Blogolj!

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított előzetes letartóztatását.

A főügyészség, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselő-jelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát, s ezzel megszűnt az eljárás akadálya. A büntetőeljárás folytatásának elrendelését követően az elmúlt pénteken őrizetbe vett, majd a szombaton folytatólagosan gyanúsítottként kihallgatott Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ismételt elrendelését indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség.

A főügyészség indítványa szerint a képviselő-jelöltként szerzett mentelmi jog, amely időlegesen az eljárás akadályát képezte és így a jogszabályi rendelkezések szerint az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni, nem eredményezett változást azokban a körülményekben, amelyek az előzetes letartóztatást indokolják. Így továbbra is fennáll Czeglédy Csaba esetében a több, mint 6 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja, valamint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is.

Ezen túl a Csongrád Megyei Főügyészség január 26-án további nyomozás lefolytatására jelölte ki a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztályát, mely eljárásban újabb bűncselekmény, így az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett gazdasági csalás bűntettének megalapozott gyanúja merült fel. A mentelmi jog felfüggesztését és a gyanúsított őrizetbe vételét követően ezen újabb bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vonta felelősségre Czeglédy Csabát a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya.

A hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen adócsalás bűncselekménye miatt már korábban elítélt Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tart ülést.

(rual)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49444/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Czeglédy Csaba,NAV,ügyészség
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-05 16:30:39
Ma láttam a híradóban, hogy ez a szerencsétlen, notórius hazudozó Gyurcsány(i), meg néhány begyepesedett agyú híve, éppen a Szegedi Járásbíróság épületének bejáratától néhány centiméterre tartotta pártgyűlését, ott osztotta az észt.
Először is szólhatna már valaki ennek a szélhámosnak, hogy a régi bölcsek szerint: aki túl sokat osztogatja az észt, annak előbb-utóbb elfogy az esze. Bár - megjegyzem - ő ennek már bizonyára a határán áll.
Másodszor pedig én úgy emlékszem - persze tévedhetek is -, hogy a független bíróság épületében, valamint annak közvetlen közelében tilos mindenféle pártösszejövetelt tartani.
Esetleg nem kellett volna az "illetékes elvtársaknak" elzavarni onnan ezeket a negyedeszűeket ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Letartóztatták Joób Márton képviselőt, Botka László bizalmasát

2020.07.30. 12:40
Hatalmas pácban a szegedi balliberális önkormányzati képviselő. Az ügyészség szerint a vizsgált bűnszervezet több mint 250 millió forintos vagyoni hátrányt …

Nagy Blanka pert vesztett Bayer Zsolt ellen

2020.06.09. 21:50
A Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette Bayer Zsoltot abban a becsületsértési perben, amit Nagy Blanka indított ellene.

Kvótaper: elítélte Magyarországot az uniós bíróság

2020.04.02. 11:40
Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló …

A NAV cáfolta, hogy maszkokat foglalt volna le

2020.03.21. 16:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

Felháborító, hogy luxuskörülmények között élnek a Szeviép-vezérek!

2020.03.10. 04:40
A Botka László vezette balliberális szegedi önkormányzat „házi kedvenc cége” mintegy 500 vállalkozót nem fizetett ki – emlékeztetett a Fidesz a …

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

A börtönbizniszről és a bírói botrányról tárgyal a Fidesz-frakció

2020.02.12. 11:40
Rendbe tennék végre azokat az ügyeket, melyek sértik a magyar emberek igazságérzetét.

Szabó Bálint: ki kell borítani végre a szegedi bírósági bilit!

2020.02.08. 06:00
Ha valahol ténylegesen és látványosan sérül a jogállamiság, az egy balliberális polgármester városában, a hozzá kötődő bírósági vezetők és bírók …

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Simonka György tagadja bűnösségét

2020.01.14. 19:30
Megkezdődött az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és 32 társa ellen indult büntetőeljárásban. A terhelteket az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó …

Ezeket a cikkeket olvastad már?