Blogolj!

Blogstar kávéház

Lájkvadászat

Virtuális hadviselés.

A miniszterelnök-jelöltek versenyében Vona Gábor (Jobbik) és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) több lájkot, illetve elérést produkál a közösségi médiában, mint Orbán Viktor – elemezget a 24.hu.

„Az emberek továbbra is szeretik szidni a politikusokat – átlagosan a spontán említések csupán 14,1 százaléka volt pozitív. Átlag fölött pedig egyetlen jelöltnek sem sikerült teljesíteni. A legkevesebb pozitív megjegyzést Szigetvári Viktor (7%) és Szél Bernadett (9%) szedte össze, a többiek a 11,6-13,8 százalékos sávban váltottak ki pozitív megszólalásokat. A legmagasabb arányú pozitív megjegyzést Orbán Viktornak sikerült begyűjtenie, összesen 13,8 százalékot.”

Vona Gábor nyerte a lájkversenyt

Ha csak az MSZP és a DK nem indít egymással szemben jelöltet, a Fidesz könnyen alkotmányozó többséget szerez. Ha szélesebb az együttműködés, Budapest nyerhető az ellenzék számára. Republikon-mandátumbecslés.

Hitelesség

Robbanásközelben a Jobbik.

A Hirado.hu összefoglalója szerint komoly feszültséget okoz a Vona-párton belül a baloldallal tervezett összefogás.

„A Jobbik arculata nem változott, csak most mást mondanak – erről beszélt Gerő András az M1-nek. A történész úgy fogalmazott: a pártot ugyanazok formálják, mint akik korábban a nemzeti radikális vonalat is, ezért hiába hirdettek fordulatot, az nem hiteles. Gerő András úgy fogalmazott: Most már azt mondják, hogy nem cigányellenesek, nem zsidóellenesek meg mindenféle ilyeneket. Lehet ilyet mondani, de akkor tessék hitelesíteni.”

Feszültséget kelt a Jobbikban a baloldali összefogás

Továbbra is kérdés, hogy a Jobbik csatlakozik-e a baloldali pártokhoz. A választási szabályok miatt ahhoz már túl késő van, hogy Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc és például Karácsony Gergely közös listán szerepeljen, de az egyéni jelölteknél még lehet összefogás. Sajtóhírek szerint ez ugyanúgy megosztja a Jobbikosokat, mint a néppártosodás.

Visszafogás

Kormányzati feledékenység.

A hitelkárosultak, azon belül is a devizahitelesek hiába várják megmentésüket – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Egyelőre szünetelnek ugyan a végrehajtások és a kilakoltatások, mert piaci információk szerint a követeléskezelők a választásig visszafogják magukat, de azt követően ismét számítani lehet a kilakoltatások és végrehajtások számának az emelkedésére. Annál is inkább, mert évente több száz milliárd forintnyi nem fizető hitel került követeléskezelőkhöz.”

Mikor fogy el a türelem?

A hódmezővásárhelyi fiaskó után egy pillanatra lefulladt a Fidesz Soros-motorja, majd ismét lendületet vett. Igaz, a gyűlölködő propaganda mellett a választók megnyerése érdekében megkezdődött az eredmények felsorolása, illetve az ígérgetések sora. Az egyik fontos panel a lakhatás, illetve annak támogatása.

Korlát

Jó kompromisszum.

A Mandiner.hu arról ír, szükségszerű és helyes dolog a határon túli magyarok választójoga, mert a külföldön élő, de állampolgársággal rendelkezők választójoga nem a kivétel, hanem a fő szabály szerte Európában.

„A választott megoldás, amelyben a határon túl élő, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező állampolgárok csupán az országos listára szavazhatnak, jó kompromisszumnak tűnik. Jó kompromisszumnak tűnik azért, mert beleszólást biztosít az egyik oldalról, másrészt – tekintve, hogy az egyéni választókerületben leadott szavazat nagyjából háromszor annyit ér, mint az országos listán leadott szavazat – viszont ezt a befolyást korlátok között is tartja.”

Orbán Balázs: Szükségszerű és helyes dolog a határon túliak választójoga | Mandiner

A külföldön élő, de állampolgársággal rendelkezők választójoga nem a kivétel, hanem a fő szabály szerte Európában. Nemzetpolitikai szempontból a XXI. század és az azzal együtt járó modernitás a mi oldalunkon áll. Az anyaországi és a határon túli közösségek közötti kapcsolatok megolajozódása pedig a XXI. század modernitásának nem várt ajándéka.

Zátony

Görög öröme.

Vetélése után újra babát vár Görög Zita műsorvezető, mégpedig a futballista Laczkó Zsolttól – írja a Lokál Online.

„A kapcsolatuk nem indult könnyen, hiszen mindketten egy nehéz időszak után találtak egymásra. A modell korábbi kapcsolatai rendre zátonyra futottak, ráadásul három évvel ezelőtt elvetélt. Most viszont hatalmas az öröm, hiszen párját két gyermeke is elfogadta.”

Görög Zita vetélése után újra babát vár | Lokál

Volt egy megérzésem, hogy terhes vagyok, két gyerek után ez nem is furcsa. Már tudtam, hogy nem fog megjönni a menzeszem, amikor megkértem Zsoltit, hogy vegyen egy terhességi tesztet. Mondtam neki, hogy készüljön, mert biztos hogy várandós vagyok. (...) Másnap reggel elvégeztem a tesztet. Zsolti épp a fogát mosta, amikor megmutattam a pozitív eredményt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49322/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?