Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Áttörés

Vesztésre áll a rák.

Legalábbis az egereknél – vázolja a Népszava Online, mely Bakács Tibor kutatóorvossal érzelmezi az új kísérleti terápia eredményeit.

„A tumorba közvetlenül adtak be olyan molekulákat, amelyek növelték az immunsejtek aktivitását úgy, hogy azok nemcsak a kezelt tumort pusztították el, hanem a távoli kezeletlen daganatokat is. A kísérlet azt is mutatja, hogy ezzel az eljárással a helyileg alkalmazott kezelés a teljes szervezetben kifejti a hatását. És nemcsak egyfajta tumornál sikerült ezt az áttörést elérni. A kísérletben a kutatók az egereknél nem tapasztaltak autoimmun betegséget okozó mellékhatásokat sem.”

Vesztésre áll a rák, de még csak az egereknél

Eddig ez gyönyörű - értékelte lapunknak az új kísérleti terápia eredményeit Bakács Tibor kutatóorvos, ám gyorsan figyelmeztetett: az emberben sok minden másként működik. Valóban hatásos fegyvernek látszik a rák ellen a minap megismert immunterápiás eljárás, ám kérdéses, hogy pusztító hatását sikerül-e csak a daganatokra korlátozni.

Vérbosszú

Csecsen szorítás.

Két évtizede Európa még keblére ölelte a szabadságukért küzdő csecseneket, a helyzet azóta gyökeresen megváltozott, a romantikát kiszorította a maffiarealizmus – mutatja be a Magyar Nemzet Online.

„A németeket megrettentik a harcosok mentalitásán alapuló kaukázusi hagyományok, a becsületkódex, az állandó törekvés a dominanciára. Távol a hazától is megmarad a klánstruktúra, az egymás közötti leszámolások és a vérbosszú. A lakóhelyükül szolgáló kollégiumokban a félelem légkörét alakítják ki, rátámadnak a többi migránsra, még a nőkre és a gyerekekre is. És még csak nem is alkoholos befolyásoltság vagy valamilyen érzelmi hatás alatt, hanem csupán azért, hogy mindent a kezükben tartsanak.”

Nyugat-Európa a csecsen maffia szorításában

A csecsenek tömegesen a múlt század 90-es éveiben, az első, majd a második csecsen háború tetőfokán érkeztek Nyugat-Európába, számukat ma mintegy 300 ezerre teszik. A legnagyobb, nagyjából 60 ezres közösségük Franciaországban él, s hivatalos adatok szerint országonként 30-45 ezren telepedtek le Németországban - ott nő a leggyorsabban a diaszpóra -, Ausztriában és Belgiumban is.

Tempó

Stratégiai nyersanyag.

Ádáz verseny folyik a kobaltért, a világ vezető elektronikai cégei egymásra licitálva, hosszú tavú szerződésekkel igyekeznek biztosítani szükségleteiket – elemez a Hirado.hu.

„Az elektromos autók terjedésével ugyanis fontos versenytársat kaptak a mobilgyártók és az elektronikai cégek. Míg egy mobiltelefonhoz néhány gramm kobalt szükséges, addig egy elektromos autó lítiumos akkumulátorához ennek legalább ezerszerese kell. A kitermelés ugyanakkor nehezen tudja tartani a tempót a kereslettel, és ahogy zöldautók elterjedése is 2025 után várható, ezzel párhuzamosan ugrásszerűen nő a stratégiai nyersanyag iránti igény.”

Ádáz verseny a kobaltért, a jövő stratégiai nyersanyagáért

Az elektromos autókban és a mobiltelefonokban is használt lítium-ion akkumulátorok egyik nélkülözhetetlen komponense a kobalt. A világ vezető elektronikai cégei egymásra licitálva, hosszú tavú szerződésekkel igyekeznek biztosítani szükségleteiket. A dél-koreai akkumulátorgyártó például magyar leányvállalata számára kötötte le az egyik kongói bánya teljes kapacitását. Az elmúlt két évben a nyersanyag ára négyszeresére ugrott és további növekedésre lehet számítani.

Gipsz

Morális döntés.

A Nemzeti Színház színésze, Blaskó Péter 2008-ban visszautasította a Gyurcsány-kormány által megítélt Kossuth-díjat, amelyet az Orbán-kormánytól vett át végül 2011-ben – erről is beszélget vele az Origo.hu.

„A Kossuth-díjat muszáj volt visszaadni. Ma is vállalom az akkor közzétett nyílt levelem minden szavát, amelyben felsoroltam, miben és mennyit ártott Gyurcsány Ferenc az országnak. Utólag sokan mondták, miért nem vettem át a díjat, nem számított a velejáró sok pénz? Ötletek is felmerültek: ha begipszeltetem a karom, a kézfogást is megúsztam volna. De ez egy morális döntés volt, nagyon sokan megértették a jelentőségét.”

Blaskó Péter: a Gyurcsánytól át nem vett Kossuth-díj és sok más történet

A Nemzeti Színház Kossuth-díjas színésze már kamaszkorában azon törte a fejét: miként változik át a színész civil alakból színpadi figurává, miként érkezik vissza hétköznapi valójába? A színművészeti főiskolán Várkonyi Zoltán osztályában kezdte megérteni, elsajátítani hivatása csínját-bínját. A Nemzeti Színházban kezdte a pályát, majd évtizednél is több időt töltött vidéken.

Babatéma

A terhesség csodája.

A Lokál Online arról ír, Kulcsár Edina kisbabát vár szerelmétől Csutitól, pedig az egykori szépségkirálynő hormonális betegsége miatt kevés esély volt arra, hogy természetes úton kerüljön áldott állapotba.

„Az orvos azt mondta, nagyon nehéz lesz teherbe esni, mindössze tíz százalék esélyt látott rá – mesélt betegségéről az újdonsült kismama, aki fel volt rá készülve, hogy akár a lombikprogram segítségével eshet csak teherbe. A pár a diagnózist követően épp elengedte a babatémát, de a pici pont akkor fogant meg.”

Kulcsár Edina: Csoda, hogy teherbe estem | Lokál

Edina és párja már két éve eldöntötte, hogy gyermeket szeretnének, de mindeddig hiába próbálkoztak, amihez nagyban hozzájárult Edina hormonális betegsége. - Kiderült, hogy PCOS-em van, vagyis policisztás petefészek szindrómával küzdök, ami egy hormonális betegség. Drasztikus beavatkozást ajánlottak, de nem vállalkoztam rá, inkább úgy döntöttem, várok.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49128/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?