Blogolj!

Magyar kézműves sör a Carlsbergtől

Stratégiai megállapodást kötött a Carlsberggel a Horizont Brewing, legújabb sörük, a HORIZONT Delight IPA forgalmazásáról.

Nem mindennapi esemény, hogy stratégiai együttműködést jelent be egy sörmulti és egy kisüzemi, kraft sörfőzde. Az együttműködés értelmében a Horizont Brewing által főzött, és most bemutatott Delight IPA-t a Carlsberg Hungary felveszi a portfóliójába, és a partnerei számára értékesíti. A sör fejlesztése és főzése teljes egészében a Horizont hatásköre, ebben maximális szuverenitást és bizalmat élveznek. A kész termékek aztán bekerülnek a Carlsberg értékesítési és logisztikai rendszerébe, és a partnereik a többi forgalmazott márkával azonos módon csapolhatják. Ami pedig ebben egyedülálló, hogy a vendéglátósok úgy jutnak hozzá kiváló kézműves sörökhöz, hogy közben a multi cég által nyújtott komplex szolgáltatásokat (logisztika, sörcsapok biztosítása és azok szervizelése) is élvezheti. Előreláthatólag idei évben 50-100, elsősorban budapesti és egyéb nagyvárosi egységben fog felbukkanni a HORIZONT Delight IPA.

A megállapodással pedig megcáfolják azt a sztereotípiát, hogy a multi rossz. A dán cég talán a leginnovatívabb sörmulti, nemzetközi szinten számos olyan kezdeményezésük van, ami támogatja a kraft mozgalmat. Ezek közül csak egy példa, hogy a híres amerikai kisüzem, a Brooklyn Brewery európai forgalmazójává váltak.

A hazai sörpiac kezdeti forradalmi hangulata kezd lecsillapodni, és ahogy a történelemben mindig, a forradalmakat kiegyezések és szövetség kötések követik. Kooperáció pártiak vagyunk, arra fókuszálunk, hogy közösen valami igazán nagyot tudjunk alkotni. Hiszünk abban, hogy ez az együttműködés egy szinergia, ami egyaránt jó a Carlsbergnek, a Horizontnak, de leginkább a fogyasztóknak, hiszen a korábbihoz képest nagyságrendekkel több helyen tudnak majd kisüzemi IPA-hoz jutni.

- nyilatkozta Dudok Ádám, a HORIZONT Brewing alapítója.

És miért pont a Delight IPA az együttműködés zászlóshajója?

Az IPA, mint kategória megkerülhetetlen a kraft sörök világában. Számos nagyon különböző kísérleti főzetet készítettünk az elmúlt hónapokban, mégis elég hamar bizonyossá vált, hogy egy IPA-t fogunk főzni. Elsősorban azért, mert ebben a sörtípusban benne van mindaz, ami miatt imádjuk a munkánkat, imádjuk a sörfőzést: az intenzív komlóillatok, a frissítő íz és az összetéveszthetetlen keserű a korty végén. Egy átlagos IPÁ-hoz képest a Delight IPA lágyabb, citrusos, mangós, feketeribizlis aromái nem csak a "hophead"-ek számára nyújtanak élményt, hanem a kraft sörökkel még csak most ismerkedők számára is könnyen befogadhatóak. Egész estés sörözésekre is bevállalható ital, amely híven a filozófiánkhoz szűretlen és pasztőrözetlen főzet.

Fotó: www.horizontsorok.hu

Világszínvonalú magyar sör tűnt fel a horizonton

Írországban külföldi indulóként megnyerni a sörök versenyét, nagyjából olyan nagy dolog, mint amikor valaki mondjuk Braziliában futball világbajnokságot nyer. Ez utóbbi a németeknek, előbbi pedig egy magyar cégnek sikerült - márpedig ez világraszóló diadal -, a Horizont győzött egy írországi nemzetközi összevetésben.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48641/pics/lead_800x600.jpg
Horizont Brewing,Kézműves sör
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-02-18 10:27:54
Na és hol lehet hozzájutni? Remélem nem csak a vendéglátásnál?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?