Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Iszonyat

Európára támadhat Afrika.

Zsiday Viktor ismert befektetési tanácsadó felhívja a figyelmet: Afrika népessége 2050-re megduplázódik, és a jelenlegi trendeket figyelembe véve minden harmadik afrikai Európában keresi boldogulását – olvasható a Lokál Online-on.

„Nigéria a világ harmadik legnépesebb országa lesz. Nyilvánvaló, hogy ha nem tudnak az afrikai országok nagyon gyorsan modernizálódni (és egyelőre szociokulturálisan nem nagyon látszik, hogy be tudnák járni a kínai, koreai vagy japán utat), akkor iszonyatos mennyiségű ember fog megpróbálni jobb megélhetést keresni, méghozzá nyilván a 'közeli' Európában – figyelmeztet a közgazdász, aki azt is hozzáteszi: … és ezt az európai társadalmak nem nagyon tudják és akarják kezelni majd. Amíg ezt a problémát az európai mainstream politikusok nem ismerik fel és el, addig az europopulista vonal egyre erősödni fog, teljesen jogosan.”

Európába költözne Afrika harmada | Lokál

Bár a 2017-es évről egzakt adatok még nem állnak rendelkezésre, 2015-2016-ban több mint 2,5 millió bevándorló érkezett Európába, az ENSZ migrációs becslései szerint viszont Afrika népessége 2050-re megduplázódik, és a jelenlegi trendeket figyelembe véve minden harmadik afrikai gondolja úgy, hogy majd Európában találja meg boldogulását.

Bukás

Pőre igazságok.

A Magyar Nemzet Online szerint Hódmezővásárhely tanulsága: a mocskos kampány visszaüt, az emberek nem ostobák, képesek megfontoltan, higgadtan, összeszedetten dönteni.

„Orbán Viktor és a Fidesz tévedett. Nem először. (Még nem utoljára.) Azt hitték, ha üvöltve és szakadatlanul ismételgetik hazugságaikat, ha sulykolnak, sulykolnak, sulykolnak – mintha nem lenne holnap, hogy ezzel az elcsépelt fordulattal éljek –, az bőven elegendő. Hát nem. Holnap mégiscsak van. Ha már ma paródia lesz a hazudozásból és a sulykolásból, akkor holnap mindenki számára felismerhetővé válnak a pőre igazságok.”

Az orbánizmus bukása

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás számtalan tanulsága közül kettő kiemelten fontos. Az egyik: érdemes elmennünk szavazni, részvételünknek és voksainknak súlya van. Eredménye is. A másik: a mocskos kampány visszaüt, az emberek nem ostobák, képesek megfontoltan, higgadtan, összeszedetten dönteni. Orbán Viktor és a Fidesz tévedett. Nem először. (Még nem utoljára.)

Esély

Ellenzéki alkudozás.

Szinte minden ellenzéki pártvezető az összefogás fontosságát hangsúlyozta, de közben bírálták is egymást Hódmezővásárhely után – boncolgatja a Hirado.hu.

„Dúró Dóra szerint az MSZP-re adott szavazatok elvesznek. A jobbikos politikus szerint a szocialisták az Országgyűlésbe se jutnak be, így nincs értelme velük tárgyalni. 'Nem egy győzelemre esélyes pártról beszélünk, sőt, könnyen lehet, hogy az MSZP ki fog esni az Országgyűlésből a választás eredményeképpen' – nyilatkozta Dúró Dóra. A jobbikos országgyűlési képviselő tovább is ment, szerinte az LMP sem jut be az Országgyűlésbe.”

Folytatódik az alkudozás az ellenzéki oldalon

Újult erővel folytatódott az alkudozás és a vita az ellenzéki oldalon a hódmezővásárhelyi választás után. Szinte minden ellenzéki pártvezető az összefogás fontosságát hangsúlyozta, de közben bírálták is egymást: van, aki szerint az LMP erőtlen, az MSZP kieshet az Országgyűlésből, és az sem egyértelmű, hogy ki akar és ki nem hajlandó együttműködni a Jobbikkal.

Motiváció

Személyiségünk fejlődése.

Mi az, amit az anyaméhből hozunk magunkkal, és mit tesznek ehhez hozzá élményeink? – a világhírű pszichológusnő, Carol Dweck legújabb tanulmányát az Origo.hu elemzi.

„Dweck nagyon fontosnak tartja, hogy gyermekeinket a megfelelő motivációval a növekedési szemlélet felé tereljük. Véleménye szerint az a fajta dicséret, amely a gyerek képességeit ismeri el ('jól van, nagyon okos vagy'), a rögzített szemléletre hajlamosít, míg a kitartás dicsérete ('jól van, látom, nagyon keményen dolgoztál') a növekedésközpontú szemlélet kialakulásának kedvez.”

Ez a három alapvető igény alakítja személyiségünk fejlődését

Hogyan fejlődik személyiségünk? Mi az, amit az anyaméhből hozunk magunkkal, és mit tesznek ehhez hozzá élményeink? A világhírű pszichológusnő, Carol Dweck legújabb tanulmányában ezeket az évezredes kérdéseket boncolgatja. A Psychological Review című folyóirat aktuális számában Carol Dweck, a Szemléletváltás - A siker új pszichológiája (angol eredetiben: Mindset: The New Psychology of Success) című bestsellerével világhírt szerzett pszichológusnő tudományterületének néhány legrégibb és leginkább vitatott kérdését járja körül.

Pocak

Bomba forma.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Fazekas-Zur Krisztina áldott állapotban is surfski versenyt tudott nyerni az USA-ban – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Jól sikerült, szoros küzdelemben első lettem. Pocak is beszállt a versenybe, és a második felét végigrugdosta – számolt be hétvégéjéről Fazekas-Zur közösségi oldalán, s arról is mesélt, hogyan élte meg a viadalt gyermekével a szíve alatt. – Az utolsó kilométeren úgy döntött, bukfencezik egyet, így rövid időre megálltam megvárni, míg befejezi, és kényelembe helyezkedik. Fantasztikus érzés!”

Ez igen: hat hónapos terhesen is versenyt nyert olimpiai bajnok kajakosunk

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos ezúttal egy USA-beli versenyen indult el, ahol az úgynevezett surfskiben - azaz szakága tengeri változatában - az ötmérföldes, vagyis mintegy nyolc kilométeres távot 43 perc 3 másodperces idővel teljesítette. A hölgyek között nyert, az összetettben pedig hatodikként végzett, csak öt férfi tudta megelőzni a kismamát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49177/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Katalin 2018-02-27 07:57:27
Annak idején sok mindent elolvastunk a gyermekek nevelésével, fejlődésével kapcsolatban (Ranschburg, Piaget stb) Minket legjobban az a gondolat fogott meg, hogy soha ne az ember minősítsük, hanem a tettét, tevékenységét. Amit a cikkben is említ. Nem azt mondom, hogy ügyes vagy, hanem azt, hogy jó, szép, amit csináltál. Nem azt mondom, hogy rossz vagy, hanem azt, hogy helytelen, amit tettél. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon beválik.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?