Blogolj!

Blogstar kávéház

Gránát

A magyar példa.

Kent Ekeroth svéd parlamenti képviselő a józan ész szimbólumának nevezte hazánkat, majd magyarul mondott köszönetet a svéd parlamentben Orbán Viktornak, amiért megvédte Európa határait és megőrzi saját népét és kultúráját - számol be róla a Hirado.hu is.

„A svéd főváros egyes peremkerületeiben a bandaháborúk, a drogkereskedelem és a prostitúció is elterjedt. És egyre gyakoribbak azok az esetek is, amikor a migránsok rendőrökre támadnak. Svédország-szerte hasonló a helyzet. Malmőben legutóbb januárban közepén történt incidens: huszonéves fiatalok dobtak kézigránátot egy rendőrőrs udvarába. Mind az épület, mind az ott parkoló autók megsérültek. A javarészt bevándorlók lakta negyedekbe a helyiek már nem is nagyon mernek bemenni.”

„Svédország tanulhatna Magyarországtól" - hazánk jó példa a migráció kezelésében

Kent Ekeroth, svéd parlamenti képviselő szerint Magyarország kiállt az unió és az Egyesült Államok támadásaival szemben is, megvédte Európa határait és megőrzi saját népét és kultúráját. A politikus a józan ész szimbólumának nevezte hazánkat, majd magyarul mondott köszönetet a svéd parlamentben Orbán Viktornak.

Biodíszlet

Fideszes iskolafoglalások.

Feltűnően sűrűn mutatkoznak az utóbbi időben a kormánypárti politikusok iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében: a Magyar Nemzet Online szerint ez káros és elítélendő jelenség, amelyet sikerült szinte megszokottá tenni.

„A vizitek az adott települések polgármestereinek és a vendéglátó intézmények igazgatóinak szólnak. Azt üzenik: ugye tudod, kinek köszönheted a pénzt, amiből a felújítás készült? Ugye tudod, hogy mit és mennyit kérek én ezért cserébe? Ugye tudod, hogy meddig vagy te itt pozícióban? Közönséges, pitiáner hatalmi játszmák ezek, amelyek már önmagukban is visszatetszők, és semmi esetre sem lenne szabad biodíszletnek használni hozzájuk az óvodásokat, az iskolásokat, de még az oktatási intézményeket sem.”

Iskolák a jó ízlés határán

Feltűnően sűrűn mutatkoznak az utóbbi időben a Fidesz-KDNP politikusai iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében. Persze legyinthetnénk most egyet, és megmagyarázhatnánk az egészet azzal, hogy mindez azért történik, mert hivatalosan is beindul az áprilisi országgyűlési választást megelőző kampány. De mégse legyintsünk, hiszen egy korábban is létező, káros és elítélendő jelenségről van szó, amelyet az utóbbi időben sikerült szinte megszokottá tenni.

Kérdés

Kim Dzsongun csapdája.

A 24.hu azt írja, a taktikus észak-koreai diktátor az ötkarikás játékok győztese, de ha valaki azt hinné, hogy ezzel béke száll a Koreai-félszigetre, az nagyot téved.

„Dél-Koreának egyébként azért is lehet vonzó az észak-koreai közeledés, mert nem igazán tetszik nekik Trump politikája, ami köztudottan Amerikáról szól. Hogy jól működjön a szövetségük, ahhoz Szöulnak két dolgot kellene biztosan tudnia: hogy számíthat Amerikára egy elkerülhetetlen háborúban; és hogy nem indít háborút a félszigeten Szöul beleegyezése nélkül. Ehhez képest Trump megnyilvánulásai miatt a dél-koreai elitben felvetődött a kérdés, hogy vajon minimálisan érdekli-e őt a jólétük.”

Kim Dzsongun csapdát állított a téli olimpián, és beleestek

Az észak-koreai diktátor egyértelműen a játékok győztese a politikai hadszíntéren.

Kényszerképzet

Az önvezető autók forradalma.

Nemcsak a közlekedést változtatják meg az új technológiák, az elektromos és önvezető járművek, valamint a robotika, hanem az élet más területére is hatással lesznek – elemez az Origo.hu.

„Megfigyelhető, hogy a külföldi nagyvárosokban egyre kevesebb fiatal kezd el vezetni tanulni, hiszen sokkal jobban megéri fuvarmegosztó szolgáltatóval járni, mint egy autót fenntartani. Ha a mostani generáció elveszíti a vezetés iránti érdeklődését, akkor végleg megszűnik az a kényszerképzet, hogy kocsit birtokolni menő és egy jobb autó pedig státuszszimbólumként is tarthatunk.”

Az önvezető autó eltüntet néhány dolgot, amit szerettünk

Az elektromos autók, a robotok és az önvezető járművek sokkal hamarabb fogják megváltoztatni a világot, mint azt sokan gondolják. Az utóbbi tesztelése már folyik és az elektromos autók is egyre inkább életünk részeivé válnak, míg a robotika is hihetetlenül gyorsan fejlődik. De nemcsak a közlekedést változtatják meg az új technológiák, hanem az élet más területére is hatással lesznek.

Élet

A börtönlakók hite.

A Mandiner.hu riportjában arra keresi a választ, mi történik ma a budapesti börtönök falai közt, s hogyan segítenek az elítélteknek vallásuk, hitük megélésében.

„A beszélgetéseken két téma kerül elő legtöbbször: az egyik, hogy az illető hogyan került be; a másik, hogy családi kapcsolataikat hogyan érinti a bent tartózkodás. Utóbbi esetekben gyakran fordul elő, hogy 'egyoldalú családterápiát' kell vezetnem – meséli a lelkész, aki gyakran beszélgetések révén igyekszik segíteni a foglyoknak családi kapcsolataik rendezésében. 'Mindig igyekszem tudatosítani a fogvatartottakban, hogy a most az ittlétről szól, de az élet nem' – foglalja össze.”

Farkasok és bárányok - így élik meg hitüket a börtönlakók | Mandiner

„Mint a farkasok és a bárányok: itt rászállnak a gyengébbekre és szekálni kezdik őket" - mondja egy fogvatartott a budapesti büntetés-végrehajtás Nagy Ignác utcai objektumában. Cikkünkben arra kerestük a választ, mi történik ma a budapesti börtönök falai közt, s hogyan segítenek az elítélteknek vallásuk, hitük megélésében. Riportunk a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozójának munkájáról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48632/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?