Blogolj!

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyében.

Miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát és ezzel megszűnt az eljárás folytatásának akadálya, a főügyészség tegnap elrendelte a csütörtökön felfüggesztett nyomozás folytatását a büntető eljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően.

A továbbfolytatott eljárásban a NAV Dél-alföldi Bűnügy Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályának nyomozói pénteken este őrizetbe vették Czeglédy Csabát. Tették ezt figyelemmel arra, hogy a jogerősen egyébként korábban adócsalásért elítélt gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának veszélye, a szökés veszélye és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. Az őrizetbe vétel alapja másrészt az volt, hogy az eddig a gyanúsítás tárgyává tett bűncselekményeken túlmenően további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, mint új körülmény is felmerült. Az újabb bűncselekmény esetében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte tavaly novemberben, majd az egyesítésre került jelen ügyhöz és a főügyészség a nyomozás folytatására a NAV-ot jelölte ki.

A nyomozást továbbra is a NAV folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett, figyelemmel arra, hogy Czeglédy Csaba mentelmi joga nem közjogi tisztség betöltésén alapul, ezért a nyomozás teljesítése nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatását az őrizetbe vételt követő 24 órán belül, vagyis a mai napon a nyomozó hatóságnak meg kell kezdenie a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján.

Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül a főügyészség indítványozni fogja gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt – kaptuk a tájékoztatást a Csongrád Megyei Főügyészségtől.

(rual)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49382/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-03 12:37:15
Én igazán csak akkor fogok örülni, ha végleg "brvarrják" hosszabb időre és kényszerítik a károk megtérítésére! Ha már valakinek ilyen jó S havi jövedelme, nehogy már az általa okozott kárt a Kormány fizesse helyette!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Kisfiúval erőszakoskodó férfit tartóztattak le Budapesten

2019.06.11. 07:20
A fiatal férfi egy tizenkét éves kisfiúval erőszakoskodott Újpesten – írja a police.hu.

Egy 102 éves nő gyilkolt Franciaországban

2019.05.24. 09:00
Az emberölés egy idősek otthonában történt a francia Chézy-sur-Marne nevű városban.

Harminc százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma

2019.05.22. 12:45
Az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat - ismertette Izer Norbert, a …

Harmincmillió forint értékű drogot foglaltak le a rendőrök Budapesten

2019.04.15. 07:40
A készenléti rendőrség és a TEK a XI. kerületben csapott le, ahol ötféle kábszert találtak H. Lászlónál.

Lövöldözés volt Budapest belvárosában

2019.03.27. 20:35
Szerda este fél 8 körül a fővárosi Teréz körút és Aradi utca sarkán lövöldöztek. A gyanúsítottakat a helyszínen kézre kerítették.

Újszülött csecsemőjét ölte meg az anya

2019.03.17. 14:30
Szombaton egy 23 éves nő egy zichyújfalui családi ház melléképületében megszülte, majd megölte gyerekét.

Elfoglalták Kamerun berlini nagykövetségét

2019.01.27. 09:30
Politikai követeléseket fogalmaztak meg. A rendőrség akciót indított az épület megtisztítására.

Rendőrkézen a 2-es metrón gázspray-vel fújó férfi

2018.11.25. 08:50
Éjjel 2 óra 50 perckor fogták el a 26 éves budapesti V. N. Róbertet, akinek durva húzása miatt csaknem kéttucatnyi utas lett rosszul a metrón.

Balla Ákos: Ne bízzunk a külföldi ingatlanajánlatokban!

2018.11.23. 05:30
Busás haszonnal kecsegtetnek, de valójában a legtöbb esetben pénzlenyúlásról van szó: komoly veszélyeket rejt magában a befektetési célú külföldi ingatlanvásárlás. Nem árt …

Hajtóvadászat: egymilliót ér az afgán erőszakoló

2018.09.11. 05:30
Budapest rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a szexuális erőszak miatt keresett menekült afgán férfi ügyében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?