Blogolj!

Orbán évértékelője és az ellenzék: tucatnyi tüntetőt szedett össze az Együtt

Az idén huszadik alkalommal megtartott évértékelő nemcsak a kormánypárt híveit mozgatta meg, hanem az ellenzéket is.

A miniszterelnök nem kormány-, hanem ellenzékváltó hangulatot tapasztal

Évértékelőt tartott Orbán Viktor délután három órától a Várkert Bazárban. Az ellenzék is szóba került, sorra osztotta ki a „kokikat” a magyar miniszterelnök. Megjegyezte a szocialistákról, hogy "idegenlégióst igazolnak" listavezetőnek, akinek feladata, hogy kivezesse az MSZP-t a Parlamentből. A másik balos erő – a nevén nem nevezett Demokratikus Koalíció – „virtigli kommunista” párttá vedlett át, melynek fő mondanivalója, hogy az egyházak fogják be a szájukat, és húzzák meg magukat. Úgy fogalmazott ezen felül, hogy egy másik szereplő egyetlen üzenete az, hogy lehet más. Azonban már annyira mások, hogy nem tudjuk, nemzetiek vagy internacionalisták, jobb- vagy baloldaliak. A kiváltak alakította pártok láthatatlansági gondokkal küzdenek. Egy volt nemzeti egység szerint pedig az iszlám az emberiség fő reménye. "Magyarország ennél többet érdemel" – hangzott az üzenet. Szerinte

nem kormány-, hanem ellenzékváltó hangulat van az országban.

Több kisebb csoport demonstrált

Azonban nézzük, jogos-e az értékelés. Juhász Péter pártja, az egy százalékos Együtt a korábbi évekhez hasonlóan demonstrációt hirdetett. Úgy tűnik, mérsékelt sikerrel, az mno.hu egyenesen azt írta egyik cikkcímében, hogy „alig lézengenek az Együtt Orbán Viktor-ellenes tüntetésén”. A lap tudósítása szerint mintegy 10-15 aktivistával mentek ki, ezen felül A Város Mindenkié csoport egy hasonló, családias létszámú demonstrációt tartott.

 A Város Mindenkié csoport egy hasonló, családias létszámú demonstrációt tartott. 

Börtönnel fenyeget a Jobbik

A Vona Gábor vezette párt volt a leggyorsabb, ők juttatták el először közleményüket az MTI-nek. Szerintük nem az ország volt sikeres, hanem a miniszterelnök emberei gazdagodtak. Úgy látják, "az Orbán-kormány valódi eredménye: félelemkeltés, korrupció, eltitkolt migránsok, út szélén hagyott magyarok, elvándorolt fiatalok." Április 8-tól Jobbik-kormányt várnak, valamint azt, hogy "Önt pedig az eszét vesztett diktátorok méltó helyére, börtönbe fogja juttatni."

A Liberálisok szerint hazudik a miniszterelnök

Fodor Gáborék nem megerősödést látnak, hanem azt, hogy hazánk az unió sereghajtóvá vált. Stop Soros helyett Stop Orbánt akarnak. Korrupció, nem a bevándorlás az igazi probléma, hanem a kivándorlás, oktatás, egészségügy, Putyin, Paks. "Április 8-án gondoskodhatunk róla, hogy Orbán Viktor többet ne tarthasson évértékelőt kormányfőként. Gondoskodhatunk róla, hogy ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki szándékosan átveri a magyar embereket, hogy pártja minél jobban szerepeljen a választásokon" - zárják.

Szocizik a szoci

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, a KISZ III. kerületének volt szervezőtitkára ugyanis azt találtatta mondani az MTI szerint, hogy "ez egy közepes méretű szocialista nagyvállalat igazgatójának a termelési beszéde volt néhány hamis, álságos illúzióval megspékelve". Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek egy rugóra jár az agya Fodor Gáborral, mert ő szerinte is "hazugságbeszéd" volt az évértékelő. Szintén hasonlóság, hogy ő sem bírta kihagyni az oktatás-egészségügyözést. De legalább Putyin kimaradt.

DK: bíróság, börtön!

Inkább a Jobbikos stílust erőltette Gréczy Zsolt DK-szóvivő, bár ő legalább előbb bírósági tárgyalással, és csak utána börtönnel fenyegeti Orbán Viktort és "bűntársait" - egy fél fokkal jogállamibb hozzáállás. 

Videóban üzent Szél Bernadett

Az LMP társelnöke szerint "egy másik Magyarországról" szól Orbán Viktor évértékelő beszéde. "Orbán Viktor szerint aki ma többet dolgozik, az többet is keres, ezzel szemben a valóságban a magyar emberek egyre többet dolgoznak és egyre kevesebbet keresnek" - állította. Radikális béremelést sürget, mert szerinte ellenkező esetben csak egy nyugati kerítéssel oldható meg a kivándorlás kérdése. 

4
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48768/pics/lead_800x600.jpg
Együtt,ellenzék,évértékelő,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-02-19 23:19:45
Ne ferdítsetek! :D Tucatnyi? Attól több! Ha csak az egyik hatökör, a másik hétszencség, már ketten túllépik a tucatot... :D
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-02-18 18:59:32
Igaza van Jánosnak, ezek a szánalmas ellenzéki senkiháziak csak erőlködnek. Mindamellett, attól, hogy - szerencsére úgy néz ki - nyerésre állunk, a választás még nincs lefutva.
Szeretnék emlékeztetni mindenkit a 2002-ben történtekre !!!!
Mindezek mellett azért mégis azt mondom, hogyha a jobboldali választók rendben elmennek szavazni, akkor nem érhet meglepetés bennünket.
Válaszolok
János 2018-02-18 18:42:02
Szánalmas ellenzéki heccelődések, az óvatosság azonban nem árt. Ápr. 8 -án ismét kiderül, hogy Hazánk többet érdemel-e. Nagyon remélem.
Válaszolok
Emőke 2018-02-18 17:00:59
Ezek a bármikor nem képesek felfogni hogy nekik leáldozott!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Orbán Viktor: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12. 09:25
A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket …

Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

2019.07.08. 05:10
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Az Orbán-fóbia az ellenzék zsákutcája

2019.06.25. 05:50
A túltolt tagadásból nem lesz politikai építkezés.

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

Orbán Trianonról: a sebeket gyógyítja az idő, de az amputációt nem

2019.06.04. 15:10
A magyarság gazdasági, kulturális és katonai erője napról napra látványosan gyarapodik, és mindezt a közép-európai népek összefogására használjuk – …

Rákay Philip lerántotta a leplet a baloldali „ikonokról”

2019.05.26. 11:15
A balliberális kánon azért nem bírja elviselni Orbán Viktort, mert erős, autonóm, patrióta nemzetállamok szövetségeként képzeli az uniót, nem pedig egy önfeladó …

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?