Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Egy világnap margójára

Az idei esztendőben megközelítőleg 235 világnapot, nemzetközi akciónapot ünnepelünk a figyelemfelhívás jegyében, globálisan vagy számos országra kiterjedően. A Magyar Kultúra Napja, a Rákellenes Világnap, s az Idegenvezetők Világnapja már a hátunk mögött van a naptárban. Utóbbi szinte még csak órákkal ezelőtt zárult s annak ellenére, hogy éppen most élvezhettük az idei tél leghidegebb napjait, kirobbanó sikert könyvelhetünk el. A mostoha körülmények ellenére is közel 10.000 ember vett részt rajta.

Az Országháztól a Szent István Bazilikáig, a Nagyboldogasszony templomtól a Pesti Vigadóig, a Pál-völgyi-barlangtól a Tabánig, a pesti városfalak mentén, a Terézváros egykori villáit megtekintve, vagy éppen a sör magyarországi történetéről mindent megtudva tölthettük el ezeket a napokat.

45 buszos-, és 6 hajós túra, 3 különjáratú villamos és egy menetrend szerinti járat a BKK-val közös szervezésben, több mint 120 séta, épület megtekintés és tematikus programból válogathattunk február 22-25 között. Ezeken közel 120 idegenvezető vett részt, többen a járművek mellett, gyalogos túrákat is vezettek, és négy napon át csakis azon fáradoztak, hogy feledhetetlen élményekkel ajándékozzanak meg minket, utasokat, látogatókat. A végeredmény? A számos köszönő levél és a partnerek visszajelzései alapján, kirobbanó siker.

A rendezvény főszervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Az eseménnyel a BKIK fő célja, hogy tovább erősítse Budapest turisztikai és gazdasági szerepét, egyúttal felhívja a figyelmet Budapest rejtett értékeire, az idegenvezetők szakmai felkészültségére és értékteremtő munkájára. A BKIK és a Bevásárló Utcák Menedzsmentje (BUM) azért is vállalt komoly szerepet a szervezésben, mert az egyik fő céljuk a Budapest területén működő vállalkozások és üzletek támogatása és népszerűsítése.

A kamara számára fontos az idegenvezetők helyzetének javítása, elismertségük fokozása.

Nem csak azért, mert ők Magyarország nagykövetei, hanem azért is, mert ha az idegenforgalom jól teljesít, akkor az kihat a kereskedelemre és vendéglátásra, mely ágazatokban működik a legtöbb kis- és középvállalkozás is.

Természetesen a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), mint társszervezők is temérdek munkaórát szenteltek annak, hogy mi, akik szerettük volna jobban megismerni városunkat, és annak történelmét, mesésen szórakozzunk. A budapesti idegenvezetőknek pedig volt dolga bőséggel, hiszen a főváros nevezetességeiből és történelmi értékeiből akad nem is kevés.

Ha ezúttal lemaradt a programokról, akkor már most jegyezze fel naptárjába, hogy jövőre részese legyen. De nincs ok elkeseredésre, hiszen a Bevásárló és Tematikus utcák egész évben várják a látogatókat különböző egyedi programokkal. Kísérje figyelemmel a www.bevasarloutca.hu vagy a www.bkik.hu oldalakat!

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49292/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Búcsút inthetünk egy óra alvásnak, hajnalban óraátállítás

2018.03.24. 15:15
Vasárnap nálunk is elkezdődik a nyári időszámítás, hajnali két órakor háromra kell előreállítani az órákat.

Iszlamista terror Franciaországban: meghalt a hős rendőr

2018.03.24. 08:30
Önként vállalta, hogy a marokkói iszlamista merénylő által élő pajzsként használt túsz helyett a túszejtővel marad. Torkán érte a lövés.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Brüsszel tovább húzza az időt kvóta-ügyben

2018.03.23. 13:20
Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Halálos terrortámadás Dél-Franciaországban

2018.03.23. 12:15
Túszokat ejtettek egy francia szupermarketben, az Iszlám Állam magára vállalta a támadást. Két halálos áldozatról tudunk.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Robbanás Csehországban - több halott is van

2018.03.22. 11:55
Legalább hat halottja és több súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely ma délelőtt történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou vegyiművekben.

Mi változott két évvel a brüsszeli terror után? Semmi…

2018.03.22. 10:15
Két esztendővel ezelőtt iszlamista terroristák robbantottak Brüsszel repülőteréb és a Maelbeek metróállomáson, a merényleteknek 32 halálos áldozata volt. Mi változott az …

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?