Blogolj!

Blogstar kávéház

A Nyugat nyűgjei.

A Magyar Nemzet Online felhívja a figyelmet, egy választást sosem elég otthon megnyerni, a nemzetközi színtér legalább ennyire fontos, különösen ha hazánk választás utáni érdekérvényesítő képességéről van szó.

„Mégis mire számítanak a Fidesz stratégái egy kiugróan jó választási eredmény után? Hogy megveregetik a vállukat nyugaton, mondván, csak így tovább? Az utóbbi hónapok eseményei után egy nagy, akár négyötödös győzelem egyenesen botrány lenne. Más kérdés, hogy ha ez így lesz, akkor ennek a levét nem egyedül a Fidesz fogja meginni, hanem az egész ország.”

Túltolt esélyek

Mintha nem is számolnának a Fidesz stratégái azzal, mi lesz akkor, ha kitűnően működnek majd az áprilisi országgyűlési választási kampányban bevetett fegyvereik. Mintha nagy megfelelési kényszerükben bele se gondolnának, mi lesz, ha a közmédiából évek óta áradó kormánypropaganda valóban megteszi a hatását. Ha a Jobbikra kiszabott gigabüntetés miatt az ellenzéki párt alig tud majd kampányolni.

Fenyegetés

Kisebbségi biztosíték.

Ha sikeres lesz a Minority SafePack kezdeményezés, akkor az Európai Uniónak érdemben kell foglalkoznia az őshonos kisebbségek helyzetével, így a határon túl élő magyarok jogaival is – számol be az aláírásgyűjtésről a Hirado.hu.

„Az Európai Bíróság 'csak a vállát vonogatta' Mihai Tudose fenyegetése kapcsán is – fogalmazott Pászkán Zsolt. Hozzáfűzte, hogy az aláírásgyűjtés nyomásgyakorlási eszköz, és mivel kevésbé békés eseményekbe is torkollhatnak a folyamatok, mint Katalóniában, ezért bízik benne, hogy az Európai Bíróság belátja, hogy kezelni kell ezt a problémát európai szinten is.”

A Minority SafePack mintegy 50 millió embert érint

A kisebbségek jogainak védelméről szóló európai aláírásgyűjtés támogatására buzdított mindenkit Orbán Viktor miniszterelnök. Ha sikeres lesz a kezdeményezés, akkor az Európai Uniónak érdemben kell majd foglalkoznia az őshonos kisebbségek helyzetével, így a határon túl élő magyarok jogaival is. Legalább egy millió aláírás kell a sikerhez, ez egyelőre még nem jött össze, de még van néhány hét a gyűjtésre.

Ráta

Az integráció csődje.

Nem dolgoznak a bevándorlók, a migrációs krízis látványos negatív következményekkel járt Németországban – állítja a Migrációkutató Intézet friss elemzésére hivatkozva az Origo.hu.

„A rendelkezésre álló adatok alapján minden előzetes várakozástól elmarad a Németországba érkezettek munkaerő-piaci integrációja: 2017 tavaszán a menekültstátuszban részesítettek foglalkoztatási rátája csupán 18 százalék volt, miközben a munkanélküliség körükben meghaladta az 50 százalékot. A sikertelen gazdasági integrációt egyértelműen a megfelelő képzettség, szakmai tapasztalat és nyelvtudás hiánya magyarázza: egyes felmérések szerint a németországi menedékkérők harmada legfeljebb alapfokú oktatásban részesült korábban.”

Jól láthatóak az integráció kudarcai Németországban

A Migrációkutató Intézet legújabb elemzésében megvizsgálta a németországi migrációs helyzetet a legfrissebb statisztikai adatok tükrében, áttekintve a legfontosabb munkaerőpiaci, gazdasági és közbiztonsági vonatkozásokat. Az elsőszámú európai célországnak tekinthető Németországba 2015-ben és 2016-ban több mint 1,2 millióan érkeztek, mely nyomán a bevándorló hátterű népesség 18,6 millióra nőtt 2016-ban.

Alapkő

Vitázó diákok.

Nem adja fel a Független Diákparlament, mely ezúttal valamennyi parlamenti frakció miniszterelnök-jelöltjét nyilvános vitára hívta – tudósít a HVG Online.

„Bízunk benne, hogy a miniszterelnök-jelöltek a magyar diáksághoz hasonlóan közös jövőnk, az ország jövőjének alapköveként tekintenek az oktatás kérdésére, és ezáltal kivétel nélkül, mindannyian elfogadják tiszteletteljes meghívásunkat – írták közleményükben a diákok.”

A diákok most a miniszterelnök-jelölteket hívják vitára

Nyilvános vitára hívja a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit a Független Diákparlament. Orbánt is meghívták, újra.

Ugrás

Robbanó élelmiszerárak.

Januárban 2,1 százalékos volt az átlagos drágulás a KSH szerint, az élelmiszerek ennek dupláját hozták – vázolja a Népszava Online.

„Az élelmiszerárakon belül igen durván, 48 százalékkal ugrottak meg a tojásárak a tavaly év végén kirobbant európai tojásbotrány miatt, de egyes diszkontláncok már jelentős árcsökkentést jelentettek be, így a szakember a tojásárak visszarendeződésére számít a következő hónapokban. Bár nem ilyen mértékben, de jelentősen, 13,6 százalékkal drágult a vaj és 8,7 százalékkal a száraztészta. A tejtermékekért 7,9 százalékkal, a kenyérfélékért ennél alig kevesebbel, 7,1 százalékkal kellett többet fizetni.”

Mi van a kosárban? - Meglódultak az élelmiszerárak

Januárban 2,1 százalékos volt az átlagos drágulás a KSH szerint. Az élelmiszerek ennek dupláját hozták. A januári - egy évre visszatekintő - 2,1 százalékos fogyasztói árindex-növekedés nem okozott meglepetést, a szakértők 2 százalékos inflációra számítottak. A lakosság mégis úgy érzi, hogy a KSH statisztikusai által mértnél nagyobb volt a drágulás.

Igazi

Bebe gyermeke.

A munkába menekült válása után a Back II Black egykori énekese, és nem foglalkozik a nőkkel – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Egy a lényeg, hogy egy nő azért szeressen, aki vagyok. Ne a zenészt lássa bennem, ne azt nézze, milyen házam vagy kocsim van, hanem hogy milyen az igazi Bebe – mondta az énekes, aki már abban sem biztos, hogy valaha édesapa lesz belőle.”

Bebe: Nem tudom, lesz-e valaha gyermekem | Lokál

Egy másik nagy változással is szembe kellett néznie az énekesnek, ugyanis nyolc év együttlét után 2016 őszén a válás mellett döntöttek egykori feleségével, Katával. A zenész akkor még nem is gondolt arra, hogy új párt keressen magának, hiszen a házasságát gyászolta. Azóta viszont már eltelt több mint egy év.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48489/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.14. 05:05
Vona köpönyegforgatása, Hadházy pártoskodása, a CEU létbizonytalansága, a videobíró tökéletessége és Nyári Dia ragyogása szombati online lapszemlénkben.

Vigyázat, pornóval zsarolnak a neten!

2018.07.13. 20:00
A gyanús fenyegető levelek nem számítanak újdonságnak, de mostanában a pornós-zsarolás terjed.

Bajban vannak a futárcégek?

2018.07.13. 07:40
A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Blogstar kávéház

2018.07.13. 05:10
A magyar nemzethalál fenyegetése, Soros afrikai migránscsomagja, Európa kusza ébredezése és Labancz Lilla vadító domborulatai pénteki online lapszemlénkben.

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

Blogstar kávéház

2018.07.12. 05:10
Európa válságmagja, a Jobbik vészforgatókönyve, felgyorsuló tudományállamosítás és Weisz Fanni forró kádfürdője csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?