Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Kormánydöntés: újabb, rendkívüli rezsicsökkentés

Néhány perccel ezelőtt rendkívüli híradással él Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülést követően Facebook oldalán.

* A kabinet ma – az Idősügyi Tanács kérése alapján – újabb tízezer forint értékű Erzsébet-utalványról döntött a nyugdíjasok javára.

* Újabb rezsicsökkentésről is határozott a kormány. Minden család 12 ezer forintot jóváírhat az utóbbi idők hideg napjai kapcsán alaposan megnőtt gázszámlájából. A rezsicsökkentés ugyanilyen mértékben érinti a távfűtéssel melegítő, illetve fával vagy szénnel tüzelő családokat is.

 

Orbán Viktor a következőket mondta:

„A mai napon a kormány két fontos kérdésről tárgyalt, két fontos döntést hozott. Rezsicsökkentés mellett döntöttünk. Az Idősügyi Tanács megkeresett bennünket. Azt mondták, hogy a gazdaság 4 százalékos növekedése és a jó gazdasági eredmények lehetőséget adnak arra, hogy immáron harmadik alkalommal tízezer forintos Erzsébet-utalványt küldjünk a nyugdíjasoknak. Megfontoltuk ezt a javaslatot és támogathatónak láttuk. Sőt, örömmel teszünk neki eleget, mert az a meggyőződésünk, hogy a gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. Tiszteletet érdemelnek! Örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük.

Az elmúlt hetekben rendkívüli hidegeket szenvedtünk el Magyarországon. Megnőtt a családok gázfogyasztása és így megnőtt a rezsiszámla is. Ezért most egy téli rezsicsökkentésről döntöttünk. Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából. Akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, számukra ugyanezt a mértékű jóváírást fogjuk biztosítani úgy, hogy Kósa Lajos miniszter urat megbíztuk, tárgyalja ki, ennek konkrét részleteit az önkormányzatokkal. Akik pedig hagyományos módon fűtenek, szenet vagy fát használnak fel, az ő esetükben megnöveljük szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal és Pintér Sándort bíztuk meg ennek az intézkedésnek a végrehajtásával.

Szeretném emlékeztetni magunkat, mindannyiunkat, hogy Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. E mellett a politika mellett a jövőben is kitartunk.”

 A kormányfő mondandóját videófelvételen is követhetik.  

  

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49568/pics/lead_800x600.png
Erzsébet-utalvány,Idősügyi Tanács,kormánydöntés,Orbán Viktor,rezsicsökkentés

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-07 19:39:58
Orbán Viktor a kormány nevében korábban is, most is megígérte, és meg is csinálták.
Lehet megint a kommunistáknak "pampogni".
Ugye, ismerős szöveg tőletek:
"Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: NEM LESZ GÁZÁREMELÉS !!!!"
Aztán - ahogy az már lenni szokott a liberálbolsevikoknál - éppen háromszorosára emelték a gáz árát.
Aztán:
Korábban sosem szavazták meg a rezsicsökkentéssel kapcsolatos előterjesztéseket, most meg van pofájuk újabb rezsicsökkentéssel kampányolni.
Igaz a régi mondás:
" A kommunistánál aljasabb embereket még nem hordott a hátán a föld. "
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Brüsszel tovább húzza az időt kvóta-ügyben

2018.03.23. 13:20
Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Orbán: Elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata

2018.02.19. 17:50
Az Európai Uniónak van egy új migrációs javaslata, ami nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is kötelező áthelyezés van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Szófiában, …

Orbán évértékelője és az ellenzék: tucatnyi tüntetőt szedett össze az Együtt

2018.02.18. 16:50
Az idén huszadik alkalommal megtartott évértékelő nemcsak a kormánypárt híveit mozgatta meg, hanem az ellenzéket is.

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2018.02.18. 14:35
Huszadik alkalommal tartott évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. Azt üzente: nekünk Magyarország az első, nem hagyjuk, hogy bevándorlóországgá változtassák. A polgári tábornak pedig "a választás …

Hódmezővásárhely - gigaberuházások, támogatás és kávé

2018.02.08. 10:35
Orbán Viktor és Hegedűs Zoltán alpolgármester egy kávé mellett tekintette át a Csongrád megyei város jövőjét. A Facebook-posztok alapján mindkét fél elégedett.

Menekül a tette elől – otthagyja az MSZP-t az Orbán lelövéséről posztoló politikus

2018.02.03. 11:45
A szocialisták nem határolódtak el Simon Józseftől, nem kezdeményezték a kizárását. Szombaton bejelentette, lemond …

Orbán: az ENSZ érték, de…

2018.02.02. 09:30
A kormányfő erős párhuzamot lát az ENSZ migrációról szóló szerződéstervezete és a Soros-terv között.

Orbán és Kurz együtt védik Schengent

2018.01.30. 16:50
Meg kell óvni Európa jövőjét, amelyre a legnagyobb fenyegetést a népvándorlás, a migráció jelenti – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?