Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Babér

Az elit válsága.

A társadalmak nem működhetnek megfelelően, ha a legbefolyásosabb réteg cselekvésképtelen, korrupt, és hiányában van a képességeknek – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Nem sok jóra számíthatott a történelemben az az uralkodó, aki nem vitézség, hanem csupán a hűség alapján válogatta össze a katonai elit tagjait. Ma pedig annak nem terem sok babér hosszú távon, aki a gazdasági elitjét építi ilyen kontraszeletív módon. Sajnos Orbán Viktor pontosan így tesz. Igaz, ma már nem katonai megszállás fenyegeti az efféle hűbéri rendszereket, hanem a gazdasági cselekvőképesség elvesztése. Ezt elősegíteni történelmi bűn. Még akkor is, ha hatalomtechnikai szempontból kifizetődik.”

Puhány vitézek

Ha tetszik, ha nem, minden társadalomnak szüksége van elitre. Tudományosra, kulturálisra, gazdaságira, politikaira egyaránt. Persze ezek között nem érdemes éles határvonalat húzni, a csoportok tagsága nagy átfedést mutat. Az a közös bennük, hogy jelentős befolyásuk van az ország szempontjából fontos döntésekre. Viselkedésük, világszemléletük pedig példaként szolgál a szélesebb rétegek számára.

Holtverseny

Behozhatatlan előny.

A Századvég Alapítvány friss felmérése szerint utcahosszal vezetnek a kormánypártok, az LMP viszont feljött a Jobbik nyakára – ismerteti az Origo.hu.

„A teljes népesség körében a megkérdezettek 35 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson. Az LMP a Jobbikkal holtversenyben a második helyen áll a teljes népességen belül, mindkét párt támogatottsága 8 százalék. Az MSZP–Párbeszéd 7 százalékot, a DK 6 százalékot ért el, az Együttre a válaszadók 1 százaléka szavazna.”

Hatalmas a Fidesz előnye, súlyosbodik a Jobbik válsága

A kormánypártok előnye behozhatatlannak látszik, az LMP viszont feljött a Jobbik nyakára februárban. Erre jutott a Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatása. Stabil Fidesz-KDNP-előny, erősödő LMP - így foglalható össze a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésének eredménye. A kutatócégnél először fordul elő, hogy az LMP-t a második helyre mérték a teljes népesség körében.

Vircsaft

Migránsok és kulákok.

Hogyan segít felfedezni Orbán a benned élő állatot? – a 24.hu erről is beszélget Hammer Ferenc szociológus egyetemi oktatóval.

„A Fidesz trolljai álnéven afrikai törzsi villongások fényképeit kopipésztelik a fészbukra, azt írva alá, hogy verik a magyart a Keleti pályaudvarnál. Kizárólag azért, hogy ne lehessen megbeszélni a közös dolgainkat. Az intolerancia miatt haragszom leginkább erre a vircsaftra. Nyilván nem szeretjük, amit némely menekült csinál Európában, de tudjuk, hogy nekik is van hely a Nap alatt.”

Hammer Ferenc: Orbán segít felfedezni a benned rejlő állatot. Ez milyen már?

Áh. Ez a társasjátéknak álcázott kulákellenes propaganda az ötvenes évek Magyarországán készült a Ki nevet a végén? mintájára. Nem túl bonyolult: a téeszparasztok mosolyognak és sikeresek benne, a kulákok meg szívnak. Másolatom van belőle, egy eredeti példányt a Budapesti Levéltár őriz. Lenne piaca ma is, csak migránsra kéne átrajzolni a kulákot.

Motor

Visegrádi sikersztori.

A visegrádi négyek megkerülhetetlen szereplői lettek az európai politikának, gazdasági súlyuk erősödésével párhuzamosan nőtt beleszólásuk a brüsszeli politika alakításába – elemez a Hirado.hu.

„A V4-ek nemcsak a balkáni térség, hanem Európa megerősítését is célként tűzték ki. Orbán Viktor kormányfő többször is arról beszélt, hogy az európai jövő a visegrádi négyekben van és évek múlva úgy fognak beszélni a V4-ekről mint Európa legerősebb gazdasági motorjáról. A 64 milliós régió növekvő gazdasági súlyát jelzi, hogy míg 2004-ben a négy ország az unió gazdasági kibocsátásának 3,8 százalékát adta, az 2016-re hat százalék fölé emelkedett.”

Sikertörténet a visegrádiak együttműködése

Az elmúlt több mint negyedszázad alatt visegrádi négyek megkerülhetetlen szereplői lettek az európai politikának, gazdasági súlyuk erősödésével párhuzamosan nőtt beleszólásuk a brüsszeli politika alakításába. Európa jövőjét meghatározó számos fontos kérdésben sikerült közös nevezőt kialakítani. A következő időszak legfontosabb kérdése a bevándorlás és az unió következő hétéves költségvetésének elfogadása.

Ragasztó

Lópici kálváriája.

Szilágyi István megint kórházba került, ugyanis súlyos sérülést szenvedett otthonában: most az ágyékcsontjából vált le egy darab – számol be róla a Lokál Online.

„Egy olyan műtétet hajtottak végre rajta, amit eddig csak keveseken. Különleges eljárás. Laparoszkópiával végezték, konkrétan visszaragasztották a másfél centis letört csontdarabot ahhoz a forgóhoz, amelyről lepattant az esés következtében. Már napok óta csak jajgatott az öreg, alig evett, mozdulni sem bírt, ekkor jött az orvos, aki, mivel tudta, hogy nem fog tudni önállóan bemenni a kórházba, mentőt hívott.”

Azonnal meg kellett műteni Lópicit | Lokál

Szilágyi Istvánt az egyik fővárosi kórház baleseti osztályán ápolják, miután ismét mentő vitte kórházba. A színész, fia állítása szerint, az egyik asztal sarkába verte be magát, rossz helyre ült, és a szerencsétlen esés következtében letört egy darab a forgójából.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48568/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr 2018-02-16 07:51:30
Én a hammerben , meg a 24.-ben, meg a nagy jóskacsicskában már felfedeztem az állatot..
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?