Blogolj!

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Egy nap is elég volt ahhoz, hogy benézzen Kálmán Olgához.

Ismét őrizetbe vették a korábban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett – hatmilliárd forintot meghaladó – költségvetési csalással gyanúsított, és a tavaly nyár óta tartó előzetes letartóztatásból mentelmi joga miatt csütörtökön szabadult Czeglédy Csabát. Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője ügyvédként az MSZP és a DK (valamint személyesen Gyurcsány Ferenc és Botka László) jogi képviseletét is ellátta több ügyben, ezúttal pedig független jelöltként indul az országgyűlési választáson Szombathely 1-es számú választókerületében.

Ahogy a Blogstar is megírta, a politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a legfőbb ügyész kérésére péntek délután függesztette fel.

Czeglédy Csaba: irány vissza a rács mögé?

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye. A végtelen történet vége: Czeglédy Csabának, immár nincs mentelmijoga, vagyis akkor megy vissza a rács mögé? Na, ez az amire senki sem tudja a választ.

A NAV nyomozói nem késlekedtek, a baráti társaságban vacsorázgató Czeglédyt tárcsázták, és felszólították, hogy jelenjen meg otthonában, mert várják. Este így már őrizetbe is vették szombathelyi lakásán, és visszaszállították a szegedi előzetesbe. Ezt a politikus közösségi oldalán ügyvédje is megerősítette, sőt,a Nyugat.hu portál jóvoltából videó is készült róla.

Az őrizetbe vételre a nyilvánosságra került információk szerint egy szintén nagy vagyoni kárt okozó, üzletszerűen elkövetett gazdasági jellegű bűncselekmény miatt került sor. A nyomozó hatóság az ügy tárgyi súlyával, a szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélyeivel indokolt.

Nem sokáig örülhetett a szabadságnak Czeglédy Csaba, aki pár órával újabb őrizetbe vétele előtt így posztolt:

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49374/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-03 12:53:44
Hát, ez a nagy szabadság - szerencsére - rövid ideig tartott. Ha rajtam állna a műanyag lakat is rározsdásodna erre a szélhámosra.
Elgondolkodtam, hogy hová vezethet ez a törvényi szabályozás, már ha hosszú távon így marad:

Látom lelki szemeim előtt, ahogyan sorra jelentkeznek a börtönökben a "raboló, gyilkoló semmirekellők", mondván, hogy "élni szeretnének a jogaikkal", és kivétel nélkül mindegyik ajánló aláírásokat gyűjtögettet a haverjaival, mert ő is országgyűlési képviselő-jelölt kíván lenni.
Gyönyörű jövő előtt állunk !!!!!
Felvetem:
Nem kéne itt a törvényhozásnak nagyon gyorsan beavatkozni, és megszüntetni ezt a badarságot ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A floridai vérengzéshez hasonló iskolai lövöldözést terveztek itthon

2018.04.13. 11:05
Egy 15 éves budapesti gimnazista fiú még év elején kezdte tervezni közösségi oldalán, hogy diáktársait le akarja lőni hasonlóan a februári floridai …

Festékes támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épülete ellen

2018.03.25. 14:10
Egyelőre az elkövetők ismeretlenek. Nem sokkal korábban Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai és barátaik néhány sarokkal …

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

2018.03.05. 09:20
Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított …

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

2018.03.03. 12:10
A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési …

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01. 17:30
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 …

Már 6 milliárdos csalás gyanúja dr. Cz. Csaba ügyében

2018.02.16. 10:15
Elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség dr. Cz. Csaba panaszát, amely a nyomozó hatóság folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás …

Lebukott a macedón „arany ember” Röszkénél

2018.02.11. 09:45
Csaknem hat kilogramm arany ékszert találtak a pénzügyőrök a férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen

Üdítős dobozba rejtették a kábítószert

2018.02.03. 13:05
Több mint egy kilogramm marihuána-gyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy menetrend szerint közlekedő autóbuszban, Röszkén.

Röszkéig utazott a 40 kiló montenegrói narkó

2018.02.01. 11:15
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a montenegrói férfival szemben, aki tavaly szeptemberben közel 40 kiló marihuánát csempészett be Magyarországra.

Tárgyalása közben vezettek el egy ügyvédet Szegeden

2018.01.31. 19:35
Szerda délelőtt tárgyalása közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről - a hírt a Szegedi Törvényszék közölte.

Ezeket a cikkeket olvastad már?