Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Akadály

Az életünk része.

A migráció globális jelenség, akár szeretjük, akár nem, az ENSZ új migrációs tervezete ebből indul ki – vázolja Birgit Van Hout, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztos európai képviselője a Hirado.hu cikkében.

„Közölte: az ENSZ abból indul ki, hogy egy globális problémára globális megoldást kell találni. Ezért fontos minden ország számára, köztük az uniós országok számára is, hogy foglalkozzanak ezzel az üggyel. Mindegy ugyanis, hogy milyen magasra emeljük az akadályokat az emberek előtt, az okok, amelyek kikényszerítik a migrációt, hogy az emberek elhagyják az országot, ahol addig éltek, továbbra is megmaradnak.”

„A migráció az életünk része, akár szeretjük, akár nem"

A migráció globális jelenség és az életünk része, az ENSZ új migrációs tervezete ebből indul ki - mondta el Birgit Van Hout, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztos európai képviselője az M1-nek adott interjújában. Múlt pénteken az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának szóvivője bírálta az új magyar törvénymódosítási javaslatot a civil mozgalmakról.

Érvelőkártya

Soros sillabusz.

A 444.hu arról ír, hogy előbukkant egy állítólagos fideszes kommunikációs sorvezető, mely szerint „Vona, Szél, Gyurcsány és főleg SOROS lebontják a kerítést, ahogy csak bírják, betelepítenek mindent migránccsal”.

„A Fideszben jó évtizede divat ez az érvelőkártyázás: 2009-ben is nyilvánosságra került egy EP-választásra szánt kis segédlet, 2014-ben meg a rezsicsökkentős érvrendszert foglalták össze egy oldalon, amit egy békéscsabai fideszes jó érzékkel az ellenzéki képviselőknek is elküldött. Legutóbb a Tiborcz-Elios-ügyhöz kaptak központi kommunikációs segítséget a képviselők, pontosan mit is kell hazudni, ha nem sikerülne elmenekülniük a kellemetlen kérdések elől.”

Így kell megsemmisíteni a Vona-, Szél- vagy Gyurcsány-párti érveket - ÁLLÍTÓLAG - 444

Állítólagos fideszes érvelőkártyára történő fényderülésről rántotta le leplet állítólag a Szabad Pécs című állítólagos helyi illetőségű független médiákum. Nagy meglepetés nincsen az egy nyomtatott oldalnyi sillabuszban (sillabuszon?

Index

Kényes téma.

A jó kormányzás Magyarország esetében csupán csak rossz vicc – állítja a Magyar Nemzet Online.

„A szabadságjogokat vizsgáló szempontban estünk vissza leginkább, itt az elmúlt hat évben tíz pontot vesztettünk. Csekély mértékben ugyan, de a Világbank szerint csökkent a politikai stabilitás és a terrorizmussal szembeni védettség mértéke is, miközben jelentősen, tíz ponttal esett vissza a magánszféra, elsősorban a piac szabályozásának minősége. Korrupciós indexünk nyolc ponttal romlott.”

Jó kormányzás? Rossz vicc!

Mitől lesz sikeres egy társadalom? - ezzel a kérdéssel foglalkozott egy korábbi cikkében a BBC. A brit közszolgálati hírportál örökzöld témát vett ismét elő. Annak a problémáját, hogy az egyes nemzetek fejlődési szintjét több száz éve miért a bruttó hazai össztermék, vagyis a GDP és a munkanélküliségi ráta helyzetével, trendjeivel kell jellemezni.

Zsugor

Kirabolt óceánok.

Az óceánok és tengerek térségének 55 százalékán folyik kereskedelmi halászat, azaz nagyobb területet aknáznak ki, mint amennyit mezőgazdasági célokra használnak a szárazföldön – írja az Origo.hu.

„Napjainkban a világtenger 17 nagy halászati körzetéből 14 számít kritikusan túlhalászottnak. A kifogható kereskedelmi halfajok mennyiségének drasztikus lecsökkenése ellenére 25 év alatt csaknem megkétszereződött a szolgálatban álló halászhajók száma. A túlhalászás miatt a kereskedelmi szempontból értékes fajok képtelenek a regenerálódásra, mindez pedig az érintett halpopulációk gyors zsugorodását eredményezi.”

Aggasztó méreteket ölt az óceánok kirablása

Több mint 70 ezer hajóról gyűjtött műholdas adatok segítségével egy nemzetközi kutatócsoport kimutatta, hogy az óceánok és tengerek térségének 55 százalékán folyik kereskedelmi halászat, azaz nagyobb területet aknáznak ki, mint amennyit mezőgazdasági célokra használnak a szárazföldön - derült ki a Scinece című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányból.

Vadászat

Színházi farm.

Felkészülten várja már a nagypapaszerepet Benkő Péter színművész, aki lelkesen mesél kiegyensúlyozott magánéletéről a Blikk Online-nak.

„Szeretném majd én is, ha lesz egyszer unokám, hogy ő is érezze jól magát velem, a nagypapájával, aztán ha tanul közben valami kis apróságot, annak én csak örülök. Mindenképp szeretném vele megszerettetni majd a természetet, hiszen én is édesapámtól – aki most lenne százéves – örököltem a természetközeliségem. Vele jártam vadászni is, de végül engem inkább a mező és az erdő szeretete fogott meg és a lovak – magyarázta Benkő, aki számára sokakkal ellentétben a művészet mindig csak második volt.”

Farmjáról jár fellépni Benkő Péter

Egy falu végén lakom, Annavölgyben, egy erdő közepén, így igazán idilli környezetben élhetek a feleségemmel és két lóval, két kutyával és még négy macskával. Ez a farm, ahol boldogan élünk évek óta Klaudiával (39) - avatta be hétköznapjaiba a Vasárnapi Blikk olvasóit Benkő Péter.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49077/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?