Blogolj!

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított előzetes letartóztatását.

A főügyészség, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselő-jelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát, s ezzel megszűnt az eljárás akadálya. A büntetőeljárás folytatásának elrendelését követően az elmúlt pénteken őrizetbe vett, majd a szombaton folytatólagosan gyanúsítottként kihallgatott Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ismételt elrendelését indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség.

A főügyészség indítványa szerint a képviselő-jelöltként szerzett mentelmi jog, amely időlegesen az eljárás akadályát képezte és így a jogszabályi rendelkezések szerint az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni, nem eredményezett változást azokban a körülményekben, amelyek az előzetes letartóztatást indokolják. Így továbbra is fennáll Czeglédy Csaba esetében a több, mint 6 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja, valamint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is.

Ezen túl a Csongrád Megyei Főügyészség január 26-án további nyomozás lefolytatására jelölte ki a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályát, mely eljárásban újabb bűncselekmény, így az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett gazdasági csalás bűntettének megalapozott gyanúja merült fel. A mentelmi jog felfüggesztését és a gyanúsított őrizetbe vételét követően ezen újabb bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vonta felelősségre Czeglédy Csabát a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya.

A hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen adócsalás bűncselekménye miatt már korábban elítélt Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tart ülést.

(rual)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49444/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-05 16:30:39
Ma láttam a híradóban, hogy ez a szerencsétlen, notórius hazudozó Gyurcsány(i), meg néhány begyepesedett agyú híve, éppen a Szegedi Járásbíróság épületének bejáratától néhány centiméterre tartotta pártgyűlését, ott osztotta az észt.
Először is szólhatna már valaki ennek a szélhámosnak, hogy a régi bölcsek szerint: aki túl sokat osztogatja az észt, annak előbb-utóbb elfogy az esze. Bár - megjegyzem - ő ennek már bizonyára a határán áll.
Másodszor pedig én úgy emlékszem - persze tévedhetek is -, hogy a független bíróság épületében, valamint annak közvetlen közelében tilos mindenféle pártösszejövetelt tartani.
Esetleg nem kellett volna az "illetékes elvtársaknak" elzavarni onnan ezeket a negyedeszűeket ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Harminc százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma

2019.05.22. 12:45
Az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat - ismertette Izer Norbert, a …

Botka menekül a Szeviép-ügy kivizsgálása elől

2018.12.21. 14:55
A kormánypártok szerint a szegedi szocialista városvezetésnek takargatnivalója van a Szeviép-ügyben, ezért nem járult hozzá a vizsgálóbizottság felállításához.

Felfüggesztett börtönt kaptak Botka László emberei

2018.10.02. 11:15
A szegedi MSZP-s alpolgármestert a polgármesteri kabinetfőnököt és a címzetes főjegyzőt is börtönbüntetéssel sújtotta az ingyenes parkolóbérletek ügyében indult perben, első fokon a …

Százezer forint áfától kötelező az adatszolgáltatás

2018.06.27. 14:55
Július 1-jétől megváltoznak a számlaadat-szolgáltatással kapcsolatos jogszabályok – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Festékes támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épülete ellen

2018.03.25. 14:10
Egyelőre az elkövetők ismeretlenek. Nem sokkal korábban Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai és barátaik néhány sarokkal …

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

2018.03.03. 12:10
A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési …

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

2018.03.03. 04:00
Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01. 17:30
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 …

Már 6 milliárdos csalás gyanúja dr. Cz. Csaba ügyében

2018.02.16. 10:15
Elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség dr. Cz. Csaba panaszát, amely a nyomozó hatóság folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás …

Lebukott a macedón „arany ember” Röszkénél

2018.02.11. 09:45
Csaknem hat kilogramm arany ékszert találtak a pénzügyőrök a férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen

Ezeket a cikkeket olvastad már?