Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Gránát

A magyar példa.

Kent Ekeroth svéd parlamenti képviselő a józan ész szimbólumának nevezte hazánkat, majd magyarul mondott köszönetet a svéd parlamentben Orbán Viktornak, amiért megvédte Európa határait és megőrzi saját népét és kultúráját - számol be róla a Hirado.hu is.

„A svéd főváros egyes peremkerületeiben a bandaháborúk, a drogkereskedelem és a prostitúció is elterjedt. És egyre gyakoribbak azok az esetek is, amikor a migránsok rendőrökre támadnak. Svédország-szerte hasonló a helyzet. Malmőben legutóbb januárban közepén történt incidens: huszonéves fiatalok dobtak kézigránátot egy rendőrőrs udvarába. Mind az épület, mind az ott parkoló autók megsérültek. A javarészt bevándorlók lakta negyedekbe a helyiek már nem is nagyon mernek bemenni.”

„Svédország tanulhatna Magyarországtól" - hazánk jó példa a migráció kezelésében

Kent Ekeroth, svéd parlamenti képviselő szerint Magyarország kiállt az unió és az Egyesült Államok támadásaival szemben is, megvédte Európa határait és megőrzi saját népét és kultúráját. A politikus a józan ész szimbólumának nevezte hazánkat, majd magyarul mondott köszönetet a svéd parlamentben Orbán Viktornak.

Biodíszlet

Fideszes iskolafoglalások.

Feltűnően sűrűn mutatkoznak az utóbbi időben a kormánypárti politikusok iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében: a Magyar Nemzet Online szerint ez káros és elítélendő jelenség, amelyet sikerült szinte megszokottá tenni.

„A vizitek az adott települések polgármestereinek és a vendéglátó intézmények igazgatóinak szólnak. Azt üzenik: ugye tudod, kinek köszönheted a pénzt, amiből a felújítás készült? Ugye tudod, hogy mit és mennyit kérek én ezért cserébe? Ugye tudod, hogy meddig vagy te itt pozícióban? Közönséges, pitiáner hatalmi játszmák ezek, amelyek már önmagukban is visszatetszők, és semmi esetre sem lenne szabad biodíszletnek használni hozzájuk az óvodásokat, az iskolásokat, de még az oktatási intézményeket sem.”

Iskolák a jó ízlés határán

Feltűnően sűrűn mutatkoznak az utóbbi időben a Fidesz-KDNP politikusai iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében. Persze legyinthetnénk most egyet, és megmagyarázhatnánk az egészet azzal, hogy mindez azért történik, mert hivatalosan is beindul az áprilisi országgyűlési választást megelőző kampány. De mégse legyintsünk, hiszen egy korábban is létező, káros és elítélendő jelenségről van szó, amelyet az utóbbi időben sikerült szinte megszokottá tenni.

Kérdés

Kim Dzsongun csapdája.

A 24.hu azt írja, a taktikus észak-koreai diktátor az ötkarikás játékok győztese, de ha valaki azt hinné, hogy ezzel béke száll a Koreai-félszigetre, az nagyot téved.

„Dél-Koreának egyébként azért is lehet vonzó az észak-koreai közeledés, mert nem igazán tetszik nekik Trump politikája, ami köztudottan Amerikáról szól. Hogy jól működjön a szövetségük, ahhoz Szöulnak két dolgot kellene biztosan tudnia: hogy számíthat Amerikára egy elkerülhetetlen háborúban; és hogy nem indít háborút a félszigeten Szöul beleegyezése nélkül. Ehhez képest Trump megnyilvánulásai miatt a dél-koreai elitben felvetődött a kérdés, hogy vajon minimálisan érdekli-e őt a jólétük.”

Kim Dzsongun csapdát állított a téli olimpián, és beleestek

Az észak-koreai diktátor egyértelműen a játékok győztese a politikai hadszíntéren.

Kényszerképzet

Az önvezető autók forradalma.

Nemcsak a közlekedést változtatják meg az új technológiák, az elektromos és önvezető járművek, valamint a robotika, hanem az élet más területére is hatással lesznek – elemez az Origo.hu.

„Megfigyelhető, hogy a külföldi nagyvárosokban egyre kevesebb fiatal kezd el vezetni tanulni, hiszen sokkal jobban megéri fuvarmegosztó szolgáltatóval járni, mint egy autót fenntartani. Ha a mostani generáció elveszíti a vezetés iránti érdeklődését, akkor végleg megszűnik az a kényszerképzet, hogy kocsit birtokolni menő és egy jobb autó pedig státuszszimbólumként is tarthatunk.”

Az önvezető autó eltüntet néhány dolgot, amit szerettünk

Az elektromos autók, a robotok és az önvezető járművek sokkal hamarabb fogják megváltoztatni a világot, mint azt sokan gondolják. Az utóbbi tesztelése már folyik és az elektromos autók is egyre inkább életünk részeivé válnak, míg a robotika is hihetetlenül gyorsan fejlődik. De nemcsak a közlekedést változtatják meg az új technológiák, hanem az élet más területére is hatással lesznek.

Élet

A börtönlakók hite.

A Mandiner.hu riportjában arra keresi a választ, mi történik ma a budapesti börtönök falai közt, s hogyan segítenek az elítélteknek vallásuk, hitük megélésében.

„A beszélgetéseken két téma kerül elő legtöbbször: az egyik, hogy az illető hogyan került be; a másik, hogy családi kapcsolataikat hogyan érinti a bent tartózkodás. Utóbbi esetekben gyakran fordul elő, hogy 'egyoldalú családterápiát' kell vezetnem – meséli a lelkész, aki gyakran beszélgetések révén igyekszik segíteni a foglyoknak családi kapcsolataik rendezésében. 'Mindig igyekszem tudatosítani a fogvatartottakban, hogy a most az ittlétről szól, de az élet nem' – foglalja össze.”

Farkasok és bárányok - így élik meg hitüket a börtönlakók | Mandiner

„Mint a farkasok és a bárányok: itt rászállnak a gyengébbekre és szekálni kezdik őket" - mondja egy fogvatartott a budapesti büntetés-végrehajtás Nagy Ignác utcai objektumában. Cikkünkben arra kerestük a választ, mi történik ma a budapesti börtönök falai közt, s hogyan segítenek az elítélteknek vallásuk, hitük megélésében. Riportunk a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozójának munkájáról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48632/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?