Blogolj!

Megkezdődött a Házasság Hete – Áder János nejével vállalta a fővédnökséget

Vasárnap kezdődik a házasság hete. Országszerte és a határon túl több mint háromszáz programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

A rendezvénysorozatot megnyitó istentiszteletet ma délelőtt tartják Veszprémben, a Kálvin János parki református templomban. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke hirdet igét – írta az MTI összeállításában.

A központi programok sorában hétfőn a budapesti Aranytíz Kultúrházban házassági kvízjátékot rendeznek, kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán tartanak beszélgető estet.

Szerdán a Deák téri evangélikus templomban áldással egybekötött zenés istentisztelet lesz a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Laudate kórusának közreműködésével, csütörtökön pedig a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében a Magyar Tudományos Akadémián tartanak konferenciát Család és karrier? címmel.

Pénteken Süveges Gergő, a Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője vezetésével filmvetítéssel egybekötött beszélgetés lesz a házasság hete idei arcaival, Zámbori Soma színművésszel és feleségével, Fazekas Rita mediátorral.

A programsorozatot lezáró szentmisét a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családbizottságának elnöke mutatja be.

A több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. A programok megtalálhatók a www.hazassaghete.hu oldalon.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48364/pics/lead_800x600.jpg
Áder János,házasság,Házasság Hete

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-12 13:50:36
Ez igen dícséretes, bizonyított tény, hogy a házasság a legkisebb mégis a legbiztonságosabb egység. Kár hogy több mint 50%-a válással végződik. Ezt kellene csökkenteni, arra kiképzett szakemberek segítségével, mert válás esetén főleg anyagi okok miatt szinte lehetetlen az újrakezdés.Akinél a gyermek marad annak sem könnyű, de a másik földönfutó lesz.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Kegyelmet kapott Geréb Ágnes

2018.06.28. 16:35
Kegyelmet kapott Geréb Ágnes Áder János államfőtől, így nem kell a szülész-nőgyógyászra kiszabott szabadságvesztés büntetést végrehajtani.

A vértanú miniszterelnökre emlékezett az államfő

2018.06.16. 10:45
Áder János virágot helyezett el Nagy Imre sírjánál a 301-es parcellában.

A magyarság tiszteletére buzdított az államfő

2018.01.01. 06:00
Mindig, minden helyzetben legyen erőnk tisztelni a másikban az embert, egymásban a magyart – kívánta újévi köszöntőjében Áder János köztársasági elnök. Arra kért mindenkit, legyen bölcs a …

Egymillió: Nemzetünk egységét ünnepeljük

2017.12.16. 17:10
Áder János jelenlétében tette le az egymilliomodik határon túli magyar az állampolgársági esküt.

Végső soron saját magunkat mérgezzük meg

2017.10.25. 18:55
A Föld "természeti tőkéjének" felélésétől óvott a köztársasági elnök az Exportfejlesztési Világfórum szerdai budapesti megnyitóján tartott köszöntő beszédében.

Áder visszaküldte a kötelező kéményellenőrzést eltörlő törvényt

2017.10.20. 12:30
Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a …

Fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni országok integrációját

2017.10.14. 21:15
Áder János: aggodalomra ad okot a régió helyzete, ezért cselekedni kell, és a konfliktus megelőzésének legjobb módszere a térség európai uniós integrációjának …

A migrációs válság már biztonságpolitikai és bűnügyi kérdés is

2017.10.05. 15:00
A migrációs válság nemcsak humanitárius, hanem biztonságpolitikai és bűnügyi kérdés is, hiszen a menekültekkel, illetve a gazdasági bevándorlókkal …

Áder János: a vízválság előbb sújthat bennünket, mint a klímaváltozás

2017.09.20. 21:25
Az államfő Ferenc pápa szavait idézte beszédében: Isten mindig megbocsát, az ember néha megbocsát, a természet azonban soha nem bocsát meg.

Áder: Nem mindegy, hogy az utódok mit hagynak hátra

2017.09.11. 11:40
Egymás tiszteletére és megbecsülésére szólította a szerbeket és a magyarokat Áder János köztársasági elnök hétfőn Zentán.

Ezeket a cikkeket olvastad már?