Blogolj!

Blogstar kávéház

Metafora

A klánok korrupciója.

Dél-amerikai és afrikai országokban találni olyan visszaélésre kifejlesztett hálót, mint ami mára Magyarországon kiépült – mondja a Népszava Online-nak Jancsics Dávid korrupciókutató, a san diegó-i állami egyetem professzora.

„A Magyar Bálint által bevezetett maffiaállam azért találó, mert a maffia klánokban megfigyelhető családi szerkezet metaforáját használja a rendszer leírására. A csúcson található a teljhatalommal rendelkező keresztapa, őt veszik körbe a családtagok, akik lojalitásukról biztosítják a családfőt.”

"Politika csúcsáról szervezett korrupció"

Dél-amerikai és afrikai országokban találni olyan visszaélésre kifejlesztett hálót, mint ami mára Magyarországon kiépült - véli Jancsics Dávid korrupciókutató, a san diegó-i állami egyetem professzora. - Az OLAF szerint szervezett csalási mechanizmust építettek ki Orbán Viktor vejének volt cégénél. Ez az igaz maffiaállam?

Kapaszkodó

Brüsszel fegyvere

Mráz Ágoston Sámuel politológus szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt – írja a Hirado.hu.

„Mráz Ágoston Sámuel szerint az Elios-ügy egy ajándék az ellenzéki pártok részére, amelybe most saját program híján belekapaszkodhatnak. Az ügyről annyit biztosan lehet tudni, hogy az OLAF az Elios 2009 és 2014 közötti tevékenységét vizsgálta. Ez idő alatt a cég 35 városban nyert uniós közvilágítási pályázatot. Ebben az időszakban a cégnél változott a tényleges irányítási jogot gyakorlók köre. A politikai elemző szerint ugyanakkor az OLAF-jelentés valódi tartalma továbbra is kérdéses, a végleges jelentést hivatalosan ugyanis még nem hozták nyilvánosságra.”

M1: Brüsszel választási fegyvere az OLAF

Brüsszel választási fegyvere az OLAF - az M1 Híradója által megkérdezett politológus szerint érhető, hogy sokaknak így tűnhet az Elios körül kialakult politikai helyzet. Mráz Ágoston Sámuel szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt.

Kövezés

Allah magyar követői.

A Mandiner.hu nagyriportjában Andreától, a muszlim székely nőtől Miklós imámig magyar férfiakat és nőket kérdez arról, milyen manapság muszlimként élni, gondolkodni és hitet vallani.

„Péter elmondása szerint hétköznapjait abszolút befolyásolja a vallása, ugyanis az iszlám vallás előírja, hogy mikor és hogyan imádkozzon, hogyan öltözködjön, miképp viselkedjen. Ezt a sarija szabályozza – teszi hozzá. Mint mondja, ez a törvénygyűjtemény elsősorban nem arra vonatkozik, hogy kit kell halálra kövezni – amit a média szerinte rendre kiemel –, hiszen sokkal fontosabb, hogy a mindennapi életre ad konkrét útmutatásokat.”

Gacsályi Sára - Szalma György: Az iszlámban mindenre van válasz - magyar muszlimok a Mandinernek | Mandiner

Hogyan jut egy magyar arra a döntésre, hogy Allahot követve, az iszlám hitében és elvrendszerében gondolkodva szeretne élni? Andreától, a muszlim székely nőtől Miklós imámig magyar férfiakat és nőket kérdeztünk arról, milyen manapság muszlimként élni, gondolkodni és hitet vallani. Nagyriportunk.

Érték

A futball galaktikusai.

Csillagászati összeget érnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapatának keretei, a nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal – mutatja be a Blikk Online.

„A már említett Real Madrid–PSG párharc azért is emelkedik ki, mert a világ öt legértékesebb játékosa közül hárman pályára léphetnek. A franciák részéről a 180 millió euróra (55,6 milliárd forintra) becsült brazil Neymar (26), valamint a francia Kylian Mbappé (19), akit a madridi Cristiano Ronaldóhoz (33) hasonlóan 120 millió euróra (37 milliárd Ft-ra) tartanak.”

Nagy pénz nagy foci?

A nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal. A csúcspárosítás ebből a szempontból is egyértel­műen a spanyol Real Madrid és a francia Paris Saint-Germain, valamint az angol Chelsea és a szintén spanyol Barcelona összecsapása, a négy csapat focistái több mint 1000 mil­liárd Ft-nak megfelelő összeget érnek.

Roncs

Földönkívüli sztori.

19. századi történetet húz elő az Origo.hu: egy különös repülő szerkezet zuhant egy álmos texasi kisváros szélkerekére, a legenda szerint a galaxis valamely távoli szegletéből származó lény földi maradványai a helyi temetőben vannak elföldelve.

„1973-ban sikerült két szemtanút is előkerítenie. Mary Evans mindössze 15 éves volt, amikor a baleset történt. Elmondása alapján szülei látták a légi jármű roncsait, őt azonban eltiltották a katasztrófa helyszínétől. Hasonlóan járt Charlie Stephens is, aki 10 éves fiatal fiúként szülei tiltása miatt szintén nem tekinthette meg a maradványokat, azonban még látta a légi járműből áramló füstöt, amint az Aurora északi része felé zuhant.”

Úgy tartják, a helyi temetőben földelték el a földönkívüli pilótát

Ha ufószerencsétlenségről van szó, mindenkinek egyből Roswell ugrik be. Pedig az ufóhisztériát beindító legendás 1947-es eset előtt fél évszázaddal egy hasonló, ám jóval kevésbé ismert rejtély borzolta a kedélyeket Amerikában: egy különös repülő szerkezet zuhant egy álmos texasi kisváros szélkerekére.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48363/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-12 14:41:44
Valamilyen szinten mindenki korrupt, én is. Életem során gyakran vettem igénybe olyan szolgáltatást mely számla nélküli volt. Sőt borravalót, hálapénzt is adtam. Ezek ugyan kisebb tételek a nagy csalókéhoz képest, azonban az egész ország ezt csinálja, sok kicsi sokra megy. A kommunista diktatúrában ez bevett szokás volt, örököltük, a túlélés egyik lehetősége volt. Ki tesz itt rendet valaha is? Megbocsájthatatlan. Saját közvéleménykutatásomra hagyatkozom amikor ezeket leírtam. A baj, hogy sokan természetesnek veszik, pedig kőkemény csalás.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

Blogstar kávéház

2018.02.18. 04:00
Nagyvonalú pénzszórás, mesterséges válsághelyzet, kolbászreneszánsz, eladható karakterek, emberi történetek és elvadult kutyák vasárnapi online lapszemlénkben.

Négyszeres életfogytiglanra ítélték a pedofil gyilkost

2018.02.17. 17:35
Egy hónappal ezelőtt törtek ki zavargások a pakisztáni Kasurban, miután a hétéves Zainab Anszárit elrabolták, megerőszakolták végül megölték. Az elkövetőt most négyszeres …

Blogstar kávéház

2018.02.17. 03:45
Pitiáner hatalmi játszmák, gyermeki biodíszletek, a migránsok gránátjai, a diktátor csapdája, az önvezetés forradalma és a státuszszimbólumok kényszerképzete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?