Blogolj!

Blogstar kávéház

Esély

Összeurópai kisebbségvédelem.

Az őshonos kisebbségek és nyelvi közösségek számára uniós védelmet és támogatást kérő polgári kezdeményezésnek jó esélyei vannak az egymilliós aláírásszám teljesítésére – írja a 888.hu.

„Az RMDSZ, a Dél-Tiroli Néppárt és a FUEN által indított Minority SafePack kezdeményezésnek egymillió aláírást kell összegyűjtenie az április 3-i határidőig, ugyanakkor hét tagállamban teljesítenie kell az országos küszöböt is. […] A FUEN március 8-án jelentette be, hogy 822 ezer ember támogatta eddig a Minority SafePack kezdeményezést, így az egymillió aláírás április 3-ára történő összegyűlésére komoly esély van. A 2012-ben létrejött kezdeményezés célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos elemei az európai uniós jog részeivé váljanak.”

Európai kisebbségvédelmi kezdeményezés: már 822 ezer ember írta alá

Az RMDSZ pénteki hírlevelében közölte, hogy az őshonos kisebbségek és nyelvi közösségek számára uniós védelmet és támogatást kérő ...

Beleélés.

Orbán kikövezett útja.

Az amerikai szocialista lap, a Jacobin szerint a hangadónak számító budapesti légkörön kívül a magyar ellenzéknek nem tűnik fel a halk többség, melynek tagjait a miniszterelnök meghallgatja és megszólítja.

„Csakúgy mint az olasz baloldal Berlusconi esetében, a magyar ellenzék megszállottan utálja Orbánt, de nem érdekli, hogy miért olyan népszerű. Imádják gyűlölni éles retorikáját, egyértelmű hazugságait, és a kormányközeli média visszásságait – fejtik ki a cikkírók. És mi lehet a kiút az ellenzék számára ebből a légkörből? A cikk konklúziója szerint az Orbán által kikövezett úton kell végigmenni, meghallgatni a vidéki és szegény embereket, és beleélni magukat a helyzetükbe, nem pedig tovább sulykolni az elbukott liberális napirendet.”

Megengedően szól Orbánról egy neves amerikai baloldali lap | Mandiner

Megengedően szól Orbánról egy neves amerikai baloldali lap | Mandiner: Az ellenzék imádja utálni Orbánt, de nem tud választ adni arra, miért olyan népszerű a magyar kormányfő - véli az amerikai szocialista lap, a Jacobin. A magazin hosszú elemzést készített, melyben a miniszterelnök kap hideget és meleget is.

Gettó

Brüsszeli idegenek.

Merényletre készülő terroristákat vettek őrizetbe nemrég Brüsszelben a hírhedt Molenbeek negyedben, több mint félszáz, terroristákhoz köthető szervezet működik itt – magyar újságírók számolnak be személyes tapasztalataikról a Hirado.hu cikkében.

„Brüsszel Molenbeek negyede leginkább egy középkori gettóra hasonlít, ahol idegennek érzi magát az ember. Kulturálisan az egész levált arról, amit 'valaha Nyugat-Európának neveztünk'. Igazából ott mindenki idegen – jegyezte meg Dezse Balázs. Az újságíró szerint a muszlim vallású emberek alkotják Molenbeek lakosságának döntő többségét, közel kilencven százalékát.”

Magyar újságírók jártak a brüsszeli no-go zónában

Merényletre készülő terroristákat vettek őrizetbe nemrég Brüsszelben a hírhedt Molenbeek negyedben. Szinte nincs olyan hét, hogy ne érkeznének rossz hírek a városnak ebből a negyedéből. Több mint félszáz terroristákhoz köthető szervezet is van ebben a kerületben, és itt szervezték meg 2015-os párizsi merényletet is. Magyar újságírók jártak a brüsszeli no-go zónában.

Zenit

A rock örök.

A 24.hu a Metro, az LGT és a Skorpió zenekarokkal ismertté vált Frenreisz Károllyal beszélget.

„A nagyvilágban a mai napig azért a rockzenei koncertekre kíváncsiak a legtöbben: ha turnézik az AC/DC vagy a Rolling Stones, akkor az emberek még mindig őket akarják hallani a leginkább. Ez persze nem változtat azon, hogy a rockzene zenitje a 70-es, 80-as években volt. De például az, hogy az idén A Dalt egy metálzenekar, az AWS nyerte, és ezt milyen sokan üdvözölték, mutatja, hogy a műfaj még él. A nemzetközi visszajelzésekből is azt látom, hogy sokan örülnek ennek.”

Frenreisz Károly: Addig csinálom, amíg veszem a levegőt

Régen, mert a 18-49-es korosztályt megcélzó kereskedelmi rádiós sávban nem vagyok benne, mint ahogy az egész generációm sem, én pedig úgy éreztem, hogy nem akarok csak úgy a levegőbe irkálni, amikor a dalok nem kapnak megfelelő platformot arra, hogy bemutassák vagy játsszák őket.

Kényeztetés

Szakavatott stresszkezelés.

A Blikk Online azt mutatja be, milyen trükkökkel lazulnak el a pszichológusok, ők hogyan szabadulnak meg mindennapi kínzó problémáiktól.

„Deborah Serani klinikai pszichológus szerint fontos a rendszeres kényeztetés. Próbáljunk meg minél több olyan dolgot tenni, amitől igazán jól érezzük magunkat. Vegyünk egy illatos fürdőt vagy igyunk meg egy csésze forró teát, hallgassuk meg a kedvenc zenénket vagy nézzünk meg egy jó filmet. Fontos, hogy élvezzük az életet, és ez sokszor egészen apró dolgokon múlik.”

Nekik is vannak problémáik: így szabadulnak meg a stressztől a pszichológusok, használjuk mi is a trükkjeiket

1. Írjunk le mindent, ami az eszünkbe jut John Duffy klinikai pszichológus azzal vezeti le a feszültséget, hogy folyamatosan jegyzeteket ír. - Én mindent leírok, ami az eszembe jut, közben keresem az összefüggéseket és a megoldásokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49715/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.06.22. 04:25
Globális kultúrharc, Soros mérgezése, brutális bevándorlókrízis, a Jobbik fogyása és Hosszú Katinka szakítópróbája pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.21. 05:10
Európai robbanásveszély, a magyar futball megváltója, szélsebes szenzációhajhászás, Csobot Adél gömbölydedsége és Luxus Vivi mindennapi kényeztetése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.20. 04:10
Az európai szekularizáció árnyoldalai, a Fidesz enyhülése, éretlen celebek, megguglizott kulcskérdések, Rékasi Károly és Pikali Gerda lángolása szerdai online lapszemlénkben.

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Ezeket a cikkeket olvastad már?