Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Fenntartás

Határvédelem, te drága!

Hatalmas pénzeket szór el a kormány a határvédelemre hivatkozva, és egy jogszabály lehetővé teszi, hogy közbeszerzés nélkül vásároljon eszközöket, szolgáltatásokat – méltatlankodik a Magyar Narancs Online.

„Nagyvonalú pénzköltés folyik a mesterségesen fenntartott válsághelyzetre hivatkozva. Csak az ORFK több mint 109 milliárd forintot adott ki a minisztérium jóváhagyásával úgy, hogy ezekre nem kellett közbeszerzést kiírnia. A nekünk elküldött adatok alapján kiszámolt több végösszeg azt is jelenti, hogy tavaly nyár óta már minimum további 10 milliárdot költött el csak a rendőrség a menekülthelyzetre hivatkozva, hiszen a kormány akkori tájékoztatása szerint 2017 júniusáig az ORFK neve mellett még 'csak' 99 milliárd forint szerepelt.”

A kerítésen innen - Válsághelyzet és pénzszórás: erre mentek el a százmilliárdok

Hatalmas pénzeket szór el a kormány a határvédelemre hivatkozva, és egy jogszabály lehetővé teszi, hogy közbeszerzés nélkül vásároljon eszközöket, szolgáltatásokat. Csak a rendőrség 100 milliárd forintnál is többet költött el így, ráadásul nem mindig egyértelmű, hogy tényleg a menekülthelyzet indokolta-e az adott beruházást.

Kísérlet

A kolbász reneszánsza.

Igen nagy a kereslet a szalámik, a kolbászok és más füstölt hústermékek iránt úgy idehaza, mint külföldön, ehhez egyre inkább igazodik a kínálat is – mutatja be a Hirado.hu.

„A Kolbaszáruház.hu szakértői szerint a fogyasztók szeretnek kísérletezni az új ízekkel és szívesen próbálnak ki újdonságokat is. Népszerű termék például manapság a szürkemarha- vagy a bivalyszalámi. Előszeretettel vásárolják a mediterrán jellegű, vagyis nem paprikás kolbászokat is – amelynek egyébként Erdélyben is régi hagyománya van. Az áruházban olyan különlegességek is gyakran kerülnek a kosárba, mint például a szilvalekváros kolbász.”

Messzire tekeredik a magyar kolbász

Reneszánszukat élik manapság a szalámik, a kolbászok és más füstölt hústermékek: igen nagy irántuk a kereslet úgy idehaza, mint külföldön. Ehhez egyre inkább igazodik a kínálat is, amelyhez stabil hátteret biztosít az emelkedő sertésszám - amiben pedig fontos szerepe volt az ágazat állami támogatásának, amely mára 18 milliárd forint közelébe emelkedett.

Fény

Eladható karakterek.

Az egykori óbudai punkzenész, Hrutka Róbert sokféle magyar zenei közegben megfordult és alkotott, a punktól a reklámfilmeken át az irodalmi estekig, vele beszélget a Mandiner.hu.

„A tévék amúgy az előadókban emberi történeteket keresnek, a vidéki szegény ember lányát, a városi romantikus fiút, szóval eladható karaktereket, nem elsősorban magát a zenét. Egyébként vállalok zsűrizést, ugyanis vannak az országban – még ha kevesebb fényt is kapnak – igazi dalszerző versenyek, ahol a fiatalok saját dalaikat játsszák; azt gondolom, hogy az a valódi megmérettetés. Sok zenekart ismertem meg, innen ugrott nagyot például a Margaret Island.”

Ambrus Balázs: A punktól a magasirodalom megzenésítéséig - Hrutka Róbert a Mandinernek | Mandiner

Ezen a héten kezdték vetíteni a mozik a Valami Amerika 3. részét, a film zeneszerzője ezúttal is Hrutka Róbert volt. Az egykori óbudai punkzenész sokféle magyar zenei közegben megfordult és alkotott, a punktól a reklámfilmeken át az irodalmi estekig. Egész pályaívéről, Bereményi Gézával és Jamie Winchesterrel közös munkájáról és az ihlete forrásairól is beszélgettünk vele.

Megosztás

Demcsák dáridója.

Egy szerencsés véletlen érte a Szóvivők Bálján Demcsák Zsuzsát, akit a legjobb barátnői kísértek el az estre – leplezi le a Blikk.hu.

„Olyan szerencsés voltam, hogy gyermekkorom meghatározó alakjával, Michael Knopffal is találkozhattam, aki a kedvenc Máté Péter-számomban is szerepel – írta Demcsák, majd megosztotta az említett zenét.”

Hoppá: nem találja ki, hol járt Demcsák Zsuzsa, azt pedig végképp nem, hogy kivel - fotó

Közösségi oldalán közzétett poszt szerint a Szóvivők Bálján járt Demcsák Zsuzsa a péntek este, kísérői pedig a legjobb barátnői voltak. Ráadásul egy szerencsés véletlen is érte: "Olyan szerencsés voltam, hogy gyermekkorom meghatározó alakjával, Michael Knopffal is találkozhattam, aki a kedvenc Máté Péter számomban is szerepel" - írta Demcsák, majd megosztotta az említett zenét.

Vadászat

Tiltott zóna.

Az embertől hermetikusan elzárva mindössze a kutyák két százaléka élné túl, az is elvadulna, valódi ragadozóvá válnának egy ember nélküli világban – derül ki a 24.hu a csernobili túlélő kutyák kapcsán készített írásából.

„A hátrahagyott ebeket felkutatták és levadászták – ez volt kiadva, ott és akkor nyilvánvalóan ez tűnt az egyetlen járható útnak. Ám nem sikerült mindegyiket megölni, a túlélők pedig mára, több mint 30 év után egy becslések szerint 300 fős populációt alkotnak a 2600 négyzetkilométeres tiltott zónán belül.”

Csernobil kutyái máig visszasírják az embereket

A csernobili atomkatasztrófa méretei és következményei között eltörpül, mégis megható, érdekes, sőt tanulságos történet a kutyáké. Amikor a lakosokat '86-ban evakuálták, a kutyáknak maradniuk kellett. A szájhagyomány és a szemtanúk visszaemlékezése őrizte meg, ahogy a katonák erővel tartották vissza a gazdájuk után a buszra igyekvő síró, vonyító állatokat, szerencsétlenek rohantak a járművek után kilométereken keresztül.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48737/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?