Blogolj!

Blogstar kávéház

Áradat

Orbán üzenete.

A brüsszeli EU-csúcsra utazván videóüzenetet tett fel a Facebook-oldalára a miniszterelnök, aki leszögezi, a nemzetközi szervezetek jó dolognak tartják a migrációt, ám mi, magyarok ezt teljesen másképp látjuk – így az Origo.hu.

„A miniszterelnök Ausztráliát példaképnek nevezte, mert megvédik az országukat a migránsáradattól: bizonyítják, hogy a tengeri határokat is lehet eredményesen védeni. A segítséget kell odavinni, ahol a baj van és nem a bajt kell idehozni – ismételte meg Orbán Viktor.”

Orbán Viktor: Szövetségesekre van szükségünk

Videóüzenetet tett fel a Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök, mielőtt elindult a brüsszeli EU-csúcstalálkozóra. Ebben ismét leszögezi, hogy a nemzetközi szervezetek egy jó dolognak tartják a migrációt, ám mi magyarok ezt teljesen másképp látjuk és ehhez szövetségesekre van szükség. Ezért Orbán Viktor találkozott Vaclav Klaus volt cseh elnökkel, Mar Abrisz Juhana erbíli püspökkel és Julie Bishop ausztrál külügyminiszterrel.

Elit

Kereslet és kínálat.

Václav Klaus volt cseh államfő a Hirado.hu cikkében kifejti, a migrációs válságot a nyugati politikai elit provokálta, szponzorálta és szervezte meg.

„Ha nincs kereslet, senki nem veszi meg a nyakkendőket vagy a cipőket. A tömeges bevándorlás esetében is amellett, hogy megjelenik a migránsok kínálata, meg kell hogy jelenjen a kereslet is. A mi véleményünk szerint ezt a keresletet az európai politikai elit jelenítette meg. Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy ők személyesen is felelősek mindazért, ami bekövetkezett.”

Václav Klaus: Az Európai Unió gúzsba köti Európát

Bemutatták Václav Klaus volt cseh államfő és Jirí Weigllel közösen írt, népvándorlásról szóló könyvét. A cseh államfő könyvében megkülönbözteti az egyéni és a tömeges migrációt, és azt mondja, hogy ez utóbbi veszélyes az európai kultúrára. Az M1-nek adott exkluzív interjújában azt mondta: a migrációs válságot a nyugati politikai elit provokálta, szponzorálta és szervezte meg.

Hatás

Kevélység és szégyen.

A Fidesz elvesztette Fidesz jellegét – állítja a Magyar Nemzet Online.

„A Fidesz mai, az ellenzéket, a kritikus sajtót legszívesebben elhallgattató, hamisságokra épülő, rágalmazó, lejárató, az embereket félelemben tartó, Magyarország valós kérdéseivel alig foglalkozó, annál inkább migránsozó és sorosozó politikája részben hatásos volt. Az irántuk táplált érzéseket sokunkban kiölte. A Fidesz elvesztette Fidesz jellegét. A szabadságunk – ha fenyegetve is – még megvan. Csak rajtunk múlik, hogy április 8. után is megmarad-e.”

Hallgass a szívedre!

Szentségtörés vagy sem: éppúgy libabőrös leszek, ha meghallom valahol a svéd Roxette együttes Hallgass a szívedre! (Listen to Your Heart) című dalát, mint amikor felcsendül a Himnusz vagy a Szózat. A rendszerváltoztató korosztályok számára a Fidesznek a dal címéből átvett 1990-es kampánya - attól függetlenül, hogy ki hova, melyik egykori ellenzéki pártra szavazott - egybeforrt a magyar szabadság érzésével.

Aggodalom

Becsült értékek.

Egy egész sportkomplexumot szerez meg az állam a Mocsai Lajos által vezette Testnevelési Egyetemnek, hogy a szintén Mocsai Lajos által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémiát fejlessze – mutatja be a 24.hu.

„A BB Sport Club Balatonboglár elnöke lapunknak elmondta, ígéretet kaptak arra, hogy a helyi sport nem sérül a TE érkezésével, de Pintér Gabriella ettől függetlenül aggódik a helyi sport jövője miatt. Erre okot ad neki, hogy korábban a NEKA érkezésekor is azzal nyugtatták őket, hogy a BBSC-re nem lesz rossz hatással a kézilabda-akadémia, de megépülése óta mégis kevesebb edzésidő jutott nekik és az is csak a késői órákban. És attól tart, hogy a Testnevelési Egyetem érkezésével a helyzet még rosszabb lesz, ráadásul valószínűleg jóval drágábban bérelhetik majd a Testnevelési Egyetemtől a kézilabdatermet.”

Megszerzi a balatonboglári sportkomplexumot is Mocsai Lajoséknak az állam

Egy egész sportkomplexumot szerez meg az állam a Mocsai Lajos által vezette Testnevelési Egyetemnek, hogy a szintén Mocsai Lajos által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémiát fejlessze. Balatonbogláron a képviselőtestület nemrég egy zárt ülésen döntött arról, hogy elfogadja az állam ajánlatát úgy, hogy az állam egyelőre még el sem készítette az értékbecslést.

Banda

Tóth Vera kalandjai.

Nem mindennapi élményben lesz részük a Tóth testvéreknek – rántja le a leplet egy titokról a Blikk.hu.

„Pontosan egy hónap múlva Kínában koncertezünk a tesómmal és a bandájával, meg a triómmal. Az egyik helyszín egy felhőkarcoló 62. emeletén lesz egy konzulátusi buliban.”

Hatalmas bejelentést tett Tóth Vera

Nem mindennapi élményben lesz részük a Tóth-testvéreknek, ugyanis Vera Gabival utazik majd Kínába. „Pontosan egy hónap múlva Kínában koncertezünk a tesómmal és a bandájával, meg a triómmal. Az egyik helyszín egy felhőkarcoló 62. emeletén lesz egy konzulátusi buliban." Kíváncsian várjuk majd az élménybeszámolót!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/48981/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?