Blogolj!

Kormánydöntés: újabb, rendkívüli rezsicsökkentés

Néhány perccel ezelőtt rendkívüli híradással él Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülést követően Facebook oldalán.

* A kabinet ma – az Idősügyi Tanács kérése alapján – újabb tízezer forint értékű Erzsébet-utalványról döntött a nyugdíjasok javára.

* Újabb rezsicsökkentésről is határozott a kormány. Minden család 12 ezer forintot jóváírhat az utóbbi idők hideg napjai kapcsán alaposan megnőtt gázszámlájából. A rezsicsökkentés ugyanilyen mértékben érinti a távfűtéssel melegítő, illetve fával vagy szénnel tüzelő családokat is.

 

Orbán Viktor a következőket mondta:

„A mai napon a kormány két fontos kérdésről tárgyalt, két fontos döntést hozott. Rezsicsökkentés mellett döntöttünk. Az Idősügyi Tanács megkeresett bennünket. Azt mondták, hogy a gazdaság 4 százalékos növekedése és a jó gazdasági eredmények lehetőséget adnak arra, hogy immáron harmadik alkalommal tízezer forintos Erzsébet-utalványt küldjünk a nyugdíjasoknak. Megfontoltuk ezt a javaslatot és támogathatónak láttuk. Sőt, örömmel teszünk neki eleget, mert az a meggyőződésünk, hogy a gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. Tiszteletet érdemelnek! Örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük.

Az elmúlt hetekben rendkívüli hidegeket szenvedtünk el Magyarországon. Megnőtt a családok gázfogyasztása és így megnőtt a rezsiszámla is. Ezért most egy téli rezsicsökkentésről döntöttünk. Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából. Akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, számukra ugyanezt a mértékű jóváírást fogjuk biztosítani úgy, hogy Kósa Lajos miniszter urat megbíztuk, tárgyalja ki, ennek konkrét részleteit az önkormányzatokkal. Akik pedig hagyományos módon fűtenek, szenet vagy fát használnak fel, az ő esetükben megnöveljük szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal és Pintér Sándort bíztuk meg ennek az intézkedésnek a végrehajtásával.

Szeretném emlékeztetni magunkat, mindannyiunkat, hogy Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. E mellett a politika mellett a jövőben is kitartunk.”

 A kormányfő mondandóját videófelvételen is követhetik.  

  

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49568/pics/lead_800x600.png
Erzsébet-utalvány,Idősügyi Tanács,kormánydöntés,Orbán Viktor,rezsicsökkentés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-07 19:39:58
Orbán Viktor a kormány nevében korábban is, most is megígérte, és meg is csinálták.
Lehet megint a kommunistáknak "pampogni".
Ugye, ismerős szöveg tőletek:
"Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: NEM LESZ GÁZÁREMELÉS !!!!"
Aztán - ahogy az már lenni szokott a liberálbolsevikoknál - éppen háromszorosára emelték a gáz árát.
Aztán:
Korábban sosem szavazták meg a rezsicsökkentéssel kapcsolatos előterjesztéseket, most meg van pofájuk újabb rezsicsökkentéssel kampányolni.
Igaz a régi mondás:
" A kommunistánál aljasabb embereket még nem hordott a hátán a föld. "
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Orbán: minden változtatás kockázatot jelentene

2020.07.31. 10:10
Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért "ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van" - mondta …

„Micsoda kilátás” – Orbán Viktornál járt Hosszú Katinka

2020.07.30. 15:25
A találkozóról úszóklasszisunk számolt be közösségi oldalán.

Orbán: Brüsszelnél megállítottuk a liberális nemzetközi brigád támadását

2020.07.24. 07:15
A miniszterelnök szerint a Soros György által felügyelt migrációpárti országok további támadássorozatára kell felkészülnünk a …

Csúcsokat döntöget Orbán Viktor támogatottsága

2020.07.23. 09:50
Az elmúlt öt évben egyszer sem volt ilyen magas a miniszterelnök népszerűsége, mint most.

Orbán: Hollandia a piros sarokban, Magyarország a kékben

2020.07.19. 13:20
A kormányfő szerint ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben az Európai Uniós országok vezetőinek, az …

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Orbán Viktor: nem tudjuk elfogadni az unió kérését! (videó)

2020.07.02. 08:35
Első a magyar emberek egészsége: továbbra sem engedjük be az EU-n kívüli országok állampolgárait. Kivétel: Szerbia.

Ezeket a cikkeket olvastad már?