Blogolj!

Még nem is létezik a kór, de már az egyik legveszélyesebb

Ijesztő jövőképet fest az Egészségügyi Világszervezet legújabb betegségekről, járványokról szóló listája.

A WHO egy újabb, még ismeretlen kórt, az X-kórt is felvett arra a listára, ami az azonnali cselekvést követelő járványos betegségeket tartalmazza. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kutatásoknak és a vakcinafejlesztésnek keményen neki kell esni. Először még 2015-ben állítottak össze egy ilyet, akkor az Ebola, a Lassa-láz, a Marburg-vírus, a krími-kongói véres láz, a MERS-vírus, a SARS-vírus, a Rift-völgyi láz és a Nipah-láz volt az ijesztő listán.

Most viszont frissítették ezt, hiszen a folyamatos kutatások, környezeti tényezők miatt könnyen változhatnak a veszélyességi faktorok. Így került fel tavaly a Zika-vírus és az SFTS-szindróma, amit kullancsok terjesztenek. Utóbbit váltotta idén az a bizonyos X-kór.

Érdekessége az X-kórnak, hogy még nem létezik, de nagy valószínűséggel kialakulása be fog következni, már csak idő kérdése. Hogy mikor és hol, illetve, hogy esetleg állatról emberre terjed, biológiai fegyverről van-e szó, vagy valami mutációról, még nem tudni.

A WHO figyelmeztetése viszont több mint jelzésértékű, hiszen az egyre jobban fejlődő technológiák, és az egyre gyakoribb mutációk miatt az „ismert ismeretlen”, azaz X-kór megjelenése több mint valószínű.

(kép: Northfoto)

Címkék: Aktuális, járvány, WHO
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49810/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,WHO

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-13 17:23:23
Ha még nem is tudják hogy lesz e, akkor miért ijesztgetnek előre, ha még biztosan tudják hogy lesz, miért nem kutatják? Nincs pénze a Whonak?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.06.22. 04:25
Globális kultúrharc, Soros mérgezése, brutális bevándorlókrízis, a Jobbik fogyása és Hosszú Katinka szakítópróbája pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.21. 05:10
Európai robbanásveszély, a magyar futball megváltója, szélsebes szenzációhajhászás, Csobot Adél gömbölydedsége és Luxus Vivi mindennapi kényeztetése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.20. 04:10
Az európai szekularizáció árnyoldalai, a Fidesz enyhülése, éretlen celebek, megguglizott kulcskérdések, Rékasi Károly és Pikali Gerda lángolása szerdai online lapszemlénkben.

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Ezeket a cikkeket olvastad már?