Blogolj!

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

Tóth Marcell

Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a megújuló energiaforrásokat is egyre nagyobb mértékben hasznosítja. Ezzel a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országban elsőként zárta saját középületeinek energetikai fejlesztését megcélzó uniós projektjét.

A NÉBIH laboratóriumával együtt közel 350 millió forint értékű fejlesztést hajtottak végre a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának épületein, amelyeket most hivatalosan is átadtak.  

Juhász Tünde kormánymegbízott kifejtette, ugyan azt kellene hangsúlyoznia, hogy milyen sok uniós, valamint kormányzati forrást (a megyében összesen 1,2 milliárd forintot – szerk.) költöttek el, és mindez mekkora hasznot eredményez, de ő inkább mást emelne ki. Számára a legfontosabb az, hogy az integrációnak, az átszervezésnek köszönhetően a megye agráriumból élő népességét megfelelően kiszolgálhatják. Megjegyezte, a korábbi időszakhoz képest a Rárósi úti komplexum nagyobb szerepet kap, rengeteg ügyfelet segítenek, és az új, 1500 négyzetméteres központi iratraktárat is itt alakíthatták ki. Szerencsés helyzetnek tartja, hogy volt egy ekkora ingatlanjuk gyönyörű parkkal, mert nem elég arról beszélni, hogy itt van a megye agrárcentruma: úgyis kell kinézni.

„Könnyű dolgom van: örülnöm kell” – fogalmazott kissé humorizálva Nemcsok Dénes Sándor környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár. Azonban hozzátette, erre van is oka, mert a „jó projekt a befejezett projekt”, itt pedig alig két év alatt eljutottak idáig többszöri projektbővítés után. Elmondta, hogy az EU-s projektek bonyolultak, bürokratikusak, de a megyei kormányhivatalban jól együtt tudtak működni:

hatékonyak, pontosak és meghallgatják a tanácsot.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal az országban elsőként zárta saját középületeinek épületenergetikai fejlesztését megcélzó uniós projektjét, így valószínűleg elsőként, vagy az elsők között kezd ketyegni az öt éves fenntartási időszak. Zöld-Nagy Viktória területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár hozzátette, gratulál a „kvázi integrált projekthez”, hiszen évek komolymunkája vezetett ahhoz, hogy az együttműködésre kötelezett állami szervek most már egy telephelyen lehetnek, és valóban napi szinten kommunikálhatnak egymással.

Köszönetét fejezte ki Dékány Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatóhelyettese, hogy egyrészt otthont kapott a NÉBIH laboratóriuma is itt, most pedig ők is csatlakozhattak a korszerűsítéshez. Szót ejtett arról, hogy ők is jelentős munkát végeznek, mind regionális, mind országos hatáskörrel – az utóbbi részeként fűszereket, gyümölcsleveket, szárnyasokat vizsgálnak.

A megye agráriumból élő népessége nevében Hegedűs Zoltán alpolgármester vette át a felújított épületeket. Úgy látja, a város a megye agrárközpontjává vált földrajzi és gazdasági szempontokat figyelembe véve. Céljuk, hogy a gazdák érdekeit szolgálják, és a mezőgazdaságból élők minden ügyüket helyben el tudják intézni: ezt most már nemcsak kevesebb telephelyen, hanem felújított körülmények között tehetik meg.

Tekintse meg galériánkat is!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48506/pics/lead_800x600.jpg
Csongrád Megyei Kormányhivatal,Hegedűs Zoltán,Hódmezővásárhely,Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal,Juhász Tünde

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Több mint félezer fő munkáját támogatják Vásárhelyen

2018.02.16. 08:55
Csongrád megyében Hódmezővásárhely adott otthont a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat első állomásának. A lehetőségekre …

Lázár János: 2022-re Magyarország lesz a régió legversenyképesebb országa

2018.02.09. 20:55
A kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb …

Hódmezővásárhely - gigaberuházások, támogatás és kávé

2018.02.08. 10:35
Orbán Viktor és Hegedűs Zoltán alpolgármester egy kávé mellett tekintette át a Csongrád megyei város jövőjét. A Facebook-posztok alapján mindkét fél elégedett.

Milliárdos fejlesztések: méltó laktanya a határt védő honvédeknek

2018.02.06. 18:55
Megkezdődött a hódmezővásárhelyi laktanya rekonstrukciója, a kormány 5,2 milliárd forintot fordít a beruházásra 2020-ig - közölte a honvédelmi miniszter …

Havasi Katalin: Vásárhely nem kísérleti terep, hanem az otthonunk!

2018.02.03. 08:00
Gyerekorvos, a Fidesz helyi elnöke, lokálpatrióta hódmezővásárhelyi. Türelmes asszony, de nála is betelt a pohár. Elege lett abból, hogy az országos politikai …

Interneten kínálta zsákmányát a vásárhelyi tolvaj

2018.01.31. 12:15
Kávézóból lopott hangszórót egy 21 éves férfi Hódmezővásárhelyen, aki interneten kínálta eladásra a műszaki cikket.

Baseballütővel támadt az egyik részeg a másikra

2018.01.30. 12:30
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki tavaly májusban egy helybeli italozóban életveszélyes sérüléseket okozva megvert egy másik …

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

2018.01.29. 20:05
16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, …

Hárman harcolnak Hódmezővásárhelyért

2018.01.23. 09:20
Vagyis három jelölt indulhat az időközi polgármester-választáson. Akadt, aki már az ajánlásgyűjtésnél elhasalt.

Baseballütős vita egy hódmezővásárhelyi kocsmában

2018.01.16. 09:15
Vádemelést javasolnak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki baseballütővel verte el vitapartnerét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?