Blogolj!

Blogstar kávéház

Vicc

Néma leventék.

A 24.hu úgy fogalmaz, a kormány előbb folyamatosan változtatta álláspontjára, mostanra pedig „belemukkant” az Elios-tenderekről szóló OLAF-jelentés ügyébe.

„Az a vicces, hogy most épp arra a Brüsszelre hivatkozva próbálnak meg halogatni, amelyet évek óta meg szeretnének állítani. Miközben egyébként az OLAF az EU szervezett bűnözéssel foglalkozó hivatala, és ők egyértelmű ajánlásokat tettek a jelentésben. Brüsszel jelenleg a magyar hatóságok vizsgálatára vár.”

Belemukkant a kormány az OLAF-botrányba

Bajnai, Simicska, Brüsszel, nincs álláspont. Mindenki felelős, csak Tiborcz István helikopter.

Szépészet

Aggódó szocialisták.

A Hirado.hu szerint egyáltalán nincs nyugalom az MSZP-n belül annak kapcsán, hogy bár a Liberálisokat lerázták, a Párbeszéddel közös listának így 10 százalékot kell elérnie.

„Annak, hogy a Liberálisokkal milyen típusú együttműködésünk van, annak a kormányváltás szempontjából inkább csak ilyen ideológiailag meg szépítészetileg van jelentősége, nem gyakorlatilag – mondta Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Egyenesen úgy fogalmazott: Fodor Gábor pártjával csak politikai szövetséget akarnak kötni, nem kérhetnek parlamenti pozíciókat.”

Több szocialista aggódik a bejutási küszöb miatt

Sajtóhírek szerint sokan aggódnak a szocialista párton belül amiatt, hogy az áprilisi választáson legalább 10 százalékot kell elérniük - hangzott el az M1 vasárnap esti híradójában. Az MSZP-Párbeszéd közös lista miatt ugyanis ennyi lesz a parlamentbe jutási küszöb. Közben nem csak a párton belül vannak feszültségek: a szocialistáknak a Liberálisokkal is alig sikerült megegyezniük.

Kényszerházasság

Boldogtalan baloldal.

Kiszelly Zoltán politológus a Magyar Hírlap Online-nak arról beszél, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége bizonyosan felbomlik majd a választások után.

„Kiszelly szerint ebben a kényszerházasságban senki sem boldog, és a szövetség a választások után fel is bomlik majd. A szocialisták mellett a Párbeszéd sem lehet elégedett, hiszen befutó helyeket nem kaptak a listán. A szocialisták jövőjéről az elemző azt valószínűsíti, hogy valamilyen szociáldemokrata névvel próbálnak majd megújulni.”

Elégedetlen baloldal

Senki sem boldog az MSZP és a Párbeszéd kényszerházasságában, és a pártszövetség fel is bomlik majd a választások után - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus. Az MSZP végül bevállalta, hogy legalább tíz százalékot kell elérnie a Párbeszéddel a választáson ahhoz, hogy tagja legyen a következő parlamentnek - mondta a szocialisták hét végi kongresszusa kapcsán Kiszelly Zoltán politológus, hozzátéve, hogy ez sem lesz sétagalopp.

Harács

Ángyán igazsága.

Nem ezt ígérték a magyar gazdáknak: a kormánypárti politikusok rokonai és a jelenlegi politikai hatalom holdudvarába tartozó üzletemberek járnak nagyon jól az állami földpályázatokon – elemez a Magyar Nemzet Online.

„A rendszerváltás után nagyon sokan nem igényeltük a kárpótlási jegyeket apáink földjei után, mert tanult emberként a nagyvárosokba költözve az iparban vagy másutt találtuk meg a boldogulásunkat. De nem azért mondtunk le őseink földjeiről, hogy az új, mindent összeharácsoló oligarchák vagyonát dagasszák, hanem azért, hogy a hátrahagyott örökség a falu közösségének megélhetését szolgálja.”

Ángyán József igazsága

Ángyán József legújabb jelentése szerint Borsodban is a kormánypárti politikusok rokonai és a jelenlegi politikai hatalom holdudvarába tartozó üzletemberek jártak nagyon jól az állami földpályázatokon. A professzor a megyei árveréseken nyertes új tulajdonosok földszerzéseit vizsgálta tanulmányában.

Figura

Stohl gúlyolódása.

Ismét börtönbe került szerepe kedvéért Stohl András Herendi Gábor új filmjében, a Valami Amerika 3.-ban – számol be róla a Lokál Online.

„Úgy gondolom, ahogy a híres cyranói mondás tartja: 'Kigúnyolom magam, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el.' Szóval inkább én figuráztam ki saját magam. Nyilván nem volt jó érzés újra rabruhát felvenni. Azt hittem, soha többet nem lesz ilyen, most mégis belekényszerültem. De biztos lesz még az életemben olyan, amikor a színpadon fel kell venni valami hasonlót.”

Stohl: Nem hittem volna, hogy újra rabruhában leszek | Lokál

Ismét börtönbe került szerepe kedvéért Stohl András: február 15-én mutatják be Herendi Gábor új filmjét, a Valami Amerika 3.-at, ahol a színész bebizonyítja, hogy képes gúnyolódni saját magán. A rendező félve kérte fel a szerepre, de Stohl a Lokálnak elárulta, hogy imádta a forgatást, bár azt hitte, soha többé nem lesz rajta rabruha.

Séta

Nobel-díj nélküli zseni.

Az Origo.hu Szilárd Leóra, a múlt század egyik kiemelkedő magyar tudósára emlékezik, aki kulcsszerepet játszott az atombomba létrehozásához vezető Manhattan-terv elindításában.

„Visszaemlékezése szerint 1934-ben, séta közben, egy éppen színt váltó közlekedési lámpa láttán ötlött fel benne a láncreakció gondolata: ha találna egy elemet, amely a neutron hatására szétesik, és két neutront bocsát ki, akkor ebből az elemből elég sokat felhalmozva, láncszerű magreakciót lehetne előidézni.”

A zseniális magyar, aki mégsem kapta meg a Nobel-díjat

Százhúsz éve, 1898. február 11-én született Budapesten Szilárd Leó, a múlt század egyik kiemelkedő magyar tudósa, aki kulcsszerepet játszott az atombomba létrehozásához vezető Manhattan-terv elindításában. A zseniális magyar tudós építette meg az első atommáglyát, aki a biofizika születésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett, és sci-fi írónak is kiváló volt. Az 1898.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48394/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.06.22. 04:25
Globális kultúrharc, Soros mérgezése, brutális bevándorlókrízis, a Jobbik fogyása és Hosszú Katinka szakítópróbája pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.21. 05:10
Európai robbanásveszély, a magyar futball megváltója, szélsebes szenzációhajhászás, Csobot Adél gömbölydedsége és Luxus Vivi mindennapi kényeztetése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.20. 04:10
Az európai szekularizáció árnyoldalai, a Fidesz enyhülése, éretlen celebek, megguglizott kulcskérdések, Rékasi Károly és Pikali Gerda lángolása szerdai online lapszemlénkben.

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Ezeket a cikkeket olvastad már?