Blogolj!

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Egy nap is elég volt ahhoz, hogy benézzen Kálmán Olgához.

Ismét őrizetbe vették a korábban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett – hatmilliárd forintot meghaladó – költségvetési csalással gyanúsított, és a tavaly nyár óta tartó előzetes letartóztatásból mentelmi joga miatt csütörtökön szabadult Czeglédy Csabát. Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője ügyvédként az MSZP és a DK (valamint személyesen Gyurcsány Ferenc és Botka László) jogi képviseletét is ellátta több ügyben, ezúttal pedig független jelöltként indul az országgyűlési választáson Szombathely 1-es számú választókerületében.

Ahogy a Blogstar is megírta, a politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a legfőbb ügyész kérésére péntek délután függesztette fel.

Czeglédy Csaba: irány vissza a rács mögé?

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye. A végtelen történet vége: Czeglédy Csabának, immár nincs mentelmijoga, vagyis akkor megy vissza a rács mögé? Na, ez az amire senki sem tudja a választ.

A NAV nyomozói nem késlekedtek, a baráti társaságban vacsorázgató Czeglédyt tárcsázták, és felszólították, hogy jelenjen meg otthonában, mert várják. Este így már őrizetbe is vették szombathelyi lakásán, és visszaszállították a szegedi előzetesbe. Ezt a politikus közösségi oldalán ügyvédje is megerősítette, sőt,a Nyugat.hu portál jóvoltából videó is készült róla.

Az őrizetbe vételre a nyilvánosságra került információk szerint egy szintén nagy vagyoni kárt okozó, üzletszerűen elkövetett gazdasági jellegű bűncselekmény miatt került sor. A nyomozó hatóság az ügy tárgyi súlyával, a szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélyeivel indokolt.

Nem sokáig örülhetett a szabadságnak Czeglédy Csaba, aki pár órával újabb őrizetbe vétele előtt így posztolt:

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49374/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-03 12:53:44
Hát, ez a nagy szabadság - szerencsére - rövid ideig tartott. Ha rajtam állna a műanyag lakat is rározsdásodna erre a szélhámosra.
Elgondolkodtam, hogy hová vezethet ez a törvényi szabályozás, már ha hosszú távon így marad:

Látom lelki szemeim előtt, ahogyan sorra jelentkeznek a börtönökben a "raboló, gyilkoló semmirekellők", mondván, hogy "élni szeretnének a jogaikkal", és kivétel nélkül mindegyik ajánló aláírásokat gyűjtögettet a haverjaival, mert ő is országgyűlési képviselő-jelölt kíván lenni.
Gyönyörű jövő előtt állunk !!!!!
Felvetem:
Nem kéne itt a törvényhozásnak nagyon gyorsan beavatkozni, és megszüntetni ezt a badarságot ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Elúszott Czeglédy Csaba mentelmi joga, elindul az eljárás ellene

2019.08.01. 10:50
A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználás …

Az ukrán hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészség

2019.07.30. 18:30
A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi …

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében

2019.07.30. 10:10
A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás ellen.

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Az EU-ban is egyedülállónak számítanak a NAV mobillaborjai

2019.07.02. 11:25
Elsősorban alkohol és üzemanyag vizsgálatára tavaly hét mobillabort vetettek be négyezer alkalommal, ami olyan jól szerepelt, hogy több tagállam is érdeklődött irántuk.

Kisfiúval erőszakoskodó férfit tartóztattak le Budapesten

2019.06.11. 07:20
A fiatal férfi egy tizenkét éves kisfiúval erőszakoskodott Újpesten – írja a police.hu.

Egy 102 éves nő gyilkolt Franciaországban

2019.05.24. 09:00
Az emberölés egy idősek otthonában történt a francia Chézy-sur-Marne nevű városban.

Harminc százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma

2019.05.22. 12:45
Az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat - ismertette Izer Norbert, a …

Harmincmillió forint értékű drogot foglaltak le a rendőrök Budapesten

2019.04.15. 07:40
A készenléti rendőrség és a TEK a XI. kerületben csapott le, ahol ötféle kábszert találtak H. Lászlónál.

Lövöldözés volt Budapest belvárosában

2019.03.27. 20:35
Szerda este fél 8 körül a fővárosi Teréz körút és Aradi utca sarkán lövöldöztek. A gyanúsítottakat a helyszínen kézre kerítették.

Ezeket a cikkeket olvastad már?