Blogolj!

Blogstar kávéház

Káosz

Ellenzéki hiteltelenség.

Boros Bánk Levente elemző a Magyar Hírlap Online-nak arról beszél, az ellenzéki tábor az esélytelenek nyugalmával ígérget április 8-a előtt.

„Az ígérgetés régi beidegződés a baloldalon, csak azt nem veszik figyelembe, hogy a komplett ellenzék hiteltelen, így nem sokat segíthet rajta ez a stratégia. A hiteltelenség egyik oka, hogy kormányzóképtelen, nagyon meg kell erőltetni valakinek a fantáziáját, ha el akarja képzelni, miként tudna bármilyen konstrukcióban kormányozni. Április 8-án döntő jelentőségű lesz, hogy a választók átgondolják, mekkora káosz lenne, ha ez a garnitúra kerülne kormányra – vélekedett az elemző.”

Világos beszéd kell

Április 8-án döntő lesz, hogy a választók átgondolják, mekkora káosz lenne, ha az ellenzék kerülne kormányra - mondta lapunknak Boros Bánk Levente, aki szerint kiderült, a kormányoldalnak az eddiginél is világosabb üzeneteket kell megfogalmaznia a választóknak.

Akadálypálya

Nincs kibúvó.

A Magyar Nemzet Online rámutat, az első hódmezővásárhelyi öröm után Valóság nevű nagybátyjuk megjelenése az ellenzéket is zavarba hozhatja.

„Nincs kibúvó, nincs hova menekülni a felelősség elől; a közhangulat fordulni látszik, a jelek szerint a választók kritikus tömege megfelelő ajánlat esetén kész lenne elsöpörni a 2010-ben létrejött centrális erőteret, véget vetve a Fidesz kormányzásának. Ma zárul a jelöltállítás: minden párt kapott valamilyen képet a közhangulatról, arról, hogy milyen eséllyel szállhatnak harcba az egyes körzetekben a jelöltjei. A valóság az ellenzék ajtaján is kopogtat.”

Kopogtat a valóság

Egy hét telt el a váratlan eredményt hozott hódmezővásárhelyi polgármester-választás óta, s ennyi idő elegendő volt ahhoz, hogy kirajzolódjon, milyen folyamatokat indított el Márki-Zay Péter meglepetésgyőzelme a magyar politikában. A közvélemény-kutatásokból, elemzők spekulációiból, propaganda-hadjáratokból és a politikai aktivistákat alkalmazó kormánymédia hírtorzításából gyúrt univerzum egyszerűen felkenődött a valóság betonfalára.

Csapda

Bajnai bajai.

A volt miniszterelnök azt tanácsolja, egyéniben mindenki szavazzon a legesélyesebb jelöltre, akkor is, ha a pártját nem szívleli, pártlistán viszont a neki szimpatikusra, de senki ne szavazzon a Fideszre és a Jobbikra – olvasható a 24.hu cikkében.

„Bajnai felszólítja a pártokat, hogy tegyék egyértelművé, ki az adott egyéni körzetekben a legnépszerűbb jelölt, és aszerint lépjenek vissza egymás javára, mert csak így lehet kilépni abból a választójogi csapdából, amit a Fidesz nyolc éve felépített.”

Bajnai: A Jobbikra és a Fideszre semmiképp ne szavazzanak

A volt miniszterelnök konkrét tanácsokat ad a választásokra, és felszólítja a pártokat, hogy működjenek együtt.

Szakítópróba

Szellemi lincselés.

Elemi erejű felháborodás kísérte Vona Gábort marosvásárhelyi látogatása során, a Gyurcsány Ferenc felé forduló pártelnököt alaposan kiosztották az erdélyiek – írja az Origo.hu.

„Vona Gábor gyakorlatilag egy 45 perces szellemi lincselésben részesült, a jelenlévő székelyek szavakban úgy estek neki, hogy a politikus csak ritkán tudott megszólalni. Az elemi erejű felháborodást rögzítő felvétel beszakította az internetet.”

Vona vesszőfutása: A videó, amely megmutatja, hova jutott a Jobbik

Elemi erejű felháborodás kísérte Vona Gábort tegnapi, marosvásárhelyi látogatása során. A megjelent erdélyiek nem hagyták levegőhöz jutni az egykori radikális, de most már Gyurcsány Ferenc felé forduló, a bukott miniszterelnöknek hajbókoló pártelnököt, másodpercenként szakították félbe. Ezt egy olyan videó örökítette meg, amelyet fél nap alatt 180 ezren tekintettek meg.

Csatatér

Proxy polgárháborúk.

A polgárháborúk egyre tovább tartanak, és megegyezés helyett egyoldalú győzelemmel végződnek, a 21. században szinte egyetlen olyan konfliktust sem találni, ami kompromisszummal zárult volna – mutatja be a Foreign Affairs írása alapján a Hirado.hu.

„A mai csatatereken – a Közép-afrikai Köztársaságban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Líbiában, Maliban, Mianmarban, a Fülöp-szigeteken, Dél-Szudánban és Jemenben – a külső hatalmak visszatértek a proxy háborúkhoz. A kormányok terroristáknak nevezik saját lázadóikat egy külső hatalom megnyerésének céljával, de ahogy megérkezik a felmentő sereg, a lázadók hirtelen olyan külföldi támogatókra találnak, akik sokat nyerhetnek a kormányt támogató külső erők vereségével.”

Ki dönti el, mikor ér véget egy polgárháború?

Béketárgyalások és kompromisszumok, avagy „a győztes mindent visz" mentalitás vezethet egy polgárháború sikeres lezárásához? A Foreign Affairs írása rámutat, hogy a káoszba süllyedt országokban valójában a proxy háborúkat vívó szövetségesek döntenek a konfliktus irányáról, időtartamáról és végkifejletéről is. A különösen összetett szíriai polgárháború az általános tendenciát követi: a polgárháborúk egyre tovább tartanak, és megegyezés helyett egyoldalú győzelemmel végződnek.

Élvezet

A szerelem szárnyain.

Eljegyzés után nyert fantasztikus vb-aranyérmet, a Blikk Online szerint a szerelem adott erőt Márton Anita súlylökőnek a sporttörténeti győzelemhez.

„Óriási öröm számomra, hogy idáig jutottam – árulta el érdeklődésünkre a sportoló. – Persze az, hogy a párom, a családom mindvégig támogatott, szintén rengeteget jelent, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Most próbálom kiélvezni a pillanatot...”

Eljegyzés után vb-aranyérem: A szerelem adott erőt Márton Anitának a sporttörténeti győzelemhez

Az olimpiai bronzérmes súlylökő a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét szerezte meg a birminghami fedett pályás eseményen. A sportoló 19,62 méteres lökéssel ért fel a csúcsra - menyasszonyként. Tavaly decemberben jegyezte el a kedvese, Tajti Zsolt, akivel októberre tervezik az esküvőt. - Tíz éve vagyunk együtt, így eljött az idő, hogy meglépjük ezt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49438/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-05 07:18:19
Gratulálok Anita csodálatos eredményéhez és további nagyon sok sikert kívánok.
De nem lehet az embernek maradéktalanul örülne, mert olyan szemetek is színre lépnek mint ez a mocskos libatolvaj!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?