Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

„A mai napig nem hevertük ki a SZEVIÉP  »jótékony« megrendelését”

Hamarosan a pénzükhöz juthatnak.

Az első tucat SZEVIÉP-károsult szerdán benyújtotta a kárigényét. Az érintett 433 alvállalkozóból csupán alig több mint 100 bírt talpon maradni azt követően, hogy a SZEVIÉP nem fizette ki.

Kedden a Blogstar.hu beszámolt róla, hogy megjelent az a kormányrendelet, amely alapján a 2010-ben csődbe ment szegedi SZEVIÉP Zrt. károsultjai végre megkapják a közel egy évtizeddel ezelőtt ki nem fizetett munkájuk ellenértékét.

Ez azt jelenti, hogy

a magyar állam 200 ezer euró (kb. 62 millió forint) összegig kártalanítja az egykori alvállalkozókat.

Az említett rendeletet március 5-én olvashatták először a közlönyben, de a Csongrád Megyei Kormányhivatal már kedden sajtóközleményt adott ki, hogy minél több érintett személyt tájékoztassanak. Nem meglepő módon a következő nap már tucatnyian jöttek el személyesen, hogy minél hamarabb hozzájussanak a pénzükhöz. Az első igényléseket a sajtó jelenlétében nyújtották be, ahova elkísérte az alvállalkozókat Szabó Bálint, aki jogászként évek óta segíti ügyüket.

Szabó Bálint tájékoztatja a sajtót

– Azért jöttünk ma ide, hogy – az egyesek által csak „állítólagosnak” nevezett – SZEVIÉP-ügy nagyon is valós, hús-vér károsultjai nyolc év után megkapják a szegedi nagyberuházások során végzett munkájuk ellenértékét – fogalmazott Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. Úgy látja, a Dél-Alföld, Magyarország egyik legjelentősebb közéleti bűncselekménye történt, hiszen az alvállalkozók nem kapták meg tisztességes munkájuk ellenértékét – összesen nyolcmilliárd forint értékben. Emlékeztetett rá, a

433 károsult vállalkozásból több mint 300 csődbe ment, a maradék pedig nyolc éve küzd a talpon maradásért.

Az érintett cégeknek köszönhető Szegeden és környékén rengeteg fejlesztés a megújult villamosvonalaktól az M43-as autópályáig.

– A napokban megjelent kormányrendelet értelmében a SZEVIÉP Zrt. alvállalkozói teljes körű, és méltányosságon alapuló, rendkívüli állami kárrendezésben részesülnek. Az illetékes hatóságok részéről erre a fogadókészség is megvan, a vonatkozó kormányrendelet végrehajtására a kormányhivatalokat jelölték ki – mondta az ügyvezető.

Juhász Tünde kormánymegbízott nyilatkozik.

- Alig több mint 24 órával ezelőtt jelent meg az a kormányrendelet, amely valamennyi kormányhivatal – a földrajzi okok miatt talán kiemelten a Csongrád Megyei Kormányhivatal – részére egy újabb feladatot dedikált – vette át a szót Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja. Arról tájékoztatta a károsultakat, hogy

a megye valamennyi kormányablakában benyújthatják a SZEVIÉP-pel kapcsolatos szerződéses viszonyból fakadó kárigényüket.

Ez azt jelenti, hogy a megyei kormányhivatal elindítja az érintett mikro-, kis- és középvállalkozásoknak az állami kárenyhítési eljárást, így nyújt adminisztrációs segítséget.

A vonatkozó kormányrendelet nevesíti azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek a kárigény benyújtásához. Ha ezt megtette a vállalkozó, akkor a kormányhivatalnak nyolc napja van a támogatói okirat kiállítására, amelyet továbbítanak a Magyart Államkincstár részére, és végül a MÁK feladata a kár tényleges kifizetése.  

Mappával a hóna alatt jött el Borgulya Géza, a Pannon Útépítő Kft. tulajdonosa, aki Csongrád elkerülő útját építette, de egy fillért sem kapott az elvégzett munkáért. Próbáltak nyomást gyakorolni a SZEVIÉP-re, előbb fizetési felszólításokkal, később felszámolási eljárás indításával, ennek ellenére 51 millió forint tőkéjük ragadt bent. Nehezítette a helyzetüket, hogy egy másik fővállalkozónál további 25 millió forintjukat nem fizették meg.

Elveszítette a kapcsolt vállalkozását, a benne lévő eszközöket, és mintegy 40 munkásának felét el kellett bocsájtani. – A mai napig nem hevertük ki a SZEVIÉP  »jótékony« megrendelését – vallotta be őszintén.

Nincs egyedül ezzel a helyzettel. A Blogstar információi szerint a szerdán megjelent cégvezetők csupán az első károsultak, a következő napokban újabb több tucatnyi egykori alvállalkozó nyújtja be igényét.

 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49582/pics/lead_800x600.jpg
Csongrád Megyei Kormányhivatal,Juhász Tünde,Szeged,szeviép-ügy

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-07 21:21:33
ÉS TERMÉSZETESEN A KÁROSULTAKAT (EZEKET IS!) EZ A KORMÁNY FOGJA KÁRTALANÍTANI, NEM PEDIG AZOK, AKIK OKOZTÁK!!!!!!!!!!!!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Tizenkét sérült egy szegedi trolibalesetben

2018.03.08. 12:00
Tízen könnyen, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben egy troli és egy személygépkocsi ütközött Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján.

A hónap végéig várják a SZEVIÉP-ügy károsultjait a kormányablakok

2018.03.06. 16:05
2018. március 5-én jelent meg az a kormányrendelet, amely alapján az állam kártalanítja a SZEVIÉP Zrt. alvállalkozóit.

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01. 17:30
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 …

Több mint félezer fő munkáját támogatják Vásárhelyen

2018.02.16. 08:55
Csongrád megyében Hódmezővásárhely adott otthont a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat első állomásának. A lehetőségekre …

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

2018.02.14. 15:55
Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a …

Járdán gázolt halálra egy gyalogost a szegedi sofőr

2018.02.13. 10:20
Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a tehergépkocsit vezető férfival szemben, aki 2017 áprilisában Szegeden villamossal ütközve egy gyalogos halálát okozta.

Tárgyalása közben vezettek el egy ügyvédet Szegeden

2018.01.31. 19:35
Szerda délelőtt tárgyalása közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről - a hírt a Szegedi Törvényszék közölte.

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

2018.01.29. 20:05
16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, …

Rástartoltak a választásokra a hazai pártok

2018.01.13. 17:05
Az ellenzék és a kormánypárt is készül a választásokra. A Fidesz a régóta várt szegedi jelöltjét nevezte meg, Vona Gábor szakállat növesztett, az Együtt pedig Szigetvárit fogadta el …

Ezeket a cikkeket olvastad már?