Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Képlet

Új ellenség

A Magyar Nemzet Online arról ír, a korábban mindenhatónak vélt sorosozás állítólagos fideszes letekerésének oka, hogy Orbán immár hazai ellenfeleit látja veszélyesebbnek.

„Az orbánizmus nem tűnik el, csak átalakul újfent. Annyiszor megtette már, hogy most sem fájhat a száznyolcvan fokos fordulat. A képlet mélységesen egyszerű. Miként a miniszterelnök már hétfőn megfogalmazta, az a kérdés, hogy bevándorlóország leszünk-e vagy sem. Ám aki azzá tenné hazánkat, az mostantól nem annyira Soros, mint amennyire a DK-tól a Jobbikig terjedő szivárványkoalíció. Hogy ilyen nincs, nem számít. Hogy senki nem bontaná le a kerítést, még kevésbé számít.”

Komcsik és bolsik

A korábban mindenhatónak vélt sorosozás állítólagos fideszes letekerésének van egy eddig nem nagyon elemzett vonatkozása is. A migránsokra, Brüsszelre és az agg milliárdosra azért volt szüksége Orbán Viktornak, mert hosszú ideig nem volt masszív itthoni ellenfele, amelyet veszélyesnek láttatva pontosíthatta volna önmaga pozícióját, illetve félelmetesnek minősíthette volna a bármikori választások tétjének súlyát.

Blöff

Soros marad.

A Mandiner.hu kamunak nevezi a Simicska-média értesülését, hogy a Fidesz leállítaná a Soros-kampányt, hiszen – folytatja – a migráció kérdése a való világ, nincs ebben semmi szemfényvesztés.

„A migráció kérdése nem egy kommunikációs blöff, ez a való világ, nincs ebben semmi szemfényvesztés. Azok szeretnék elhitetni, hogy csak taktikai okokból folytat bevándorlásellenes politikát a kormány, akik annak idején álproblémának nevezték az akkor kibontakozó bevándorlási válságot. Miután a kerítésnek köszönhetően enyhült a hazánkra nehezedő nyomás, az ellenzék ott folytatja, ahol abbahagyta. Számukra az Európára leselkedő veszély csupán egy, a Fidesz kampányközpontban kifőzött mesterterv.”

Szalma György: A Fidesz nem vonul vissza | Mandiner

Kamu a Simicska-média értesülése, hogy a Fidesz leállítaná a Soros-kampányt. A migráció kérdése nem egy kommunikációs blöff, ez a való világ, nincs ebben semmi szemfényvesztés. A Magyar Nemzet és az Index Fideszes forrásokra, pontosabban a Fidesz pártközpontjában elhangzott utasításokra hivatkozva közölte, hogy a kormánypártok a kampány hátralevő részében nem foglalkoznak többet Soros György által finanszírozott szervezetek tevékenységivel, illetve a migráció kérdésével, mivel a vásárhelyi kudarc után belátták, hogy változtatni kell a választóknak szánt üzenetek tartalmán.

Komédia

Se veled, se nélküled.

Az ellenzéki összefogás lehetősége nem először merül fel: a pártok viszont egyre távolabb kerülnek a megoldástól – fogalmaz a Hirado.hu.

„Egy Monty Python show kirajzolódásaként foglalta össze a jobbikos Z. Kárpát Dániel, hogy szerinte az ellenzéki összefogás jobban hasonlít egy komédiához, mint valódi politikához. A Jobbik alelnöke szerint rajtuk kívül kizárólag törpepártok vannak az ellenzéki oldalon, akik csak egymással vannak elfoglalva.”

Továbbra is kérdéses a Jobbikkal való együttműködés a baloldalon

Az összefogás lehetősége nem először merül fel: a pártok viszont egyre távolabb kerülnek a megoldástól. A Jobbik szerint a baloldalon már csak törpepártok viaskodnak egymással, a szocialisták szerint viszont a Jobbikra leadott szavazatok a kukába mennek. A Nézőpont intézet ügyvezetője az M1-en úgy fogalmazott, hiába akar az ellenzék összefogást, ha a résztvevők valójában ki nem állhatják egymást - hangzott el az M1 Híradójában.

Vízió

Megtévesztő adatok.

Az Origo.hu azt állítja, manipulatív mérésekkel riogat a Republikon Intézet, mely arról számolt be, hogy 2017 nyara óta nem volt ilyen alacsonya Fidesz támogatottsága, mint most.

„A Republikon mostani adata – alighanem politikai célzattal – sántít, a Fidesznek 'mért' állítólagos rossz adat a legtöbb kutató szerint a párt valós, régóta változatlan támogatottsága. A korábbi túlmérés és a mostani zuhanás vizionálásával csupán az a Republikon célja, hogy a kampányban a Fidesz támogatottságának visszaeséséről szóljanak a hírek.”

Manipulatív mérésekkel riogat a Republikon

A Republikon Intézet arról számolt be, hogy méréseik szerint 2017 nyara óta nem volt ilyen alacsonya Fidesz támogatottsága. A pánikkeltő cím mögött feltehetően tudatos manipuláció állhat, hiszen a volt SZDSZ utódszervezetként működő intézet tavaly még irreálisan magas, közel 60 százalékra mérte fel a kormánypártot - a megtévesztésről a Figyelő számolt be.

Polcsöprés

Kelendő a klozetpapír.

Hatalmas pánik és felvásárlási láz tört ki Tajvanon, miután a papírgyártók közölték, hogy március közepétől nagymértékben megemelik áraikat – írja a Lokál Online.

„A hír hallatán a Kínai Köztársaság lakói olyan szinten kiürítették az ország hipermarketjeinek vécépapírkészletét, hogy még az online kereskedők is teljesen kifogytak az árukészletből. A pánikot látva a tajvani miniszterelnök nyugalomra intette az ország lakóit és arra kért mindenkit, hogy ne kezdjenek el ész nélkül vásárolni. Az áremelés egyébként a legtöbb papíralapú tisztálkodási, tisztítási termékre kiterjedhet.”

WC-papír-pánik lett úrrá Tajvanon | Lokál

A hír hallatán a Kínai Köztársaság lakói olyan szinten kiürítették az ország hipermarketjeinek vécépapírkészletét, hogy még az online kereskedők is teljesen kifogytak az árukészletből. A pánikot látva a tajvani miniszterelnök nyugalomra intette az ország lakóit és arra kért mindenkit, hogy ne kezdjenek el ész nélkül vásárolni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49270/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?