Blogolj!

Blogstar kávéház

Szenvedély

Stop, Stop!

Nekimegy az Európa Tanács a „Stop, Soros!”-nak, a strasbourgi testület emberi jogi főbiztosa felszólítja Magyarországot, hogy tartózkodjon a külföldről támogatott nem kormányzati szervezetek megbélyegzésétől – olvasható a Népszava Online cikkében.

„Magyarország az egyik olyan ET tagállam, amelyikben mandátumom hat éve alatt a demokratikus normáktól való eltávolodást tapasztaltam. De nem ismerek még egy európai államot, ahol az idegengyűlöletet kormányzati kampányok szítják. Ugyanez vonatkozik arra a szenvedélyre is, ahogyan Soros Györgyöt minden lehetséges rosszal összefüggésbe hozzák. Ezek nagyon, nagyon aggasztó fejlemények.”

Nekimegy az Európa Tanács a "Stop, Soros!"-nak

A törvénycsomag nem egyeztethető össze a nemzetközi emberi jogi normákkal - állítja Nils Muižnieks, a strasbourgi testület emberi jogi főbiztosa. Az Európa Tanács magas rangú tisztségviselője felszólítja Magyarországot, hogy tartózkodjon a külföldről támogatott nem kormányzati szervezetek - köztük a migráció területén tevékenykedők - megbüntetésétől, megbélyegzésétől és hátrányos helyzetbe hozásától.

Tisztogatás

Karácsony léce.

A 10 százalékért harcoló MSZP a megmaradás vagy az aláhullás dilemmájával kénytelen megbirkózni az elkövetkezendő hetekben, hónapokban – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Azt mondta a derék miniszterelnök-jelölt, hogy a magyar emberek nem rosszabbak, mint mások, csak a magyar kormányok rosszabbak! Ebben is van igazság. Azonban nagy kár, hogy a magyar ellenzék balos–liberális fertályának nem éppen bizalomgerjesztő képét sem sikerült legalább valamennyire letisztogatni ez ideig. Hogy ők jobbak lennének-e a rosszabbaknál, az is releváns felvetés. S hogy lehetnének-e egyáltalán tényezők újra, nos, az is egy most vagy soha típusú dilemmája az áprilisnak.”

Miszter 10 százalék

A Magyar Szocialista Párt és szövetségese, a Párbeszéd - legyünk hivatalosak: terjesszük ki Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti szerepvállalásának kontextusát a nevével fémjelzett alakulatra is - Petőfi Sándor Nemzeti dalának első két sorával, dobolással, dobogással, ütemes tapsikolással zárta hét végi kampánynyitó rendezvényét. A dobosok kétségkívül kiválóak voltak, a képviselőjelöltek és a küldöttek teljesítményét ellenben jóindulattal is legfeljebb közepesnek minősíthettük.

Építkezés

Össztűz alatt.

Ezúttal az LMP, pontosabban annak pártújságja rontott neki Karácsony Gergelynek, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, aki könnyen Botka sorsára is juthat – elemez az Origo.hu.

„Karácsony Gergely az MSZP-P közös miniszterelnök-jelöltje elmondta korábban: a miniszterelnök jelöltség nem túlzottan érdekli. Minden bizonnyal azért vállalta el, mert tudja, hogy a 2018-as vesztes országgyűlési választások után a 2019-es főpolgármester-jelöltségre nagy esélye lesz, ha felépíti magát addig ismertségben, népszerűségben. Az MSZP-P listát Karácsony Gergely vezeti ugyan, de őneki nincs szándékában beülni az országgyűlésbe, ezért a listaelső mandátum társelnöktársa, Szabó Tímea ölébe hullik majd.”

Az MSZP-t megalázó Karácsony Gergelynek most az LMP ment neki

Vezércikkben rontott neki Karácsony Gergelynek az LMP pártújságja. A Reflektor Blog szerint a zuglói városvezetőt valójában nem érdekli a miniszterelnök-jelöltség, tudja hogy tökéletesen esélytelen, fejben már 2019-es főpolgármester-jelöltségről álmodozik. A szokatlanul erős támadást nem árt komolyan vennie Karácsonynak, hiszen az üzenet gyakorlatilag az LMP pártközpontjából érkezett.

Zuhanórepülés

Schulz gáncsolása.

Néhány napon a külügyminiszteri posztot és a pártelnökséget is elbukta Martin Schulz – az okokról a Hirado.hu ír.

„Kiszelly Zoltán szerint a szocdemek szembemennek minden politikai logikával, ami a párt túlélését szolgálná, e miatt pedig tovább zuhant a támogatottságuk, és történelmi mélypontra került. Ez illeszkedik az európai trendbe, a baloldal Hollandiában és Franciaországban 'megsemmisült', Csehországban és Ausztriában pedig elvesztette kormányzati pozícióját. A német szocdemek is követik ezt az irányt, a saját szavazóikkal szemben politizálnak, és a kisemberek helyett a multik, a nagytőke érdekeit képviselik. Így volt ez Magyarországon is 2010 előtt, ennek köszönhető a magyar baloldal 'zuhanórepülése' – magyarázta a szakértő.”

Kiszelly: Schulz eltaktikázta magát

Azonnali hatállyal távozik a német Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségéből Martin Schulz. Ezt a politikus jelentette be kedd este Berlinben, a párt elnökségi ülése után. Ez azt jelenti, hogy Schulz néhány napon belül elbukta az áltata betölteni kívánt külügyminiszteri posztot és a pártelnöséget is.

Kísértés

Kerek karrier.

A családi kalandokról videóblogoló Ördög Nóra két gyönyörű gyermekkel és szerető férjjel teljesnek érzi az életét – számol be róla a Lokál Online.

„Mici nehezen jött és sokat küzdöttünk, hogy Palkóval gyermekünk lehessen. Tudom, hogy mit éltünk át, félnék még egyszer belevágni és nagyon nehezen viselném a kudarcot. Most minden kerek, nagyon jól alakult az életünk, hiszen ilyen kis korkülönbséggel két egészséges gyerekünk van, ráadásul lány és fiú, nem akarnám kisérteni a sorsot. Néha ezzel a kis családdal is komoly fejtörést okoz a feladatok összeegyeztetése, felelősséggel nem vállalnék még egy babát – mesélte Nóri.”

Ördög Nóra: Felelősséggel nem vállalnék még egy babát | Lokál

Ördög Nóra élete nem is lehetne kerekebb: két gyönyörű gyereke van, szerető férje, és karrierje csúcsán eldöntötte, hogy még többet szeretne magából megmutatni. Éppen ezért úgy érzi, hogy bár egy harmadik baba érkezése csodálatos lenne a család életében, mégis félne újra belevágni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48522/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

Blogstar kávéház

2018.02.18. 04:00
Nagyvonalú pénzszórás, mesterséges válsághelyzet, kolbászreneszánsz, eladható karakterek, emberi történetek és elvadult kutyák vasárnapi online lapszemlénkben.

Négyszeres életfogytiglanra ítélték a pedofil gyilkost

2018.02.17. 17:35
Egy hónappal ezelőtt törtek ki zavargások a pakisztáni Kasurban, miután a hétéves Zainab Anszárit elrabolták, megerőszakolták végül megölték. Az elkövetőt most négyszeres …

Blogstar kávéház

2018.02.17. 03:45
Pitiáner hatalmi játszmák, gyermeki biodíszletek, a migránsok gránátjai, a diktátor csapdája, az önvezetés forradalma és a státuszszimbólumok kényszerképzete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?