Blogolj!

Blogstar kávéház

Csodafegyver

A Békemenet ereje.

Ismét gigademonstráció lesz a magyar kormány és politikája mellett: a Békemenet eddig mindig felrázta a polgári oldalt, míg az ellenzék körében feltűnően nagy riadalmat, pánikot okozott – így az Origo.hu.

„A 2012-es megmozdulás óta többször útjára indult a hatalmas tömeg, amely minden egyes alkalommal felrázta a jobboldalt, és védekezésre kényszerítette az ellenzéket. A kormányellenes pártok és propagandamédiájuk sosem találták meg igazán a civil szerveződéssel szembeni kommunikációs csodafegyvert, rendszerint átlátszó gúnyolódással, elhallgatással operáltak, ami egyszer sem jött be.”

A Békemenet híre felbolygatta a hazai közéletet

Március 15-én ismét útnak indul a Békemenet. A korábban százezreket megmozgató civil kezdeményezés ismét alaposan felrázta a polgári oldalt, míg az ellenzék körében feltűnően nagy riadalmat, pánikot okozott. Ismét gigademonstráció lesz a magyar kormány és politikája mellett. A Békemenet a szabad Magyarország talán legjelentősebb civil kezdeményezése, bevallottan a magyar kormány melletti kiállás jegyében indult útjára, először 2012-ben.

Matematika

A megegyezés gátja.

Az MSZP és az LMP közötti patthelyzet hátterében a politikától visszavonult, de az ökopárt szövetségi politikájára most is erős hatással bíró alapító, Schiffer András állhat – írja a Zoom.hu.

„Több DK-s illetve szocialista forrásunk is említette, hogy az LMP teljesíthetetlen, ráadásul 'a választási matematika szerint sem logikus', Jobbikra vonatkozó feltétele miatt gyakorlatilag semmi esély nincs a hátralévő pár napban az ökopárttal való megegyezésre. Arra számítanak viszont, hogy néhány 'önjáró' LMP-s 'felmérve saját jelentőségét' végül eltér a hivatalos iránytól és visszaléphet.”

Schiffer András gátolhatja az LMP és az MSZP összefogását

Schiffer András gátolhatja az LMP és az MSZP összefogását Néhány "önjáró", a központi utasítástól függetlenül cselekvő LMP-s visszalépését leszámítva már a szocialisták többsége sem számít több, az ellenzéki választási győzelmet segítő együttműködésre a zöldpárttól; a patthelyzet hátterében pedig a politikától visszavonult, de az LMP szövetségi politikájára most is erős hatással bíró alapító, Schiffer András állhat - értesült a Zoom.hu.

Befektetés

Világméretű vízválság.

A víz – szó szerint – élet és halál kérdésévé vált – a Hirado.hu szerint ez az üzenete az ENSZ által felállított Vízügyi Elnöki Testület Minden csepp számít című vízügyi cselekvési programjának.

„A víz elmossa a politikai és az ágazati határokat – olvasható a jelentésben, amelyet a VET elsősorban döntéshozóknak és a döntések kivitelezőinek szánt. Világszerte több mint 286 folyó és körülbelül 600 vízbázis található országhatárokon átnyúlva, ám a folyóvölgyek 60 százalékára egyelőre nincs államok közötti együttműködési megállapodás. A víz véges erőforrás, hosszú távú befektetéseket igényel, de míg e befektetések társadalmi haszna jelentős, pénzügyi megtérülésük korlátozott.”

Minden csepp számít - elkészült a vízválságjelentés

Az ENSZ által felállított Vízügyi Elnöki Testület Minden csepp számít című vízügyi cselekvési programjának üzenete egyértelmű és világos: vége van annak a korszaknak, amikor a víz korlátlan rendelkezésre állását természetesnek vehetjük. A víz - szó szerint - élet és halál kérdésévé vált.

Lopás

Globális alvási krízis.

A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert, ám ez súlyos veszélyekkel jár – figyelmeztet a Magyar Nemzet Online.

„Európai átlagban az emberek 29,2 százaléka nem alszik megfelelően, ebben a súlyos betegek és az enyhébb alvászavarok is benne vannak. Magyarországon ez az arány 31,3 százalék. Az óraátállítás pedig sokat ront a helyzeten, időt lop el az egyébként sem megfelelően alvó társadalomtól.”

Globális alvási krízist él át a világ

Ha valaki rendszeresen hét óránál kevesebbet alszik, akkor olyan kockázatnak teszi ki magát, mintha rendszeresen dohányozna, vagy alkoholista lenne. A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert: arra sarkall bennünket, hogy sokáig legyünk fent, a biológiai óránk pedig arra, hogy korán keljünk.

Házmester

Magdi anyus előrelátó.

Fodor Zsóka színésznő gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Én az a típusú ember vagyok, aki szeret mindig előre gondolkodni. Szerencsémre a sorozatbeli ikonikus házmesterszerepemnek köszönhetően megismert egy egész ország, és keresett színésznő lettem. Most is rengeteget játszom, ami mind az akkori szerepem hozadéka. Nem tagadom, kerestem és keresek is annyit, hogy kényelmesen éljek.”

Fodor Zsóka: Keresek annyit, hogy kényelmesen éljek | Lokál

Fodor Zsóka nagyon előrelátó az anyagiak tekintetében. Pályafutása alatt mindig arra törekedett, hogy legyenek tartalékai, amiből majd idősként tudja fizetni a gondozását. Zsóka gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra. - Kilencéves voltam, amikor a szüleim elváltak. Én az anyagiak miatt édesapámhoz kerültem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49889/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?