellenzéki propagandaoldalon, hogy az aktuális nézői igényektől függ, mennyi politikával foglalkoznak.”

Leleplezték az RTL-es propagandát: már csak az ellenzéknek szól a híradójuk

Ha valaki figyelmesen követi az RTL Klub híradóit, érdekes ellentmondásokra lehet figyelmes a kereskedelmi csatorna függetlenségről és kiegyensúlyozottságról szóló hivatalos kommunikációja és a valódi tartalom között - írta a Figyelő. Egy friss kutatás szerint kormánypárti szavazók szinte nem is nézik a kereskedelmi tévé hírműsorát.

Megütközés

Kirekesztők pártja.

A Hirado.hu szerint új elem kapcsolódott be a Gyurcsány-párt kommunikációjába: a határon túli magyarokkal szembeni fellépésük Vágó István révén a hitüket megélő zsidókkal szembeni ellenérzésekkel bővült.

„Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja Facebook oldalán jelentetett meg egy bejegyzést, amelyben arról értekezik, hogy nehezen viseli a 'kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát'. A harmincas éveket idéző gondolatait még a balliberális értelmiség is megütközéssel fogadta. Volt olyan médium, amely még rá is kérdezett, hogy valóban ő írta-e ezeket, Vágó István azonban több helyen is megerősítette, tényleg ez a véleménye.”

Demokratikus Koalíció - a kirekesztők pártja?

Új elem kapcsolódott be a Gyurcsány-párt kommunikációjába. A határon túli magyarokkal szembeni fellépésük Vágó István révén a hitüket megélő zsidókkal szembeni ellenérzésekkel bővült. Az utóbbi időben főként a valami, vagy valakik elleni harc jellemzi a Demokratikus Koalíció kampány-kommunikációját. Gyurcsány Ferenc korábban a határon túli magyarok szavazati jogának visszavonását követelte, majd a kárpátaljai "magyar nyugdíjak" ügyében kampányolt.

Séta

Családi büszkeség.

A Lokál Online arról ír, Kerényi Miklós Mátét, az Operettszínház sztárját nem érdeklik az édesapja, Kerényi Miklós Gábor ellen felmerült szexuális visszaélésekről szóló vádak.

„A színész és családja rendkívül nehezen élte meg az édesapja ellen zajló eljárásokat, de saját példáján tudja, mennyire rosszindulatúak és alaptalanok is tudnak lenni ezek a híresztelések. – Szeretném a 'kedvenc' pletykámat elmondani. Valaki a következőt mondta évekkel ezelőtt: Hallottátok, hogy a Kerényi egy fiatal fiúval él együtt? Én voltam az! Engem az édesapám nevelt, nekem az volt a természetes, hogy vele vagyok, miután elváltak az anyukámmal. Nekem az is normális, hogy kézen fogva szoktam sétálni az édesapámmal és az édesanyámmal is a mai napig, például ha lemegyünk vásárolni, megfogom a szüleim kezét.”

Apja szeretőjének nézték Kerényi Miklós Mátét | Lokál

Saját édesapja párjának nézték Kerényi Miklós Mátét. Az Operettszínház sztárját nem érdeklik az édesapja, Kerényi Miklós Gábor ellen felmerült szexuális visszaélésekről szóló vádak, sőt Kiskero büszkén vállalja: a mai napig kézen fogva járkál az utcán szüleivel. Hosszú idő után megtörte a csendet Kerényi Miklós Máté az ATV Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48284/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-12 14:28:28
Nálunk sokáig az ország első embere a 4 elemis Kádár János volt. Tönkre is ment az ország. Persze több diplomás gazemberek is vannak szép számmal. A tisztesség, becsület, józan ész gyakorta többet ér, mint az iskolai végzettség.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.14. 05:05
Vona köpönyegforgatása, Hadházy pártoskodása, a CEU létbizonytalansága, a videobíró tökéletessége és Nyári Dia ragyogása szombati online lapszemlénkben.

Vigyázat, pornóval zsarolnak a neten!

2018.07.13. 20:00
A gyanús fenyegető levelek nem számítanak újdonságnak, de mostanában a pornós-zsarolás terjed.

Bajban vannak a futárcégek?

2018.07.13. 07:40
A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Blogstar kávéház

2018.07.13. 05:10
A magyar nemzethalál fenyegetése, Soros afrikai migránscsomagja, Európa kusza ébredezése és Labancz Lilla vadító domborulatai pénteki online lapszemlénkben.

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

Blogstar kávéház

2018.07.12. 05:10
Európa válságmagja, a Jobbik vészforgatókönyve, felgyorsuló tudományállamosítás és Weisz Fanni forró kádfürdője csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?