Blogolj!

Blogstar kávéház

Metafora

A klánok korrupciója.

Dél-amerikai és afrikai országokban találni olyan visszaélésre kifejlesztett hálót, mint ami mára Magyarországon kiépült – mondja a Népszava Online-nak Jancsics Dávid korrupciókutató, a san diegó-i állami egyetem professzora.

„A Magyar Bálint által bevezetett maffiaállam azért találó, mert a maffia klánokban megfigyelhető családi szerkezet metaforáját használja a rendszer leírására. A csúcson található a teljhatalommal rendelkező keresztapa, őt veszik körbe a családtagok, akik lojalitásukról biztosítják a családfőt.”

"Politika csúcsáról szervezett korrupció"

Dél-amerikai és afrikai országokban találni olyan visszaélésre kifejlesztett hálót, mint ami mára Magyarországon kiépült - véli Jancsics Dávid korrupciókutató, a san diegó-i állami egyetem professzora. - Az OLAF szerint szervezett csalási mechanizmust építettek ki Orbán Viktor vejének volt cégénél. Ez az igaz maffiaállam?

Kapaszkodó

Brüsszel fegyvere

Mráz Ágoston Sámuel politológus szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt – írja a Hirado.hu.

„Mráz Ágoston Sámuel szerint az Elios-ügy egy ajándék az ellenzéki pártok részére, amelybe most saját program híján belekapaszkodhatnak. Az ügyről annyit biztosan lehet tudni, hogy az OLAF az Elios 2009 és 2014 közötti tevékenységét vizsgálta. Ez idő alatt a cég 35 városban nyert uniós közvilágítási pályázatot. Ebben az időszakban a cégnél változott a tényleges irányítási jogot gyakorlók köre. A politikai elemző szerint ugyanakkor az OLAF-jelentés valódi tartalma továbbra is kérdéses, a végleges jelentést hivatalosan ugyanis még nem hozták nyilvánosságra.”

M1: Brüsszel választási fegyvere az OLAF

Brüsszel választási fegyvere az OLAF - az M1 Híradója által megkérdezett politológus szerint érhető, hogy sokaknak így tűnhet az Elios körül kialakult politikai helyzet. Mráz Ágoston Sámuel szerint az unió az OLAF segítségével akarja befolyásolni a magyar választási kampányt.

Kövezés

Allah magyar követői.

A Mandiner.hu nagyriportjában Andreától, a muszlim székely nőtől Miklós imámig magyar férfiakat és nőket kérdez arról, milyen manapság muszlimként élni, gondolkodni és hitet vallani.

„Péter elmondása szerint hétköznapjait abszolút befolyásolja a vallása, ugyanis az iszlám vallás előírja, hogy mikor és hogyan imádkozzon, hogyan öltözködjön, miképp viselkedjen. Ezt a sarija szabályozza – teszi hozzá. Mint mondja, ez a törvénygyűjtemény elsősorban nem arra vonatkozik, hogy kit kell halálra kövezni – amit a média szerinte rendre kiemel –, hiszen sokkal fontosabb, hogy a mindennapi életre ad konkrét útmutatásokat.”

Gacsályi Sára - Szalma György: Az iszlámban mindenre van válasz - magyar muszlimok a Mandinernek | Mandiner

Hogyan jut egy magyar arra a döntésre, hogy Allahot követve, az iszlám hitében és elvrendszerében gondolkodva szeretne élni? Andreától, a muszlim székely nőtől Miklós imámig magyar férfiakat és nőket kérdeztünk arról, milyen manapság muszlimként élni, gondolkodni és hitet vallani. Nagyriportunk.

Érték

A futball galaktikusai.

Csillagászati összeget érnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapatának keretei, a nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal – mutatja be a Blikk Online.

„A már említett Real Madrid–PSG párharc azért is emelkedik ki, mert a világ öt legértékesebb játékosa közül hárman pályára léphetnek. A franciák részéről a 180 millió euróra (55,6 milliárd forintra) becsült brazil Neymar (26), valamint a francia Kylian Mbappé (19), akit a madridi Cristiano Ronaldóhoz (33) hasonlóan 120 millió euróra (37 milliárd Ft-ra) tartanak.”

Nagy pénz nagy foci?

A nyolcaddöntőbe jutott gárdák focistáit 9,7 milliárd euróra (3000 milliárd forintra) taksálja a mértékadónak számító német Transfermarkt internetes oldal. A csúcspárosítás ebből a szempontból is egyértel­műen a spanyol Real Madrid és a francia Paris Saint-Germain, valamint az angol Chelsea és a szintén spanyol Barcelona összecsapása, a négy csapat focistái több mint 1000 mil­liárd Ft-nak megfelelő összeget érnek.

Roncs

Földönkívüli sztori.

19. századi történetet húz elő az Origo.hu: egy különös repülő szerkezet zuhant egy álmos texasi kisváros szélkerekére, a legenda szerint a galaxis valamely távoli szegletéből származó lény földi maradványai a helyi temetőben vannak elföldelve.

„1973-ban sikerült két szemtanút is előkerítenie. Mary Evans mindössze 15 éves volt, amikor a baleset történt. Elmondása alapján szülei látták a légi jármű roncsait, őt azonban eltiltották a katasztrófa helyszínétől. Hasonlóan járt Charlie Stephens is, aki 10 éves fiatal fiúként szülei tiltása miatt szintén nem tekinthette meg a maradványokat, azonban még látta a légi járműből áramló füstöt, amint az Aurora északi része felé zuhant.”

Úgy tartják, a helyi temetőben földelték el a földönkívüli pilótát

Ha ufószerencsétlenségről van szó, mindenkinek egyből Roswell ugrik be. Pedig az ufóhisztériát beindító legendás 1947-es eset előtt fél évszázaddal egy hasonló, ám jóval kevésbé ismert rejtély borzolta a kedélyeket Amerikában: egy különös repülő szerkezet zuhant egy álmos texasi kisváros szélkerekére.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48363/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-12 14:41:44
Valamilyen szinten mindenki korrupt, én is. Életem során gyakran vettem igénybe olyan szolgáltatást mely számla nélküli volt. Sőt borravalót, hálapénzt is adtam. Ezek ugyan kisebb tételek a nagy csalókéhoz képest, azonban az egész ország ezt csinálja, sok kicsi sokra megy. A kommunista diktatúrában ez bevett szokás volt, örököltük, a túlélés egyik lehetősége volt. Ki tesz itt rendet valaha is? Megbocsájthatatlan. Saját közvéleménykutatásomra hagyatkozom amikor ezeket leírtam. A baj, hogy sokan természetesnek veszik, pedig kőkemény csalás.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?