Blogolj!

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyében.

Miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát és ezzel megszűnt az eljárás folytatásának akadálya, a főügyészség tegnap elrendelte a csütörtökön felfüggesztett nyomozás folytatását a büntető eljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően.

A továbbfolytatott eljárásban a NAV Dél-alföldi Bűnügy Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályának nyomozói pénteken este őrizetbe vették Czeglédy Csabát. Tették ezt figyelemmel arra, hogy a jogerősen egyébként korábban adócsalásért elítélt gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának veszélye, a szökés veszélye és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. Az őrizetbe vétel alapja másrészt az volt, hogy az eddig a gyanúsítás tárgyává tett bűncselekményeken túlmenően további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, mint új körülmény is felmerült. Az újabb bűncselekmény esetében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte tavaly novemberben, majd az egyesítésre került jelen ügyhöz és a főügyészség a nyomozás folytatására a NAV-ot jelölte ki.

A nyomozást továbbra is a NAV folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett, figyelemmel arra, hogy Czeglédy Csaba mentelmi joga nem közjogi tisztség betöltésén alapul, ezért a nyomozás teljesítése nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatását az őrizetbe vételt követő 24 órán belül, vagyis a mai napon a nyomozó hatóságnak meg kell kezdenie a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján.

Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül a főügyészség indítványozni fogja gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt – kaptuk a tájékoztatást a Csongrád Megyei Főügyészségtől.

(rual)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49382/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-03 12:37:15
Én igazán csak akkor fogok örülni, ha végleg "brvarrják" hosszabb időre és kényszerítik a károk megtérítésére! Ha már valakinek ilyen jó S havi jövedelme, nehogy már az általa okozott kárt a Kormány fizesse helyette!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A floridai vérengzéshez hasonló iskolai lövöldözést terveztek itthon

2018.04.13. 11:05
Egy 15 éves budapesti gimnazista fiú még év elején kezdte tervezni közösségi oldalán, hogy diáktársait le akarja lőni hasonlóan a februári floridai …

Festékes támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épülete ellen

2018.03.25. 14:10
Egyelőre az elkövetők ismeretlenek. Nem sokkal korábban Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai és barátaik néhány sarokkal …

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

2018.03.05. 09:20
Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított …

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

2018.03.03. 04:00
Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01. 17:30
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 …

Már 6 milliárdos csalás gyanúja dr. Cz. Csaba ügyében

2018.02.16. 10:15
Elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség dr. Cz. Csaba panaszát, amely a nyomozó hatóság folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás …

Lebukott a macedón „arany ember” Röszkénél

2018.02.11. 09:45
Csaknem hat kilogramm arany ékszert találtak a pénzügyőrök a férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen

Üdítős dobozba rejtették a kábítószert

2018.02.03. 13:05
Több mint egy kilogramm marihuána-gyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy menetrend szerint közlekedő autóbuszban, Röszkén.

Röszkéig utazott a 40 kiló montenegrói narkó

2018.02.01. 11:15
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a montenegrói férfival szemben, aki tavaly szeptemberben közel 40 kiló marihuánát csempészett be Magyarországra.

Tárgyalása közben vezettek el egy ügyvédet Szegeden

2018.01.31. 19:35
Szerda délelőtt tárgyalása közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről - a hírt a Szegedi Törvényszék közölte.

Ezeket a cikkeket olvastad már?