Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Fiókcsapat

Kritikus tömeg.

Az Origo.hu szerint csúfos ellenzéki kudarcba fulladt a néhány száz fős pénteki diáktüntetés, mely sokkal inkább szólt a kormány szapulásáról, mint sem a közoktatás jövőjéről.

„A Soros György-közeli fiókcsapat szóvivője a Kossuth téren arra biztatott mindenkit, hogy április 8-án menjenek el szavazni, és azt is világossá tette, hogy 'bár nem akar senkit győzködni', ne a Fidesz-KDNP szövetségére voksoljanak. A politikai belekeverésével egyértelművé vált az, amely már eddig is annak látszott: az FD egy ellenzéki politikai akciót vett a hátára a választási kampány kellős közepén.”

Csúfos ellenzéki kudarc a diáktüntetés

Bár papíron a Független Diákparlament kényesen ügyelt rá, hogy a mára meghirdetett titltakozását politikamentesnek állítsa be, a gyakorlatban megint kiderült, hogy a néhány száz fős "megmozdulás" sokkal inkább szólt a kormány szapulásáról, mint sem a közoktatás jövőjéről. A januári első felvonás után másodjára is elmaradt a kritikus tömeg.

Vészcsengő

Az oktatás vérző sebei.

Szomorú eredményeket publikált a magyar oktatásról az MTA, mely 95 szempont szerint vizsgálódott – derül ki a HVG Online cikkéből.

„A tanári kar elöregedésével kapcsolatban is rátenyerelnek a vészcsengőre a szerzők. Mint írják 2003 és 2016 között átlagosan egyre idősebb pedagógusokat foglalkoztatott a közoktatási rendszer. Ebben az időszakban 15-ről 6 százalékra zuhant a 30 évesnél fiatalabb, azaz pályakezdő tanárok aránya, a 30-39 éves korcsoportba tartozóké pedig 28-ról 21-re.”

Szomorú eredményeket publikált a magyar oktatásról az MTA

Bemutatta a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézete azt a kötetet, amelyben a magyar közoktatást vizsgálták 95 szempont szerint 2016 végéig.

Gerinc

Megtört nemzetlélek.

A Magyar Nemzet Online arról ír, a nemzet lelkében valami megtört, lassan nem marad olyan rétege a magyarságnak, amely ne érezhetné magát helyzetűnek, veszélyeztetettnek, fenyegetettnek.

„Középosztály, úgynevezett polgárság, amely tartást, öntudatot, identitást, gerincet stb. adhatna ennek az országnak, gyakorlatilag nem létezik, az értelmiségi már-már szitokszónak számít, pláne ha még liberális is, a keményen, összeszorított foggal dolgozó kisember pedig megnézheti, hová jut a kemény munkájával. Jellemzően kórházba, annak meg tudjuk, mi a vége.”

A nemzet lelke

Jóval több mint egymillióan vannak hazánkban azok a nyugdíjasok, akik havonta százezer forintnál szerényebb juttatásból kénytelenek megélni - derült ki egy budapesti konferencián a minap. További tömegeknek ennél csak minimálisan jut több. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy az amúgy több szempontból is kiszolgáltatott idősek jelentékeny hányadának helyzetét egyetlen hajszál választja el a totális kilátástalanságtól.

Bosszú

Józan ész.

Tovább nőtt a feszültség a Demokratikus Koalíció és a Modern Magyarország Mozgalom között, miután kiderült, hogy a MoMa több mint 30 körzetben indít rá jelöltet a szocialisták és a DK-sok indulójára – elemez a Hirado.hu.

„Lajos, ez egyre rosszabb. Elment a józan eszed – ezt üzente közösségi oldalán a liberálisok korábbi politikusa, Bodnár Zoltán Bokros Lajosnak. […] Bodnár Zoltán egy másik bejegyzésben személyes sértettségből fakadó kicsinyes bosszúnak, megbocsáthatatlan erkölcsi gyengeségnek tartja a MoMa lépését.”

Tovább nőtt a feszültség a DK és a MoMa között

Tovább nőtt a feszültség a Demokratikus Koalíció és a Modern Magyarország Mozgalom között, miután kiderült, hogy a Moma több mint 30 körzetben saját jelöltet állít. A DK-hoz közel álló internetes blogon például azt írták, „ez egy szemét húzás egy sértett embertől" - hangzott el az M1 Híradójában.

Foszlás

Mese hab nélkül.

A modern média kihalásra ítélte a mesemondást, a kulturális sokszínűség csökkenése pedig az életközösség összeomlása felé mutat – mondja Agócs Gergely népzenész-néprajzkutató a Mandiner.hu-nak.

„Az a fajta szeretet, ami a családon, a nemzetségen, a közösségen – később pedig az olyan, konstruált közösségeken, mint a nemzet – belül élt, ez az egymásra utaltság következményeként nagyon szoros kötelékeket hozott létre. Ma ezek a kapcsolódások szertefoszlani látszanak.”

Agócs Gergely: A magyarok már nem mesélnek egymásnak | Mandiner

A cigányok még mesélnek, a magyarok már nem mesélnek egymásnak - mondja Agócs Gergely népzenész-néprajzkutató a Mandinernek, aki szerint a modern média kihalásra ítélte a mesemondást, a kulturális sokszínűség csökkenése pedig az életközösség összeomlása felé mutat.

Terelés

A YouTube árnyoldalai.

Egy friss felmérés bizonyítja, hogy zavarja a gyerekek tanulását – írja a Blikk Online.

„Amikor megkérdezték a gyerekeket, hogy mi az, ami a leginkább el szokta terelni a figyelmüket, a többség azt válaszolta, hogy a YouTube. A videómegosztó után a legtöbben még a televíziót, majd a képmegosztó Snapchat alkalmazást mondták. Érdekes módon a Facebook csak negyedik helyen zárt, utána pedig az Instagram lett az ötödik elterelő ok.”

Szülők, figyelem: olyan dolog derült ki a Youtube-ról, amit fontos tudniuk!

Összesen 2000, 11 és 15 év közötti diákot kérdeztek meg tanulási szokásaikról. A felmérés során kiderült, hogy a magániskolák tanulói közül kevesebben fejezik be a házi feladat megírását, mint azok, akik állami iskolába járnak. Természetesen utána jártak annak is, hogy mi vonja el a figyelmüket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49031/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?