Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

A hónap végéig várják a SZEVIÉP-ügy károsultjait a kormányablakok

2018. március 5-én jelent meg az a kormányrendelet, amely alapján az állam kártalanítja a SZEVIÉP Zrt. alvállalkozóit.

Mint ismeretes az egykori szegedi SZEVIÉP Zrt. három korábbi vezetője került a vádlottak padjára 2015 őszén. Az ügyészség gyanúja szerint másfél milliárd forintos kárt okoztak, de egyes becslések alapján elérheti a 11 milliárd forintos is az a kár, amelyet mintegy ötszáz vállalkozónak okoztak.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közbenjárásának köszönhetően a magyar állam 200 ezer euró (kb. 62 millió forint) összegig kártalanítja azokat a vállalkozókat, vállalkozásokat, akiket a SZEVIÉP Zrt. nem fizetett ki. A vonatkozó rendelet ugyan csak tegnap jelent meg, de a Csongrád Megyei Kormányhivatal már most sajtóközleményt adott ki, hogy minél több érintett személyt tájékoztassanak. 

Fotó: Délmagyar.hu 

Kiemelték, a kártalanítás azokat a mikro-, kis- vagy középvállalkozásokat illeti meg, akiknek szerződésből eredő követelésük van a társasággal szemben, azokat a felszámoló nyilvántartásba vette, vagy pedig polgári eljárás indult illetve büntetőeljárásban bejelentett polgári jogi igény áll fenn.

Az  állami kárrendezés iránti igényt a  károsult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalnál, illetve bármely kormányablaknál jelenthetik be 2018. március 31-ig, amely határidő jogvesztő.

Felhívták a figyelmet, hogy csatolni kell a követelést alátámasztó dokumentumokat az igénybejelentéshez. Ezzel egyidejűleg a károsultnak teljes bizonyító erejű magánokiratban kell nyilatkozatot tennie a jogosultságot megalapozó tényekről. Az állami adóhatóság a kárrendezés igénylésekor tett nyilatkozatok valóságtartalmát hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja. A jogosulatlanul igénybe vett támogatást a magyar állam részére kell visszafizetni.

Az igénybejelentést a károsult székhelye vagy lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal bírálja el. Ez azt jelenti, hogy az igénybejelentés benyújtásától számított nyolc napon belül a kormányhivatal az állami kárrendezésről támogatási okiratot bocsát ki, amelyet kifizetés céljából megküld a kincstárnak.

Az igény érvényesítésével kapcsolatos részletes tájékoztatást a Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján találhatják meg.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49529/pics/lead_800x600.jpg
Csongrád Megyei Kormányhivatal,Szeged,szeviép-ügy

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-07 20:13:08
Az azért mégsem járható hosszú távon, hogy minden kommunista gazember által elkövetett csalásért, rablásért az Orbán kormány álljon jót !
Ez - véleményem szerint - csak abban az esetben lehetne járható út, ha az eljárás megindításának pillanatában, azonnal zárolnák a gyanúsítottak (és az összes le - és felmenőági családtagjának, rokonának) valamennyi vagyonát.
A kormány ennek terhére álljon jót, előlegezze meg a kártérítés összegét, majd elmarasztaló ítélet esetén kamatostól hajtsa be az elkövetőkön (és a családtagokon) az utolsó fillérig.
Aztán, ha - véletlenül mégis - felmentő ítélet születik, akkor visszakapnak mindent.
Durva felvetés ?! Igen, de az ártatlanul kifosztottak javát, és igazságérzetét szolgálná egy ilyen eljárás, az biztos.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Tizenkét sérült egy szegedi trolibalesetben

2018.03.08. 12:00
Tízen könnyen, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben egy troli és egy személygépkocsi ütközött Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján.

„A mai napig nem hevertük ki a SZEVIÉP  »jótékony« megrendelését”

2018.03.07. 20:50
Az első tucat SZEVIÉP-károsult szerdán benyújtotta a kárigényét. Az érintett 433 alvállalkozóból csupán alig több mint 100 bírt talpon maradni …

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01. 17:30
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 …

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

2018.02.14. 15:55
Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a …

Járdán gázolt halálra egy gyalogost a szegedi sofőr

2018.02.13. 10:20
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a tehergépkocsit vezető férfival szemben, aki 2017 áprilisában Szegeden villamossal ütközve egy gyalogos halálát okozta.

Tárgyalása közben vezettek el egy ügyvédet Szegeden

2018.01.31. 19:35
Szerda délelőtt tárgyalása közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről - a hírt a Szegedi Törvényszék közölte.

Rástartoltak a választásokra a hazai pártok

2018.01.13. 17:05
Az ellenzék és a kormánypárt is készül a választásokra. A Fidesz a régóta várt szegedi jelöltjét nevezte meg, Vona Gábor szakállat növesztett, az Együtt pedig Szigetvárit fogadta el …

Szegedi villamoson verekedett a részeg román

2018.01.11. 13:45
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a román férfival szemben, aki tavaly nyáron ittas állapotban bántalmazott egy villamoson utazó nőt.

Potenciafokozót csempésző szerb férfit vádol az ügyészség

2018.01.10. 09:25
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly nyáron próbált meg kereskedelmi mennyiségű potenciafokozót …

Ezeket a cikkeket olvastad már?