Blogolj!

Blogstar kávéház

Metafora

A klánok korrupciója.

Dél-amerikai és afrikai országokban találni olyan visszaélésre kifejlesztett hálót, mint ami mára Magyarországon kiépült – mondja a Népszava Online-nak Jancsics Dávid korrupciókutató, a san diegó-i állami egyetem professzora.

„A Magyar Bálint által bevezetett maffiaállam azért találó, mert a maffia klánokban megfigyelhető családi szerkezet metaforáját használja a rendszer leírására. A csúcson található a teljhatalommal rendelkező keresztapa, őt veszik körbe a családtagok, akik lojalitásukról biztosítják a családfőt.”

"Politika csúcsáról szervezett korrupció"

Dél-amerikai és afrikai országokban találni olyan visszaélésre kifejlesztett hálót, mint ami mára Magyarországon kiépült - véli Jancsics Dávid korrupciókutató, a san diegó-i állami egyetem professzora. - Az OLAF szerint szervezett csalási mechanizmust építettek ki Orbán Viktor vejének volt cégénél. Ez az igaz maffiaállam?

Kapaszkodó

Brüsszel fegyvere

Mráz Ágoston Sámuel politológus szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt – írja a Hirado.hu.

„Mráz Ágoston Sámuel szerint az Elios-ügy egy ajándék az ellenzéki pártok részére, amelybe most saját program híján belekapaszkodhatnak. Az ügyről annyit biztosan lehet tudni, hogy az OLAF az Elios 2009 és 2014 közötti tevékenységét vizsgálta. Ez idő alatt a cég 35 városban nyert uniós közvilágítási pályázatot. Ebben az időszakban a cégnél változott a tényleges irányítási jogot gyakorlók köre. A politikai elemző szerint ugyanakkor az OLAF-jelentés valódi tartalma továbbra is kérdéses, a végleges jelentést hivatalosan ugyanis még nem hozták nyilvánosságra.”

M1: Brüsszel választási fegyvere az OLAF

Brüsszel választási fegyvere az OLAF - az M1 Híradója által megkérdezett politológus szerint érhető, hogy sokaknak így tűnhet az Elios körül kialakult politikai helyzet. Mráz Ágoston Sámuel szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt.

Kövezés

Allah magyar követői.

A Mandiner.hu nagyriportjában Andreától, a muszlim székely nőtől Miklós imámig magyar férfiakat és nőket kérdez arról, milyen manapság muszlimként élni, gondolkodni és hitet vallani.

„Péter elmondása szerint hétköznapjait abszolút befolyásolja a vallása, ugyanis az iszlám vallás előírja, hogy mikor és hogyan imádkozzon, hogyan öltözködjön, miképp viselkedjen. Ezt a sarija szabályozza – teszi hozzá. Mint mondja, ez a törvénygyűjtemény elsősorban nem arra vonatkozik, hogy kit kell halálra kövezni – amit a média szerinte rendre kiemel –, hiszen sokkal fontosabb, hogy a mindennapi életre ad konkrét útmutatásokat.”

Gacsályi Sára - Szalma György: Az iszlámban mindenre van válasz - magyar muszlimok a Mandinernek | Mandiner

Hogyan jut egy magyar arra a döntésre, hogy Allahot követve, az iszlám hitében és elvrendszerében gondolkodva szeretne élni? Andreától, a muszlim székely nőtől Miklós imámig magyar férfiakat és nőket kérdeztünk arról, milyen manapság muszlimként élni, gondolkodni és hitet vallani. Nagyriportunk.

Érték

A futball galaktikusai.

Csillagászati összeget érnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapatának keretei, a nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal – mutatja be a Blikk Online.

„A már említett Real Madrid–PSG párharc azért is emelkedik ki, mert a világ öt legértékesebb játékosa közül hárman pályára léphetnek. A franciák részéről a 180 millió euróra (55,6 milliárd forintra) becsült brazil Neymar (26), valamint a francia Kylian Mbappé (19), akit a madridi Cristiano Ronaldóhoz (33) hasonlóan 120 millió euróra (37 milliárd Ft-ra) tartanak.”

Nagy pénz nagy foci?

A nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal. A csúcspárosítás ebből a szempontból is egyértel­műen a spanyol Real Madrid és a francia Paris Saint-Germain, valamint az angol Chelsea és a szintén spanyol Barcelona összecsapása, a négy csapat focistái több mint 1000 mil­liárd Ft-nak megfelelő összeget érnek.

Roncs

Földönkívüli sztori.

19. századi történetet húz elő az Origo.hu: egy különös repülő szerkezet zuhant egy álmos texasi kisváros szélkerekére, a legenda szerint a galaxis valamely távoli szegletéből származó lény földi maradványai a helyi temetőben vannak elföldelve.

„1973-ban sikerült két szemtanút is előkerítenie. Mary Evans mindössze 15 éves volt, amikor a baleset történt. Elmondása alapján szülei látták a légi jármű roncsait, őt azonban eltiltották a katasztrófa helyszínétől. Hasonlóan járt Charlie Stephens is, aki 10 éves fiatal fiúként szülei tiltása miatt szintén nem tekinthette meg a maradványokat, azonban még látta a légi járműből áramló füstöt, amint az Aurora északi része felé zuhant.”

Úgy tartják, a helyi temetőben földelték el a földönkívüli pilótát

Ha ufószerencsétlenségről van szó, mindenkinek egyből Roswell ugrik be. Pedig az ufóhisztériát beindító legendás 1947-es eset előtt fél évszázaddal egy hasonló, ám jóval kevésbé ismert rejtély borzolta a kedélyeket Amerikában: egy különös repülő szerkezet zuhant egy álmos texasi kisváros szélkerekére.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48363/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-12 14:41:44
Valamilyen szinten mindenki korrupt, én is. Életem során gyakran vettem igénybe olyan szolgáltatást mely számla nélküli volt. Sőt borravalót, hálapénzt is adtam. Ezek ugyan kisebb tételek a nagy csalókéhoz képest, azonban az egész ország ezt csinálja, sok kicsi sokra megy. A kommunista diktatúrában ez bevett szokás volt, örököltük, a túlélés egyik lehetősége volt. Ki tesz itt rendet valaha is? Megbocsájthatatlan. Saját közvéleménykutatásomra hagyatkozom amikor ezeket leírtam. A baj, hogy sokan természetesnek veszik, pedig kőkemény csalás.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?