Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Esély

Összeurópai kisebbségvédelem.

Az őshonos kisebbségek és nyelvi közösségek számára uniós védelmet és támogatást kérő polgári kezdeményezésnek jó esélyei vannak az egymilliós aláírásszám teljesítésére – írja a 888.hu.

„Az RMDSZ, a Dél-Tiroli Néppárt és a FUEN által indított Minority SafePack kezdeményezésnek egymillió aláírást kell összegyűjtenie az április 3-i határidőig, ugyanakkor hét tagállamban teljesítenie kell az országos küszöböt is. […] A FUEN március 8-án jelentette be, hogy 822 ezer ember támogatta eddig a Minority SafePack kezdeményezést, így az egymillió aláírás április 3-ára történő összegyűlésére komoly esély van. A 2012-ben létrejött kezdeményezés célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos elemei az európai uniós jog részeivé váljanak.”

Európai kisebbségvédelmi kezdeményezés: már 822 ezer ember írta alá

Az RMDSZ pénteki hírlevelében közölte, hogy az őshonos kisebbségek és nyelvi közösségek számára uniós védelmet és támogatást kérő ...

Beleélés.

Orbán kikövezett útja.

Az amerikai szocialista lap, a Jacobin szerint a hangadónak számító budapesti légkörön kívül a magyar ellenzéknek nem tűnik fel a halk többség, melynek tagjait a miniszterelnök meghallgatja és megszólítja.

„Csakúgy mint az olasz baloldal Berlusconi esetében, a magyar ellenzék megszállottan utálja Orbánt, de nem érdekli, hogy miért olyan népszerű. Imádják gyűlölni éles retorikáját, egyértelmű hazugságait, és a kormányközeli média visszásságait – fejtik ki a cikkírók. És mi lehet a kiút az ellenzék számára ebből a légkörből? A cikk konklúziója szerint az Orbán által kikövezett úton kell végigmenni, meghallgatni a vidéki és szegény embereket, és beleélni magukat a helyzetükbe, nem pedig tovább sulykolni az elbukott liberális napirendet.”

Megengedően szól Orbánról egy neves amerikai baloldali lap | Mandiner

Megengedően szól Orbánról egy neves amerikai baloldali lap | Mandiner: Az ellenzék imádja utálni Orbánt, de nem tud választ adni arra, miért olyan népszerű a magyar kormányfő - véli az amerikai szocialista lap, a Jacobin. A magazin hosszú elemzést készített, melyben a miniszterelnök kap hideget és meleget is.

Gettó

Brüsszeli idegenek.

Merényletre készülő terroristákat vettek őrizetbe nemrég Brüsszelben a hírhedt Molenbeek negyedben, több mint félszáz, terroristákhoz köthető szervezet működik itt – magyar újságírók számolnak be személyes tapasztalataikról a Hirado.hu cikkében.

„Brüsszel Molenbeek negyede leginkább egy középkori gettóra hasonlít, ahol idegennek érzi magát az ember. Kulturálisan az egész levált arról, amit 'valaha Nyugat-Európának neveztünk'. Igazából ott mindenki idegen – jegyezte meg Dezse Balázs. Az újságíró szerint a muszlim vallású emberek alkotják Molenbeek lakosságának döntő többségét, közel kilencven százalékát.”

Magyar újságírók jártak a brüsszeli no-go zónában

Merényletre készülő terroristákat vettek őrizetbe nemrég Brüsszelben a hírhedt Molenbeek negyedben. Szinte nincs olyan hét, hogy ne érkeznének rossz hírek a városnak ebből a negyedéből. Több mint félszáz terroristákhoz köthető szervezet is van ebben a kerületben, és itt szervezték meg 2015-os párizsi merényletet is. Magyar újságírók jártak a brüsszeli no-go zónában.

Zenit

A rock örök.

A 24.hu a Metro, az LGT és a Skorpió zenekarokkal ismertté vált Frenreisz Károllyal beszélget.

„A nagyvilágban a mai napig azért a rockzenei koncertekre kíváncsiak a legtöbben: ha turnézik az AC/DC vagy a Rolling Stones, akkor az emberek még mindig őket akarják hallani a leginkább. Ez persze nem változtat azon, hogy a rockzene zenitje a 70-es, 80-as években volt. De például az, hogy az idén A Dalt egy metálzenekar, az AWS nyerte, és ezt milyen sokan üdvözölték, mutatja, hogy a műfaj még él. A nemzetközi visszajelzésekből is azt látom, hogy sokan örülnek ennek.”

Frenreisz Károly: Addig csinálom, amíg veszem a levegőt

Régen, mert a 18-49-es korosztályt megcélzó kereskedelmi rádiós sávban nem vagyok benne, mint ahogy az egész generációm sem, én pedig úgy éreztem, hogy nem akarok csak úgy a levegőbe irkálni, amikor a dalok nem kapnak megfelelő platformot arra, hogy bemutassák vagy játsszák őket.

Kényeztetés

Szakavatott stresszkezelés.

A Blikk Online azt mutatja be, milyen trükkökkel lazulnak el a pszichológusok, ők hogyan szabadulnak meg mindennapi kínzó problémáiktól.

„Deborah Serani klinikai pszichológus szerint fontos a rendszeres kényeztetés. Próbáljunk meg minél több olyan dolgot tenni, amitől igazán jól érezzük magunkat. Vegyünk egy illatos fürdőt vagy igyunk meg egy csésze forró teát, hallgassuk meg a kedvenc zenénket vagy nézzünk meg egy jó filmet. Fontos, hogy élvezzük az életet, és ez sokszor egészen apró dolgokon múlik.”

Nekik is vannak problémáik: így szabadulnak meg a stressztől a pszichológusok, használjuk mi is a trükkjeiket

1. Írjunk le mindent, ami az eszünkbe jut John Duffy klinikai pszichológus azzal vezeti le a feszültséget, hogy folyamatosan jegyzeteket ír. - Én mindent leírok, ami az eszembe jut, közben keresem az összefüggéseket és a megoldásokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49715/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?