Blogolj!

Füstgránáttal támadták meg a hármas metrót, fulladoztak és menekültek az emberek

Méltatlanul és szomorúan búcsúzott Budapesttől a legutolsó kék szovjet metrókocsi: a Pöttyös utcai metrómegállóba csütörtök este 8 óra körül beérkező szerelvényt összehangolt akcióban csaknem harminc ember rongálta meg, melyeknek egy része a Sibrik Miklós úti felüljárón várakozott. A tettesek még füstgránátot is használtak.

A füstölések után most valami olyasmi történt a budapesti metróban, ami Budapesten még soha, semmikor.

A BKK kedden csupán egy rövid közleményben jelezte, hogy a szokásos, fél kilences időponttól hamarabb, már nyolctól pótlóbuszok járnak a hármas metró teljes vonalán. Később a Blogstaron is megjelent egy néhány mondatos összefoglaló, mostanra azonban már nagyjából ismerjük az elképesztő igazságot.

Fél órával az üzemzárás előtt egy kb. 30 fős banda szabályszerűen megtámadta a 3-as metró egyik szerelvényét a Pöttyös utca megállóban és a Kőbánya-Kispest felé haladó, utasokkal teli kocsijait összefújták. A banda további tagjai a Sibrik felüljárón várták, hogy az alagútból kijövő összefújt szerelvényt megörökíthessék. Nem egy egyszerű tinihuligán-csapatról van szó. Úgy tűnik, hogy olyan információkat is tudhattak, amelyek a lehető legbelsőbb BKV-s körökben voltak csak ismertek.

A megtámadott szerelvény az utolsó régi, nem felújított vonat volt, amely a vonalon közlekedett, ez volt tehát az utolsó alkalom, hogy valaki találkozhatott ilyennel.  Ez a szerelvény egész nap tartalékként állt a Lehel téri kihúzóban és egyáltalán nem volt biztos, hogy pontosan mikor megy vissza a Kőér utcai telephelyre. A nap folyamán derült ki, hogy az utolsó szerelvények egyike lesz. A banda tagjai , akik között állítólag külföldiek is voltak pontosan tudták, hogyan kell megakadályozni, hogy a vonat továbbhaladhasson: képesek voltak arra, hogy az állomáson a peronvészgomb lenyomása után áramtalanítsák a pályát. Ezáltal volt idejük lefújni a kocsikat, az utasok pedig pánikszerűen próbáltak menekülni a felszínre.

Az egyik utas szerint, aki a BKK Facebook oldalán írta meg az átélteket, az utolsó kocsiba füstgránátot dobtak, majd az állomáson mindent megtöltött a hígítógőz és a festék füstje. Egy pánikba esett utas szerint az oxigénhiány mellett a látási viszonyok is romlottak. Attól rettegett, hogy emberek fulladhatnak meg a metrókocsikban. Segíteni sem tudott volna rajtuk, hiszen kintről már nem látott be a kocsikba.

A támadók a menekülést is megtervezték, a normál esetben lezárt alagúti szellőzőkön másztak ki. Úgy látszik, hogy valakinek vagy valakiknek – akár külföldről – érdeke az , hogy rendszeresen káoszba fulladjon a budapesti metróközlekedés.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) története talán legkeményebb nyilatkozatát tette közzé:  „Soha nem volt még ilyen eset a metró, vagy Budapest történetében. Reméljük a rendőrség minden erejét beveti a tettesek letartóztatása érdekében, és hosszú időre hűvösre kerülnek. A jogászokat felkérjük arra, vizsgálják meg, ez az eset megfeleltethető-e terrortámadásnak. A metró nemzetbiztonságilag védett létesítmény, megtámadása olyan, mintha Magyarországot támadták volna meg.”

A VEKE munkatársai ugyanakkor kissé zaklatottak lehetnek, ugyanis Facebook-oldalukon közölték, hogy aki pártolja a rongálókat, azokat az oldalukról kitiltják és még a rendőrség számára is bejelentést tesznek a nevükről. Így a tegnapi nap folyamán sok ember kommentjére válaszolták azt: „Felírtunk”.

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49897/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-15 18:25:56
Megmondta a "főspekuláns" Soros Gyurika bácsi - a kommunisták nagy haverja -, hogy mindent be fognak vetni a csicskásai a minél nagyobb káosz létrehozásáért. Eszközökben nincs és nem is lesz semmiféle válogatás !!!
A Gulyás Márton-féle görények, a Momentumos hülyék mindenre képesek !!!
Világéletükben csak rombolni tudtak, ezt folytatják - fokozott intenzitással - most is, legalább az április 8-ai választásokig.
Legyünk észen: ne üljünk fel semmi provokációnak és (ami a legfontosabb) mindannyian menjünk szavazni, természetesen ellenük !!!!
Válaszolok
Emőke 2018-03-15 11:10:37
Én nagyon régen (15) éve nem metrózok pont az ilyen és hasonló eseményektől félek. De ez szervezett támadás volt. Mielőbb ki kéne vizsgálni, mert ha egyszer megtörtént, máskor is meg fog történni! Ezek a söpredékek bárhonnan érkezhetnek, hiába vagyunk szemfülesek! És ha a BKV S berkekben ismerősként mozogtak, akkor talán könnyebb őket megtalálni. Sajnos sok az ellenség!
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-15 11:00:15
Szomorú, hogy a liberátorok, persze vastag pénztárcával megzavartatják a rendet, a nyugalmat, hogy aztán a nyugati médiában elsüthessék, hogy itt sincs biztonság, itt sincs béke, a magyar szélsőjobb duhajkodik, rosszabbak ezek, mind a migrik! No erről van szó! A láthatatlan sz@rkeverő ballibek dolgoznak, ásnak és ásatnak!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

2020.07.10. 11:15
Szerencs korábbi polgármestere közlekedési balesetben vesztette életét, motorozás közben ütközött össze egy autóval.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet

2020.07.09. 20:05
Frontérzékenyeknek nem sok jóval kecsegtet a hétvége, ugyanis hidegfront érkezik, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Tíz újabb fertőzött van Magyarországon

2020.07.09. 09:20
Négy nap után emelkedett a halálozások száma is, mégpedig két fővel.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Kocsis Máté: nyilvános listát a pedofilokról!

2020.07.08. 20:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Ezeket a cikkeket olvastad már?