Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Rom

Szocialista mélyrepülés.

A választás egyik nagy kérdése az lesz, sikerül-e listán megelőznie a DK-nak az MSZP-t – mondja Deák Dániel politológus a Magyar Hírlap Online-nak.

„Az elemző szerint jól láthatóan a Párbeszéd társelnöke sem bízik igazán a győzelemben, ő már a 2019-es önkormányzati választásra készül, amelyen várhatóan főpolgármester-jelöltként indul majd. Időközben Gyurcsány Ferenc elindította kampányát, amelyben egy nagyon szűk társadalmi csoporthoz igyekszik ugyan szólni, de azzal várhatóan magabiztosan bejut majd az Országgyűlésbe – hangsúlyozta Deák Dániel. Hozzátette, a DK-vezér célja az áprilisi választásokat követően egy általa dominált balliberális pártformáció létrehozása az MSZP romjain.”

Karácsony sem állította meg a mélyrepülést

Gyurcsány Ferenc célja az áprilisi választásokat követően egy általa dominált balliberális pártformáció létrehozása az MSZP romjain, így a választás egyik nagy kérdése az lesz, sikerül-e listán megelőznie a DK-nak az MSZP-t - állítja Deák Dániel politológus.

Szék

Menekülő potentátok.

A Zoom.hu videó-összeállítást készített (volna) az Elios-botrányról, de nem járt túlzottan nagy sikerrel.

„Talán még egy széket is könnyebb megszólaltatni az Elios-botrányról, mint bármelyik kormánypárti politikust: a legtöbben azonnal menekülőre fogják, de beszéltünk olyan potentáttal is, aki szerint az Olaf-jelentés csak kampányfogás.”

Elmenekültek a kormánypárti politikusok, amikor az Elios-botrányról kérdezték őket

Talán még egy széket is könnyebb megszólaltatni az Elios-botrányról, mint bármelyik kormánypárti politikust: a legtöbben azonnal menekülőre fogják, de beszéltünk olyan potentáttal is, aki szerint az Olaf-jelentés csak kampányfogás.

Alapállás

Közös igyekezet.

Orbán, Trump és Putyin részéről súlyos támadások érik azt a nemzetközi rendszert, ami a hidegháború óta a béke legfontosabb garanciája – állítja a 444.hu.

„Ezt a politikát nevezik globalizáció-ellenesnek, hazafiasnak, szuverenistának, populistának, protekcionistának, nemzetinek, illiberálisnak, menekültellenesnek, nacionalistának, attól függően, hogy ki és milyen alapállásból akarja leírni törekvéseit. Az irányzatnak sokféle árnyalata van, de a világpolitika szempontjából van egy jól megragadható közös igyekezete: szétzilálni a világ országait együttműködésre kényszerítő rendszereket.”

Ez a közös Orbán, Trump és Putyin politikájában - tldr

Súlyos támadások érik azt a nemzetközi rendszert, ami a hidegháború óta a béke legfontosabb garanciája. Az 1990-es évek eleje óta az országok egymás mellett élését egyre kifinomultabb nemzetközi szerződések szabályozzák, egyre több államot bevonva a konfliktuskezelés globális rendszerébe. Ám néhány éve e szervezetek gyengülni kezdtek. Az USA szabadkereskedelmi és környezetvédelmi megállapodások sorát mondta fel.

Kiszolgáltatottság

Odavág az automatizálás.

Egy új tanulmány szerint a brit kormánynak minden állampolgárnak 10 ezer fontnyi alapjövedelmet kellene fizetni, ez támogatás lenne az embereknek a 2020-as évekre, amikor a világ a technológiai fejlődés miatt várhatóan nagy változásokon megy majd át – írja az Origo.hu.

„Az RSA munkatársa szerint jelenleg túl sok háztartás kiszolgáltatott, nincsenek felkészülve azokra a változásokra, amit például az automatizálás, az öregedő társadalom, a brexit, vagy a klímaváltozás okozhat majd az elkövetkező években.”

A robotok hozhatják el az alapjövedelmet

Egy új tanulmány szerint a brit kormánynak minden állampolgárnak 10 ezer fontnyi alapjövedelmet kellene fizetni. A kutatás szerint mindenki kétszer 5000 fontot kapna egy kétéves időintervallumon belül, viszont ezzel együtt megszűnnének a különböző állami juttatások és adókedvezmények.

Ritmus

Boros Lajos szívügyei.

Komoly beavatkozáson esett át a rádiós, pacemaker-beültetésére volt szüksége, ráadásul szívbillentyűit is műteni kell, hogy teljesen felépüljön – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Lelkileg nem egyszerű feldolgozni, hogy az ember szíve már nem úgy ver, mint korábban és komoly segítség kell ahhoz, hogy működjön. A családom közelsége azonban mindennél többet ér, és a pacemaker is remekül érzi, hogy mikor kell működésbe lendülnie. Amikor ugyanis felállok, egy picit megszédülök, de érzem, hogy a szerkezet abban a pillanatban a segítségemre van, és amíg a szívem össze nem szedi magát, ő adja a ritmust – ecsetelte új élete apró mozzanatát Boros, aki végrendeletét is elkezdte írni.”

Boros Lajos életét a fia mentette meg | Lokál

Boros Lajos ma már kicsit optimistábban áll állapotához, humora pedig egy pillanatra sem lankadt. A rádiós életére azonban óriási hatással volt az elmúlt néhány hét. - Be kell valljam lepergett előttem az életem, amikor közölték velem, hogy életmentő műtétre van szükségem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48784/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?