Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Migránstenger

Légmentes lezárás.

A magyar miniszterelnök és nyomában a kormánypárti sajtó újként tálalja az Európai Bizottság közel kétéves javaslatát a menekültügyi szabályok újraírásával kapcsolatban – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Niedermüller Péter hozzátette: a határokat nem lehet légmentesen lezárni, ahogy a magyar miniszterelnök szeretné, mert ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az EU hagyná tengerbe veszni az embereket. Ehelyett biztonságba helyezik őket, és akiknek nincs jogosultsága az unióban tartózkodni, azokat visszatoloncolják.”

Két évvel ezelőtti javaslattal riogatott Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök és nyomában a kormánypárti sajtó újként tálalja az Európai Bizottság közel kétéves javaslatát a menekültügyi szabályok újraírásával kapcsolatban. Az uniós testület 2016 májusában állt elő a dublini rendszer reformjáról szóló elképzeléseivel.

Vérlázítás

Rákosi Mátyás újratöltve.

Alig kezdődött el a hivatalos választási kampány, az MSZP máris meghirdette a 21. század kulákprogramját – mondja a Magyar Hírlap Online-nak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs.

„Az elnök szerint ha Karácsony Gergely és a szocialista agrárpolitikus, Gőgös Zoltán összeáll, 'az egy Rákosi Mátyással ér fel'. A kamara elnöke felháborítónak és vérlázítónak nevezte nyilatkozatukat arról, hogy ha hatalomra kerülnek, mindazoktól vissza fogják venni az elmúlt években megvásárolt állami földeket és bérelt területeket, akik a Fidesszel szimpatizálnak.”

Győrffy Balázs: Felháborító és vérlázító az MSZP bejelentése

Alig kezdődött el a hivatalos választási kampány, az MSZP máris meghirdette a 21. század kulákprogramját - jelentette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs. Az elnök újságíróknak reagált arra, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, amennyiben kormányra kerülnek, akkor az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik a „spekulációs célból" megvásárolt állami területeket.

Bontás

A határzár határozatlansága.

Továbbra sem tudni pontosan, mit gondol az ellenzék a határkerítésről, mint ahogyan azt sem, mit tennének a határzárral egy esetleges kormányváltás után – elemez a Hirado.hu.

„Karácsony Gergely az M1 kérdésére most is azt állította, hogy a Fidesz plakátkampányában szereplő egyetlen ellenzéki politikus sem ellenzi a kerítést, vagyis sem Szél Bernadett, sem Gyurcsány Ferenc, sem Vona Gábor, sem pedig ő. Szerinte hazug kampányt folytat a Fidesz, mert olyan politikusokat szerepeltet egy plakáton, akik közül egyik sem akarja lebontani a kerítést. Korábban másképp vélekedtek a határzárról és a menekülthullámról a Fidesz plakátkampányában szereplő ellenzéki politikusok. Szél Bernadett a menekülthullámot nem is tekintette valós problémának, Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak javára válnának a migránsok.”

Továbbra is kérdéses, mit tenne az ellenzék a határzárral

Továbbra sem tudni pontosan, mit gondol az ellenzék a határkerítésről, mint ahogyan azt sem, mit tennének a határzárral egy esetleges kormányváltás után. Korábban több ellenzéki politikus is azt nyilatkozta, le kell bontani a kerítést. Kedden az MSZP-s Gőgös Zoltán és a Jobbik elnöke is másképp fogalmazott - hangzott el az M1 Híradójában.

Zsákutca

Újraértelmezett szuverenitás.

A mai magyar kormány úgy gondolja európainak magát, hogy közben élesen kritizálja a Nyugatot. Ez nem példa nélküli, ha a magyar történelem korábbi évszázadait nézzük – boncolgatja a Mandinder.hu cikke.

„Nekem régóta az a véleményem, hogy újra kell értelmeznünk a magyar politikai fejlődést, mert ha mindent csak az elmúlt 28 évből akarunk megmagyarázni, akkor zsákutcába jutunk és magyarázataink nem lesznek teherbíróak. A nemzeti szuverenitás – Apponyi írásából is kivehetően – egy minden másnál alapvetőbb kérdés a magyar múltban, és – úgy látszik – sokak számára a jelenben is. Ha pedig egy politikai oldal számára ennyire alapvető kérdésről van szó, azt ellenfeleinek a globalizáció korában is illő értenie és kellő komolysággal kezelnie.”

Csizmadia Ervin: A nemzeti szuverenitásról régen és ma | Mandiner

A mai magyar kormány úgy gondolja európainak magát, hogy közben élesen kritizálja a Nyugatot. Ez nem példa nélküli, ha a magyar történelem korábbi évszázadait nézzük. A magyar közírásban lényegében ismeretlen az a műfaj - ellentétben például az angolszásszal -, amely nem akar hevesen állást foglalni valamilyen ügyben, nem tromfolja le az ellenfelet, hanem egyszerűen csak be akar mutatni valamit.

Szövődmény

Támad a kanyaró.

A WHO jelentése szerint egy év alatt legalább négyszeresére nőtt az esetszám, Romániában, Olaszországban és Ukrajnában a legrosszabb a helyzet – derül ki a Népszava Online összefoglalójából.

„Sokat romlott a kanyaró-statisztika Európában – figyelmeztet friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet. A helyzet komoly, mert egyetlen év alatt több mint négyszeresére nőtt a megbetegedések száma. A szakemberek szerint ennek egyik legfőbb oka, hogy egyre többen nem oltatják be gyerekeiket a javasolt 15 hónapos korban, sőt később sem. Pedig a kanyarónak súlyos szövődményei lehetnek, közülük több halálos. Összesen 15 európai országot érintett súlyosan a kanyaró tavaly – a legtöbb esetet, ötezernél is többet, Romániában regisztrálták.”

Sok a kanyarós beteg Európában

A WHO jelentése szerint egy év alatt legalább négyszeresére nőtt az esetszám. Romániában, Olaszországban és Ukrajnában a legrosszabb a helyzet - Sokat romlott a kanyaró-statisztika Európában - figyelmeztet friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet. A helyzet komoly, mert egyetlen év alatt több mint négyszeresére nőtt a megbetegedések száma.

Tyúk

Vége a fényűzésnek.

Luxus nélkül él az Andraschek házaspár, a hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel – tárja fel a Lokál Online.

„Még néhány éve arról szóltak a hírek, hogy sofőr hozza és viszi a lottónyerteseket, akik menő cukrászdát nyitottak és ingatlant vásároltak. Mára már híre-hamva sincs a fényűzésnek. A cukrászda becsődölt, nincs sofőr, még a balatoni nyaralójukat is eladták. Anikó naponta jár bevásárolni, egyedül cipeli a nehéz szatyrokat, hét emberre főz ebédet, és mellette tyúkokat tart, hogy ezzel is csökkentse a családi kiadásokat.”

Luxus nélkül él a lottómilliomos | Lokál

Senkinek nem kell félnie, azért nem kerültünk a szegényházba. Igaz, Laci nem dolgozhat, hiszen rokkantnyugdíjas, de azért a háztájiban mindketten tudunk tevékenykedni. Gondozom az állatokat, műveljük a kertet, és az egyszerű emberek életét éljük. Megtapasztaltuk már a legnagyobb szegénységet is, voltunk nagyon gazdagok, és most próbálunk teljesen átlagos életet élni, amire mindig is vágytunk - zárta a beszélgetést a lottómilliomos asszony.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48896/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?