Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Hajszál

Szél előnye.

A Magyar Nemzet Online által ismertetett felmérés szerint Szél Bernadett megelőzi Karácsony Gergelyt, de mindketten elmaradnak Orbán Viktortól a miniszterelnök-jelöltek közötti versengésben.

„A kutatók mindenesetre arra voltak kíváncsiak, hogy ha mégis előállna ez az egy az egy ellen helyzet, a magukat ellenzékinek tartó szavazók melyik párt jelöltje mögé állnának be leginkább. Itt az jött ki, hogy az LMP a legintegratívabb, ha ugyanis LMP-s jelölt állna szemben fideszessel, az ellenzéki választók 32 százaléka adná rá a voksát. A többi pártnál már kisebb volt ez az arány, az MSZP jelöltjére a kormányváltást akarók 27, míg a Jobbik és a Demokratikus Koalíció indulójára 26 százalék húzná be az ikszet.”

Hajszállal, de előzi Szél Bernadett Karácsony Gergelyt

Egyetlen százalékkal ugyan, de jobb eredményt ért el a miniszterelnök-jelöltek közötti versengésben Szél Bernadett, mint Karácsony Gergely - ez derül ki a Závecz Research friss kutatásából. A felmérést az LMP rendelte meg, lapunk ennek ismerte még néhány adatát.

Ostrom

Demszky dilemmái.

Az egykori főpolgármester a 168 Óra Online-on arról ír, a választók többsége kormányváltást akar, és Budapestnek kell megfordítania a Fidesz számára kedvező országos eredményt, mint 2002-ben.

„A közös cselekvés elmaradásának árát nem nekik, nem az önérdekbe zárt pártformációk vezetőinek (lásd Bokros Lajost) kell megfizetniük, hanem a választóiknak. A baloldali és a liberális demokrata értékeknek meg kell jelenniük a közügyeinket irányító intézményekben. Az ellenzéknek tehát azzal a tudattal kell politizálnia, hogy Budapestnek másodszor is meg kell állítania Orbánt.”

Demszky Gábor: Budapest ostroma

2018. március 3. 07:35 - szerző: Demszky Gábor A parlamenti mamelukok többsége igent mondott a Margitszigetre tervezett, teniszcsarnokként emlegetett, de valójában kongresszusi központnak szánt gigalétesítmény terveire. Ha ez a beruházás megvalósul, Orbán Viktor valóban tort ülhet: a Bálna várja a lányát és Tiborcz Istvánt, a budai Várban pedig a kolostorból átalakított épület új lakóját, a miniszterelnököt.

Tűzszünet

Blokkolt Google.

A térképre épülő útvonaltervező alkalmazás még a világtól elzárt Észak-Koreában is elérhető, a déli országrészben viszont nem, illetve használhatatlan – mutatja be az Origo.hu.

„Az eredendő ok, amiért az amerikai techvállalat szolgáltatása nem elérhető Dél-Koreában, az a két Korea közötti háborúra vezethető vissza. Ennek tűzszünettel való lezárása után, a déli országrészben különleges, szigorú rendelkezéseket hoztak azért, hogy megvédjék a részletes térképészeti adatok külföldre jutását. Ha az érzékeny információk rossz kezekbe kerülnek, az veszélyeztetheti az ország biztonságát, különösen az északi diktatúrától – érvel Dél-Korea.”

Ez a fontos Google-szolgáltatás működik Észak-Koreában

A világ egyik legértékesebb vállalatának tartott Google számos szolgáltatással könnyítette meg a felhasználók életét. Igen elterjedt például a térképre épülő útvonaltervező alkalmazás, mely sokat könnyíthet annak megoldásán, hogyan juthat el a felhasználó a keresett helyszínre, különösen idegen országban vagy környezetben. Ez a szolgáltatás még a világtól elzárt Észak-Koreában is elérhető, a déli országrészben viszont nem, illetve használhatatlan.

Motiváció

Közétkeztetési kontraszt.

Komoly előrelépés mutatkozik a honi közétkeztetésben, ami mindenképpen üdvözlendő, ám akadnak még megoldandó feladatok – a témát a Hirado.hu járja körül.

„Páger Zsolt a szolgáltatói, közétkeztetői hozzáállást heterogénnek látja. Úgy fogalmazott, hogy míg vannak, akik szakmaiságukkal szeretnének kitűnni, addig olyanok is működnek a közétkeztetésben, akik csak a legszükségesebbet szeretnék elvégezni a hozzájuk tartozó feladatok közül. 'E tekintetben nagy előrelépésnek tartom a 2015-ben a NÉBIH által elindított Minőségvezérelt Közétkeztetési Programot, ami által publicitást kap a közétkeztetők teljesítménye. Ez mindenképp motiváló tényező' – mondja a termékfejlesztési igazgató.”

Selymes csicsókaleves és gyömbéres csirkeszárny - nagyon jön föl a közétkeztetés

Igen erős a kontraszt a néhány évvel ezelőtti és a mostani közétkeztetés jellege és minősége között. A változás az idei közétkeztetési versenyről több díjat is elhozó szolgáltatók szerint nem pusztán a gasztronómiában tájékozott és magasan képzett személyzeten múlik. A hirado.hu-nak a Hungast Csoport és az Eurest Kft. vezető munkatársai nyilatkoztak.

Trükk

A magyar sas.

Történelmi diadalban és kínos epizódban is volt részük a mieinknek a pjongcsangi téli olimpián, melynek legérdekesebb epizódjait a Blikk Online köti csokorba.

„Az amerikai–magyar Elizabeth Swaney félcsőben komoly mutatvány nélkül teljesítette mindkét gyakorlatát. Bár utólag arról beszélt, három trükköt bemutatott, ebből kívülről egy sem látszott, rengeteg kritikát kapott külföldön és idehaza is. Sőt várhatóan az olimpiai szereplés feltételeit is megváltoztatják Magyarországon, hogy az Erzsi, a Sas névvel csúfolt síakrobatáéhoz hasonló eset ne legyen a jövőben.”

Róluk szólt az idei téli olimpia

A rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor (22), Liu Shaoang (19), Knoch Viktor (28), Burján Csaba (23) összetételű férfiváltó győzött 5000 méteren, megszerezte hazánk első aranyérmét a téli ötkarikás játékokon. - „Szinte még mindig hihetetlen, hogy sikerült azt elérnünk, amiért éveken keresztül dolgoztunk, s megszereztük az olimpiai bajnoki címet" - ünnepelt Liu Shaolin Sándor.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49404/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?