Tíz újabb fertőzöttet azonosítottak
Négy nap után emelkedett a halálozások száma is, mégpedig két fővel.
Blogolj!

Még nem is létezik a kór, de már az egyik legveszélyesebb

Ijesztő jövőképet fest az Egészségügyi Világszervezet legújabb betegségekről, járványokról szóló listája.

A WHO egy újabb, még ismeretlen kórt, az X-kórt is felvett arra a listára, ami az azonnali cselekvést követelő járványos betegségeket tartalmazza. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kutatásoknak és a vakcinafejlesztésnek keményen neki kell esni. Először még 2015-ben állítottak össze egy ilyet, akkor az Ebola, a Lassa-láz, a Marburg-vírus, a krími-kongói véres láz, a MERS-vírus, a SARS-vírus, a Rift-völgyi láz és a Nipah-láz volt az ijesztő listán.

Most viszont frissítették ezt, hiszen a folyamatos kutatások, környezeti tényezők miatt könnyen változhatnak a veszélyességi faktorok. Így került fel tavaly a Zika-vírus és az SFTS-szindróma, amit kullancsok terjesztenek. Utóbbit váltotta idén az a bizonyos X-kór.

Érdekessége az X-kórnak, hogy még nem létezik, de nagy valószínűséggel kialakulása be fog következni, már csak idő kérdése. Hogy mikor és hol, illetve, hogy esetleg állatról emberre terjed, biológiai fegyverről van-e szó, vagy valami mutációról, még nem tudni.

A WHO figyelmeztetése viszont több mint jelzésértékű, hiszen az egyre jobban fejlődő technológiák, és az egyre gyakoribb mutációk miatt az „ismert ismeretlen”, azaz X-kór megjelenése több mint valószínű.

(kép: Northfoto)

Címkék: Aktuális, járvány, WHO
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49810/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,WHO
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-03-13 17:23:23
Ha még nem is tudják hogy lesz e, akkor miért ijesztgetnek előre, ha még biztosan tudják hogy lesz, miért nem kutatják? Nincs pénze a Whonak?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?