Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Szkippelés

Csúszik az összeborulás.

Egyelőre nem vezettek eredményre az MSZP és az LMP tárgyalásai, többek között azért, mert a szekszárdi választókerületben, ahol Harangozó Tamás, illetve Hadházy Ákos indulna, nem működik az egy az egy elleni szisztéma – írja a Népszava Online.

„A mérés szerint minden visszalépés a Fideszt erősíti. Ez az feltételezi, hogy ha Harangozó lép vissza, akkor a szocialisták nagy része vonul passzivitásba, ha Hadházy, akkor az LMP szimpatizánsok kerülik el messzire az urnát, ha pedig a jobbikos jelölt, akkor mindkét említett párt hívei nagyrészt szkippelik a választást. És a Fidesz legalább 70 százalékkal győz.”

Még várni kell az MSZP-s, LMP-s összeborulásra

Egyéniben jobb a szocialista Harangozó Tamás, mint az LMP-s Hadházy Ákos, ám bármelyikük is lép vissza, az esélyeik romlanak - a Közös Ország Mozgalom szerint Tolnában nem működik az egy jelölt. Hivatalosan semmi nincs veszve, mert a jövő hét második felében újra egyeztethet az MSZP és az LMP a választókerületi koordinációról.

Üvegplafon

Hiteltelen Jobbik.

A Jobbik semmi olyat nem is tett, ami bizonyítaná, hogy megváltozott – mondja Gerő András történész a Hirado.hu-nak, hozzátéve: politikai haszonlevűségről van szó.

„A Jobbik kommunikációjának része volt a rasszizmus, ám a legutóbbi választáson a nagyjából 20 százalékkal elérték az üvegplafont, ahonnan ezzel a radikális programmal nem lehet menni. Elhagyták tehát a rasszizmust, és ezzel kormányképessé tették magukat, ahogyan Franciaországban Marie Le Pen tette, elhagyva a belső politikai rasszizmust.”

Történész: a Jobbik nem tudja elhitetni, hogy megváltozott

Erdélyi körútjának két helyszínén, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen is bírálatok özöne zúdult a Jobbik elnökére. Volt, aki Vona Gábor néppártosodási politikáját bírálta, mások a jobbikos politikusok korábbi, az erdélyi magyarokra tett sértő megjegyzéseit kérték számon rajta. Gerő András történész szerint a Jobbik nem tudja elhitetni, hogy megváltozott.

Elutasítás

Beborul az irányvonal.

A Figyelő betekintett a Jobbik-közeli Iránytű Intézet múlt heti kutatásaiba, és az adatokból azt szűri le, a megkérdezettek többsége igencsak kritikus a Vona-tervvel szemben – vázolja a Mandiner.hu.

„A kérdések között szerepelt az is, hogy hogyan fogadnának a szavazók egy Jobbiktól a DK-ig tartó összefogást. A jobbikosok négyötöde elutasító, de a baloldaliaknak is több mint a fele elfogadhatatlannak tart egy Jobbik-baloldal összefogást.”

Figyelő: A jobbikosok többsége elutasítja a párt irányvonalát | Mandiner

A Figyelő betekintett a Jobbik-közeli Iránytű Intézet múlt heti kutatásaiba. Az adatok azt mutatják, hogy a jobbikos megkérdezettek többsége elutasítana egy esetleges összefogást a baloldallal. A jobbikos háttérintézet azt firtatta hogy milyen támogatottsága lenne egy Jobbik-baloldal összeborulásnak. Az eredmények szerint a jobbikos válaszadók nem vevők erre a tervre, és a visszajelzések alapján Gábor iszlám iránti szimpátiáját is elutasítják.

Rögzítés

Leleplezett gondolataink.

Az agyi idegsejtek elektromos tevékenységének méréséhez eddig elektródokat kellett szúrni a kísérleti állatok agyába, mostantól elég lesz nézni az idegsejteket, ahogy felvillannak, és máris követhetjük a gondolat útját – mutat be egy új eljárást az Origo.hu.

„Amikor elektródot illesztünk az agyba, az olyan, mintha egy telefonbeszélgetést úgy próbálnánk megérteni, hogy csak az egyik beszélgető felet hallgatjuk – magyarázza Edward Boyden, az MIT aggyal és kognitív idegtudománnyal foglalkozó biomérnöke. – Az új módszerrel viszont egy idegi áramkör számos sejtjének aktivitását tudjuk egyszerre rögzíteni, vagyis a beszélgetés valamennyi résztvevőjét hallhatjuk.”

Vissza a jövőbe: láthatóak lesznek legféltettebb gondolataink

Az agyi idegsejtek elektromos tevékenységének méréséhez eddig elektródokat kellett szúrni a kísérleti állatok agyába. Mostantól elég lesz nézni az idegsejteket, ahogy felvillannak, és máris követhetjük a gondolat útját. Az agy idegsejtjei villámgyors elektromos impulzusok útján kommunikálnak egymással, s ez a folyamatos idegi párbeszéd teszi lehetővé a viselkedés koordinációját az érzékleteknek, gondolatoknak és érzelmeknek megfelelően.

Cukiság

Micimackó csodája.

Megérkezett az élőszereplős Micimackó, Marc Forester következő munkájának első trailere – tudósít a Zoom.hu.

„A történet szerint a gyermeki barátait hátrahagyó, felnőtt Róbert Gidához egyszercsak bekopog Micimackó, hogy van egy kis probléma. Róbert Gidát Ewan McGregor alakítja, aki a Nagy hal után újra megmutathatja, hogy a cuki alkotások is jól állnak neki. Ez az egyik legígéretesebb alkotás a készülő Disney-feldolgozások közül.”

Megérkezett az élőszereplős Micimackó első trailere!

Megérkezett az élőszereplős Micimackó első trailere! Kedden megjelent Marc Forester következő munkájának a traielere. Tessék hátradőlni és rácsodálkozni Micimackóra: Egyébként a Z világháborút és az Én, Pán Pétert is jegyző Marc Forstertől érzékeny és kedves filmre számíthatunk a Micimackó univerzumából. A rendező csinált már hasonlót, az Én, Pán Péter esetében, mint amire most vállalkozik.

Napsütés

Timi napszemüvege.

Vajna Tímea és férje meggyőző erejű fotóval bizonyítják szerelmüket – legalábbis a Blikk Online szerint.

„Most Instagram-oldalán egy közös képet osztott meg Tímea, a képen napszemüvegének tükrében látszik, hogy férjével fogyasztja el az ebédet. – Naaaa, kivel ebédelek? És végre süt a nap Los Angelesben – írta sokat sejtetően Timi a megosztott közös fotó mellé.”

Kitalálja, kivel ebédelt Vajna Timi? Most megmutatta! - fotó

Pár hete óriási érdeklődés övezte, hogy Vajna Timi és férje, Andy vajon eltávolodtak-e egymástól. Most újabb közös képpel jelzik, hogy találkoztak Los Angelesben. Ahogy azt a Blikk is megírta, Andy Vajna másik nővel érkezett a Story-gálára, ezzel felkeltve mindenki kíváncsiságát. Most Instagram-oldalán egy közös képet osztott meg Tímea, a képen napszemüvegének tükrében látszik, hogy férjével fogyasztja el az ebédet.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49549/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?