Blogolj!

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyében.

Miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát és ezzel megszűnt az eljárás folytatásának akadálya, a főügyészség tegnap elrendelte a csütörtökön felfüggesztett nyomozás folytatását a büntető eljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően.

A továbbfolytatott eljárásban a NAV Dél-alföldi Bűnügy Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályának nyomozói pénteken este őrizetbe vették Czeglédy Csabát. Tették ezt figyelemmel arra, hogy a jogerősen egyébként korábban adócsalásért elítélt gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának veszélye, a szökés veszélye és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. Az őrizetbe vétel alapja másrészt az volt, hogy az eddig a gyanúsítás tárgyává tett bűncselekményeken túlmenően további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, mint új körülmény is felmerült. Az újabb bűncselekmény esetében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte tavaly novemberben, majd az egyesítésre került jelen ügyhöz és a főügyészség a nyomozás folytatására a NAV-ot jelölte ki.

A nyomozást továbbra is a NAV folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett, figyelemmel arra, hogy Czeglédy Csaba mentelmi joga nem közjogi tisztség betöltésén alapul, ezért a nyomozás teljesítése nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatását az őrizetbe vételt követő 24 órán belül, vagyis a mai napon a nyomozó hatóságnak meg kell kezdenie a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján.

Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül a főügyészség indítványozni fogja gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt – kaptuk a tájékoztatást a Csongrád Megyei Főügyészségtől.

(rual)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49382/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-03 12:37:15
Én igazán csak akkor fogok örülni, ha végleg "brvarrják" hosszabb időre és kényszerítik a károk megtérítésére! Ha már valakinek ilyen jó S havi jövedelme, nehogy már az általa okozott kárt a Kormány fizesse helyette!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Letartóztatták Joób Márton képviselőt, Botka László bizalmasát

2020.07.30. 12:40
Hatalmas pácban a szegedi balliberális önkormányzati képviselő. Az ügyészség szerint a vizsgált bűnszervezet több mint 250 millió forintos vagyoni hátrányt …

Kocsis Máté: minden eszközzel fel kell lépni a pedofil bűncselekmények ellen

2020.07.12. 07:50
A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs, és nem is lehet bocsánat, vagy megértés - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió …

A NAV cáfolta, hogy maszkokat foglalt volna le

2020.03.21. 16:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Simonka György tagadja bűnösségét

2020.01.14. 19:30
Megkezdődött az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és 32 társa ellen indult büntetőeljárásban. A terhelteket az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó …

Két bűnügyben is gyanúsított lett Varju László

2020.01.07. 04:15
A DK-s képviselő izzadhat, hogyan mászik ki a slamasztikából.

Lövöldözés volt a London Bridge-nél

2019.11.29. 15:35
Késes támadót lőttek le a rendőrök péntek délután London belvárosában. Ketten meghaltak, és többen megsérültek a merényletben, melyet terrorcselekménynek nyilvánítottak.

Újabb késelések történtek Londonban

2019.11.24. 11:20
Két halálos késelés is volt Londonban a hétvégén. Az áldozat mindkét esetben fiatal volt.

Czeglédy Csaba már a fővárosban is megvetette a lábát

2019.11.07. 20:50
Az ügyvédet hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolják, de ez szemmel láthatóan nem nagyon érdekli Erzsébetváros és Rákospalota új polgármesterét, akik Czeglédy …

Ezeket a cikkeket olvastad már?