Blogolj!

Blogstar kávéház

Lájkvadászat

Virtuális hadviselés.

A miniszterelnök-jelöltek versenyében Vona Gábor (Jobbik) és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) több lájkot, illetve elérést produkál a közösségi médiában, mint Orbán Viktor – elemezget a 24.hu.

„Az emberek továbbra is szeretik szidni a politikusokat – átlagosan a spontán említések csupán 14,1 százaléka volt pozitív. Átlag fölött pedig egyetlen jelöltnek sem sikerült teljesíteni. A legkevesebb pozitív megjegyzést Szigetvári Viktor (7%) és Szél Bernadett (9%) szedte össze, a többiek a 11,6-13,8 százalékos sávban váltottak ki pozitív megszólalásokat. A legmagasabb arányú pozitív megjegyzést Orbán Viktornak sikerült begyűjtenie, összesen 13,8 százalékot.”

Vona Gábor nyerte a lájkversenyt

Ha csak az MSZP és a DK nem indít egymással szemben jelöltet, a Fidesz könnyen alkotmányozó többséget szerez. Ha szélesebb az együttműködés, Budapest nyerhető az ellenzék számára. Republikon-mandátumbecslés.

Hitelesség

Robbanásközelben a Jobbik.

A Hirado.hu összefoglalója szerint komoly feszültséget okoz a Vona-párton belül a baloldallal tervezett összefogás.

„A Jobbik arculata nem változott, csak most mást mondanak – erről beszélt Gerő András az M1-nek. A történész úgy fogalmazott: a pártot ugyanazok formálják, mint akik korábban a nemzeti radikális vonalat is, ezért hiába hirdettek fordulatot, az nem hiteles. Gerő András úgy fogalmazott: Most már azt mondják, hogy nem cigányellenesek, nem zsidóellenesek meg mindenféle ilyeneket. Lehet ilyet mondani, de akkor tessék hitelesíteni.”

Feszültséget kelt a Jobbikban a baloldali összefogás

Továbbra is kérdés, hogy a Jobbik csatlakozik-e a baloldali pártokhoz. A választási szabályok miatt ahhoz már túl késő van, hogy Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc és például Karácsony Gergely közös listán szerepeljen, de az egyéni jelölteknél még lehet összefogás. Sajtóhírek szerint ez ugyanúgy megosztja a Jobbikosokat, mint a néppártosodás.

Visszafogás

Kormányzati feledékenység.

A hitelkárosultak, azon belül is a devizahitelesek hiába várják megmentésüket – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Egyelőre szünetelnek ugyan a végrehajtások és a kilakoltatások, mert piaci információk szerint a követeléskezelők a választásig visszafogják magukat, de azt követően ismét számítani lehet a kilakoltatások és végrehajtások számának az emelkedésére. Annál is inkább, mert évente több száz milliárd forintnyi nem fizető hitel került követeléskezelőkhöz.”

Mikor fogy el a türelem?

A hódmezővásárhelyi fiaskó után egy pillanatra lefulladt a Fidesz Soros-motorja, majd ismét lendületet vett. Igaz, a gyűlölködő propaganda mellett a választók megnyerése érdekében megkezdődött az eredmények felsorolása, illetve az ígérgetések sora. Az egyik fontos panel a lakhatás, illetve annak támogatása.

Korlát

Jó kompromisszum.

A Mandiner.hu arról ír, szükségszerű és helyes dolog a határon túli magyarok választójoga, mert a külföldön élő, de állampolgársággal rendelkezők választójoga nem a kivétel, hanem a fő szabály szerte Európában.

„A választott megoldás, amelyben a határon túl élő, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező állampolgárok csupán az országos listára szavazhatnak, jó kompromisszumnak tűnik. Jó kompromisszumnak tűnik azért, mert beleszólást biztosít az egyik oldalról, másrészt – tekintve, hogy az egyéni választókerületben leadott szavazat nagyjából háromszor annyit ér, mint az országos listán leadott szavazat – viszont ezt a befolyást korlátok között is tartja.”

Orbán Balázs: Szükségszerű és helyes dolog a határon túliak választójoga | Mandiner

A külföldön élő, de állampolgársággal rendelkezők választójoga nem a kivétel, hanem a fő szabály szerte Európában. Nemzetpolitikai szempontból a XXI. század és az azzal együtt járó modernitás a mi oldalunkon áll. Az anyaországi és a határon túli közösségek közötti kapcsolatok megolajozódása pedig a XXI. század modernitásának nem várt ajándéka.

Zátony

Görög öröme.

Vetélése után újra babát vár Görög Zita műsorvezető, mégpedig a futballista Laczkó Zsolttól – írja a Lokál Online.

„A kapcsolatuk nem indult könnyen, hiszen mindketten egy nehéz időszak után találtak egymásra. A modell korábbi kapcsolatai rendre zátonyra futottak, ráadásul három évvel ezelőtt elvetélt. Most viszont hatalmas az öröm, hiszen párját két gyermeke is elfogadta.”

Görög Zita vetélése után újra babát vár | Lokál

Volt egy megérzésem, hogy terhes vagyok, két gyerek után ez nem is furcsa. Már tudtam, hogy nem fog megjönni a menzeszem, amikor megkértem Zsoltit, hogy vegyen egy terhességi tesztet. Mondtam neki, hogy készüljön, mert biztos hogy várandós vagyok. (...) Másnap reggel elvégeztem a tesztet. Zsolti épp a fogát mosta, amikor megmutattam a pozitív eredményt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49322/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?