Blogolj!

Blogstar kávéház

Csodafegyver

A Békemenet ereje.

Ismét gigademonstráció lesz a magyar kormány és politikája mellett: a Békemenet eddig mindig felrázta a polgári oldalt, míg az ellenzék körében feltűnően nagy riadalmat, pánikot okozott – így az Origo.hu.

„A 2012-es megmozdulás óta többször útjára indult a hatalmas tömeg, amely minden egyes alkalommal felrázta a jobboldalt, és védekezésre kényszerítette az ellenzéket. A kormányellenes pártok és propagandamédiájuk sosem találták meg igazán a civil szerveződéssel szembeni kommunikációs csodafegyvert, rendszerint átlátszó gúnyolódással, elhallgatással operáltak, ami egyszer sem jött be.”

A Békemenet híre felbolygatta a hazai közéletet

Március 15-én ismét útnak indul a Békemenet. A korábban százezreket megmozgató civil kezdeményezés ismét alaposan felrázta a polgári oldalt, míg az ellenzék körében feltűnően nagy riadalmat, pánikot okozott. Ismét gigademonstráció lesz a magyar kormány és politikája mellett. A Békemenet a szabad Magyarország talán legjelentősebb civil kezdeményezése, bevallottan a magyar kormány melletti kiállás jegyében indult útjára, először 2012-ben.

Matematika

A megegyezés gátja.

Az MSZP és az LMP közötti patthelyzet hátterében a politikától visszavonult, de az ökopárt szövetségi politikájára most is erős hatással bíró alapító, Schiffer András állhat – írja a Zoom.hu.

„Több DK-s illetve szocialista forrásunk is említette, hogy az LMP teljesíthetetlen, ráadásul 'a választási matematika szerint sem logikus', Jobbikra vonatkozó feltétele miatt gyakorlatilag semmi esély nincs a hátralévő pár napban az ökopárttal való megegyezésre. Arra számítanak viszont, hogy néhány 'önjáró' LMP-s 'felmérve saját jelentőségét' végül eltér a hivatalos iránytól és visszaléphet.”

Schiffer András gátolhatja az LMP és az MSZP összefogását

Schiffer András gátolhatja az LMP és az MSZP összefogását Néhány "önjáró", a központi utasítástól függetlenül cselekvő LMP-s visszalépését leszámítva már a szocialisták többsége sem számít több, az ellenzéki választási győzelmet segítő együttműködésre a zöldpárttól; a patthelyzet hátterében pedig a politikától visszavonult, de az LMP szövetségi politikájára most is erős hatással bíró alapító, Schiffer András állhat - értesült a Zoom.hu.

Befektetés

Világméretű vízválság.

A víz – szó szerint – élet és halál kérdésévé vált – a Hirado.hu szerint ez az üzenete az ENSZ által felállított Vízügyi Elnöki Testület Minden csepp számít című vízügyi cselekvési programjának.

„A víz elmossa a politikai és az ágazati határokat – olvasható a jelentésben, amelyet a VET elsősorban döntéshozóknak és a döntések kivitelezőinek szánt. Világszerte több mint 286 folyó és körülbelül 600 vízbázis található országhatárokon átnyúlva, ám a folyóvölgyek 60 százalékára egyelőre nincs államok közötti együttműködési megállapodás. A víz véges erőforrás, hosszú távú befektetéseket igényel, de míg e befektetések társadalmi haszna jelentős, pénzügyi megtérülésük korlátozott.”

Minden csepp számít - elkészült a vízválságjelentés

Az ENSZ által felállított Vízügyi Elnöki Testület Minden csepp számít című vízügyi cselekvési programjának üzenete egyértelmű és világos: vége van annak a korszaknak, amikor a víz korlátlan rendelkezésre állását természetesnek vehetjük. A víz - szó szerint - élet és halál kérdésévé vált.

Lopás

Globális alvási krízis.

A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert, ám ez súlyos veszélyekkel jár – figyelmeztet a Magyar Nemzet Online.

„Európai átlagban az emberek 29,2 százaléka nem alszik megfelelően, ebben a súlyos betegek és az enyhébb alvászavarok is benne vannak. Magyarországon ez az arány 31,3 százalék. Az óraátállítás pedig sokat ront a helyzeten, időt lop el az egyébként sem megfelelően alvó társadalomtól.”

Globális alvási krízist él át a világ

Ha valaki rendszeresen hét óránál kevesebbet alszik, akkor olyan kockázatnak teszi ki magát, mintha rendszeresen dohányozna, vagy alkoholista lenne. A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert: arra sarkall bennünket, hogy sokáig legyünk fent, a biológiai óránk pedig arra, hogy korán keljünk.

Házmester

Magdi anyus előrelátó.

Fodor Zsóka színésznő gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Én az a típusú ember vagyok, aki szeret mindig előre gondolkodni. Szerencsémre a sorozatbeli ikonikus házmesterszerepemnek köszönhetően megismert egy egész ország, és keresett színésznő lettem. Most is rengeteget játszom, ami mind az akkori szerepem hozadéka. Nem tagadom, kerestem és keresek is annyit, hogy kényelmesen éljek.”

Fodor Zsóka: Keresek annyit, hogy kényelmesen éljek | Lokál

Fodor Zsóka nagyon előrelátó az anyagiak tekintetében. Pályafutása alatt mindig arra törekedett, hogy legyenek tartalékai, amiből majd idősként tudja fizetni a gondozását. Zsóka gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra. - Kilencéves voltam, amikor a szüleim elváltak. Én az anyagiak miatt édesapámhoz kerültem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49889/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?