Blogolj!

A Blogstar szerkesztője kapta Csongrád Megye Sajtódíját

Tóth Marcell

Pintér M. Lajos és Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke

Pintér M. Lajos nyerte el a díjat. A Csongrád megye díszpolgára címet idén Trócsányi László igazságügyi miniszternek adományozták.

Hagyományosan minden évben megrendezik Csongrád megyében a Nemzeti estet az 1848-as forradalom kitörésének évfordulóján. A rendezvény lehetőséget biztosít, hogy a polgári oldal tagjai találkozzanak, és egyben ekkor adják át Csongrád megye elismeréseit. Idén nemcsak egyik házigazdája, hanem a helyszín biztosítója is a Csongrád Megyei Kormányhivatal volt.

Beszédében Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke feltette a kérdést, hogy a mai virtuális világban vajon képesek lennénk-e ugyanúgy a vérünket áldozni a nemzetért, mint tették Petőfiék 1848-1849-ben. Kifejtette, a sikerhez áldozatra is szükség van, verejték nélkül nincs igazi öröm, mégis sokan csapódnak önös érdekből a vezető politikai erőhöz. A püspök nemrég Lengyelországban járt, és a Békemenetre utalva kifejezte reményét, hogy a testvérnéppel együtt megvédjük az igazi szabadságot azoktól a veszélyektől, amelyek a mai világban hajlamosak láthatatlanná válni.

Csongrád Megyei Sajtódíját Pintér M. Lajos, a Blogstar és a Sportfaktor szerkesztője, a Promenad.hu, valamint a Makói Híradó főszerkesztője nyerte el.  Méltatásában kiemelték, hogy tíz éven át a Szegedi Egyetem című lap szerkesztőjeként alkotott, és azt, hogy 2008-tól 2017-ig főszerkesztője volt a vállaltan polgári, de egyben a kultúrára, egyházra, sportra nagy hangsúlyt helyező SZEGEDma hírportálnak.

„Legendás a sport iránti elkötelezettsége és rajongása, amihez több közéleti szerepvállalás is kapcsolódott, kapcsolódik. 2010-2014 között a Szegedi Közgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága külső szakértői tagja, 2011-től napjainkig a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Társadalmi Elnökségének tagja, 2011-től a SZEDEÁK elnökségi tagja” – fogalmazott Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke.

Az elnöki kitüntető díjat Cao Zheng Yin, azaz Joy, a a kínai Shaanxi tartomány hivatalos, kereskedelmi képviselője kapta, aki évtizedek óta dolgozik szülőföldje és Csongrád megye kapcsolatának erősítésén. Csongrád megye sportjáért és ifjúságáért díjat ítéltek oda Bartók Csaba volt válogatott kézilabdázónak, edzőnek,Lantos Ferenc főiskolai docensnek, valamint Bán Sándor úszóedzőnek, aki később veszi át az elismerést. Csongrád megyéért díjat adományoztak a Csongrád megyei Polgárőr Szövetségnek, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, Török Györgynek és a Duna-R Kft-nek.

A megyei közgyűlés egyhangú döntése alapján 2018-ban a „Csongrád Megye Díszpolgára” címet Trócsányi László, jogtudós, egyetemi tanár, Magyarország Igazságügyi Minisztere kapta. A minisztert kollégája, Balogh Elemér, volt alkotmánybíró, a szegedi egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja méltatta, aki kiemelte, talán ő az egyetlen miniszter, aki minden héten rendszeresen jár Szegeden, aktívan részt vesz az egyetem életében. Eddig elvégzett munkáját olyan nagy elődökkel állította párhuzamba, mint Vladár Gábor egykori igazságügyi miniszter.

Trócsányi László elmondta, egyik legfontosabb elismerés ez számára, mert nem egy adott államtól, hanem egy helyi közösségtől nyerte el.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49888/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.23. 04:20
Orbán atomtitkai, az ellenzék csodafegyvere, a választás savanyú szőlője, a várandósság stresszes dilemmái és a kupleráj ribancai hétindító online lapszemlénkben.

Meghalt a világ legidősebb embere

2018.04.22. 09:15
Hogy ki a világ legidősebb embere, azt pillanatnyilag nem lehet tudni. Aki ugyanis idáig volt a legidősebb, már nem az.

Blogstar kávéház

2018.04.22. 03:00
Erőszakos pártok, választói értékszintézis, a magyarság ellehetetlenítése, liberális iszapbirkózás, agyonszáradt pogi és a végső offenzíva vasárnapi online lapszemlénkben.

Egységes ellenzéki összefogást hirdettek a tüntetők

2018.04.21. 22:35
Egységes ellenzéki összefogást, civil szerveződést, azonnali közös cselekvést sürgettek a kormány leváltása érdekében a demokráciáért tartott fővárosi tüntetés szónokai …

ÉLŐ: ellenzéki tüntetés 2.0

2018.04.21. 19:00
Ismét sétálnak, majd beszélnek az ellenzékiek. Izgalmas lesz ez a mai nap is, hiszen már sztárszónok is lesz.

Vége az észak-koreai atomkísérleteknek?

2018.04.21. 09:20
Kim Dzsong Un megígérte. Donald Trump üdvözölte. Lehet, hogy e tekintetben végre fellélegezhet a világ.

Szabó Bálint: Márki-Zay egy lufi, ami hamarosan kidurran

2018.04.21. 06:30
Mialatt szavakban üldözi a korrupciót a hódmezővásárhelyi polgármester, a kezéhez korrupciós pénz tapad – állítja a K'Art-ügy károsultjainak képviselője. Szabó Bálint …

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

A volt főügyész falazott Gyárfásnak

2018.04.20. 13:10
A Központi Nyomozó Főügyészség bűnpártolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a volt főügyészt, akinek tudomása volt arról, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtóját keresi a rendőrség, mégsem adta át a …

Lázár János: Budapesten kívül is van élet

2018.04.20. 13:10
Lázár János befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és szeretne visszatérni hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Ezeket a cikkeket olvastad már?