Blogolj!

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Egy nap is elég volt ahhoz, hogy benézzen Kálmán Olgához.

Ismét őrizetbe vették a korábban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett – hatmilliárd forintot meghaladó – költségvetési csalással gyanúsított, és a tavaly nyár óta tartó előzetes letartóztatásból mentelmi joga miatt csütörtökön szabadult Czeglédy Csabát. Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője ügyvédként az MSZP és a DK (valamint személyesen Gyurcsány Ferenc és Botka László) jogi képviseletét is ellátta több ügyben, ezúttal pedig független jelöltként indul az országgyűlési választáson Szombathely 1-es számú választókerületében.

Ahogy a Blogstar is megírta, a politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a legfőbb ügyész kérésére péntek délután függesztette fel.

Czeglédy Csaba: irány vissza a rács mögé?

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye. A végtelen történet vége: Czeglédy Csabának, immár nincs mentelmijoga, vagyis akkor megy vissza a rács mögé? Na, ez az amire senki sem tudja a választ.

A NAV nyomozói nem késlekedtek, a baráti társaságban vacsorázgató Czeglédyt tárcsázták, és felszólították, hogy jelenjen meg otthonában, mert várják. Este így már őrizetbe is vették szombathelyi lakásán, és visszaszállították a szegedi előzetesbe. Ezt a politikus közösségi oldalán ügyvédje is megerősítette, sőt,a Nyugat.hu portál jóvoltából videó is készült róla.

Az őrizetbe vételre a nyilvánosságra került információk szerint egy szintén nagy vagyoni kárt okozó, üzletszerűen elkövetett gazdasági jellegű bűncselekmény miatt került sor. A nyomozó hatóság az ügy tárgyi súlyával, a szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélyeivel indokolt.

Nem sokáig örülhetett a szabadságnak Czeglédy Csaba, aki pár órával újabb őrizetbe vétele előtt így posztolt:

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49374/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-03 12:53:44
Hát, ez a nagy szabadság - szerencsére - rövid ideig tartott. Ha rajtam állna a műanyag lakat is rározsdásodna erre a szélhámosra.
Elgondolkodtam, hogy hová vezethet ez a törvényi szabályozás, már ha hosszú távon így marad:

Látom lelki szemeim előtt, ahogyan sorra jelentkeznek a börtönökben a "raboló, gyilkoló semmirekellők", mondván, hogy "élni szeretnének a jogaikkal", és kivétel nélkül mindegyik ajánló aláírásokat gyűjtögettet a haverjaival, mert ő is országgyűlési képviselő-jelölt kíván lenni.
Gyönyörű jövő előtt állunk !!!!!
Felvetem:
Nem kéne itt a törvényhozásnak nagyon gyorsan beavatkozni, és megszüntetni ezt a badarságot ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A NAV cáfolta, hogy maszkokat foglalt volna le

2020.03.21. 16:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Simonka György tagadja bűnösségét

2020.01.14. 19:30
Megkezdődött az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és 32 társa ellen indult büntetőeljárásban. A terhelteket az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó …

Két bűnügyben is gyanúsított lett Varju László

2020.01.07. 04:15
A DK-s képviselő izzadhat, hogyan mászik ki a slamasztikából.

Lövöldözés volt a London Bridge-nél

2019.11.29. 15:35
Késes támadót lőttek le a rendőrök péntek délután London belvárosában. Ketten meghaltak, és többen megsérültek a merényletben, melyet terrorcselekménynek nyilvánítottak.

Újabb késelések történtek Londonban

2019.11.24. 11:20
Két halálos késelés is volt Londonban a hétvégén. Az áldozat mindkét esetben fiatal volt.

Czeglédy Csaba már a fővárosban is megvetette a lábát

2019.11.07. 20:50
Az ügyvédet hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolják, de ez szemmel láthatóan nem nagyon érdekli Erzsébetváros és Rákospalota új polgármesterét, akik Czeglédy …

Elúszott Czeglédy Csaba mentelmi joga, elindul az eljárás ellene

2019.08.01. 10:50
A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználás …

Az ukrán hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészség

2019.07.30. 18:30
A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi …

Ezeket a cikkeket olvastad már?